Daviddvbc Posted June 22 Share Posted June 22 (edited) Dobrý den, kvůli různým důvodům občas potřebuji doma FAX. Rozhodl jsem se o koupi FAXmodem expanzní karty do počítače . Z ní pak chci vést rj11 do voip ATA na Odorik. Máte někdo skušenosti s FAXem přes VOIP ? Někde jsem četl, že paketizace dělá problémy... Že je potřeba speciální FOIP brána... Děkuji za vaše příspěvky. PS. Určitě se najde někdo, kdo mi bude chtít doporučit nějaký e-Faxing service. Jsem přesvědčený, že to chci udělat takto. Je to spíše síťařský projekt pro zábavu než pro potřebu. Co třeba tato voip brána. https://www.czc.cz/grandstream-ht801-analogovy-adapter-1x-fxs-port-1x-10-100/210585/produkt?gclid=Cj0KCQjw2MWVBhCQARIsAIjbwoPg_sn9Y-DKwP7zanbcdSYht6vKY8eR2fBibbK_qDn8TlRqxI9P7aUaAn73EALw_wcB Má umět i T38 Edited June 22 by Daviddvbc 1 Quote - - Komfort VTV basic Box Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek-26 Posted June 22 Share Posted June 22 Asi by bylo lepší se obrátit na fórum toho, u koho chcete provozovat nebo na nějaké fórum věnujícímu se faxům. 1 Quote Kabel 300 Mb/s Premium 5G Komplet Compal, VTV Premium Brüx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adolf.Shitler Posted June 22 Share Posted June 22 Faxům se věnuje i VF, akorát to nebude přes VoIP (https://www.vodafone.cz/podminky/podminky-doplnkovych-sluzeb/podminky-sluzby-vodafone-onenet-ip-fax/). Možná by mohl fax chodit přes pevnou linku v rámci VF Telefon, ale to je spíš pro hračičky :) Quote - - - - - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek-26 Posted June 22 Share Posted June 22 Fax na exUPC modemu funguje úplně normálně, stačí propojit s modemem. Quote Kabel 300 Mb/s Premium 5G Komplet Compal, VTV Premium Brüx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviddvbc Posted June 22 Author Share Posted June 22 Děkuji za odpovědi. Už jsem se obrátil na odorik fórum. 1 Quote - - Komfort VTV basic Box Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomus Posted June 22 Share Posted June 22 To se nedá faxovat přímo z PC přes nějaký VoIP software ? Quote Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
sodekcz Posted June 22 Share Posted June 22 @Daviddvbc pak napiš, jak jsi dopadl. Možná technologie pokročila, ale co jsem kdysi zkoušel, tak na VoIP mi běžný fax nikdy spolehlivě nefungoval. Quote Jiná služba - - Bridge Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek-26 Posted June 27 Share Posted June 27 V 22. 6. 2022 v 10:03, Marek-26 napsal: Fax na exUPC modemu funguje úplně normálně, stačí propojit s modemem. Tak už to prý nepodporuje faxová volání. Quote Kabel 300 Mb/s Premium 5G Komplet Compal, VTV Premium Brüx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviddvbc Posted June 27 Author Share Posted June 27 😥 Quote - - Komfort VTV basic Box Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts