Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Odesláno

@hanes03 Mám doma jak Compal od LGI (bílý), tak od Vodafone (černý) a problémy s přenosem po wifi na vnitřní síti nemám problém. Teda až na přenos z jednoho MSI NTB, ale tam to přesně zpomaluje antivir od MS, který nejde vypnout (Windows Insider build).

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno
  • Autor

Možná mám vadný router Compal, ale vzhledem k povaze závady je to neobhajitelné u operátora, protože parametry internetu to splňuje a přenos z NB na NAS operátor neřeší. Každopádně antivir tou příčinou být nemůže, protože na jednom NB je Windows Defender a na druhém ESET. Bohuže oba NB se chovají úplně stejně. 

Každopádně díky bridge módu a IPv4 si užívám veřejné IP i když jen dynamické, ale díky Tp-linku mohu používat službu DDNS a změna IP při restartu mě netrápí. 

• Super+
  • Start
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 5
  • Šumperk
Odesláno

@hanes03 no vidíš, empirickým vývojem jsi zjistil, že bridge + vlastní router je dobrá volba 🙂 (Možná pokud bys měl dostatek trpělivosti, třeba bys z VF vydyndal výměnu Compalu. Úplně bych to nevzdával.) Nicméně na bridgi a vlastním routeru nemáš co ztratit.

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
  • po měsíci...
Odesláno

Já mám podobný problém. Koupil jsem nový notebook Lenovo Yoga s Win11 a na 5G wifi síti nejsem schopný nahrát na Nas Synology větší soubor (300MB). Spadne to s chybou. Když změním připojení na 2.4G, tak to pomalu jde. Při připojení LAN je to bez problémů. Na starším notebooku s Win10 tyto problémy nejsou. Na nějakém fóru jsem se dočetl, že snad Synology ne zcela podporují Win11. Zatím netuším, co s tím, změnilo se v posledním měsíci hodně věcí (nový notebook, nový fw plus přechod z exUPC na Vodafone) .

• 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • CA modul, VTV Set-Top-Box 2G_B, CH7465LG
  • Kladno, Kročehlavy
Odesláno
Je otázkou, přes co ty soubory kopíruješ. Jestli přes FTP a např. Total Commander, pak je srdečně jedno, jestli W10 nebo W11. A jestli nějakým průzkumníkem souborů (nebo jak se to ve Win jmenuje), pak je to od základu špatně.
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

To není o kopírování, ale o přístupu na Nas. Např. na Nasu mám fotky a když chci upravit klíčová slova u deseti fotek najednou, tak namapovaná složka přestane být dostupná a ZPSx aplikace se sekne.

• 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Kladno, Kročehlavy
Odesláno
U NAS povolit FTP (pokud už není) a kopírovat přes Total Commander. Pak je nějaká namapovaná složka ve Win zcela bezpředmětná.A pokud se jedná o nějaké speciální operace v podobě úpravy názvů, pak si nejsem úplně jistý, jestli je to vhodné dělat přímo v NAS a ne přímo ve Win a do NAS jenom nakopírovat hotovou věc.
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Fotky nahrávám rovnou na Nas, v počítači je nemám. Se starým notebookem to fungovalo bez problémů. V ZPSx mám nastavený katalog, který je na Nasu. Jde teď o to vylučovací metodou najít kde je problém. Jestli ve Win11, Nasu, nebo Vodafone routeru.

• 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Kladno, Kročehlavy
Odesláno

Pokud to se starým notebookem fungovalo bez problémů (i na 5 GHz ?) na současném notebooku to bezproblémově funguje po kabelu, tak to poměrně jednoznačně ukazuje na problémový ovladač wifi na novém notebooku. Začal bych tím, že bych popátral po nejnovějším/spolehlivém ovladači, pokračoval pátráním v logu (win11, router i synology) jestli to nedá hint co se děje.

• Super, Premium
  • -
  • -
  • Vodafone Station WiFi 5, Compal CH7465
  • Zlín
Odesláno

@Jardabr pokud máš v Lenovu WiFi kartu od Intelu a pokud je to jak píše @Ondrej1, zkus použít ovladače přímo od Intelu. Přinejhorším dáš zpět Lenovácké. Mám na Lenovu jejich originální Lenovácké (zatím mi vše funguje) ale vím, že Intel už dávno vydal nový ovladač.

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague