Přejít na obsah

Nový WiFi modem - problém


Návštěvník temat012

Doporučené příspěvky

Návštěvník temat012

Zdravím,

 

predvčerom sme kúpili nový WiFi modem CH7465CE. Doteraz sme používali klasický router s internetom cez kábel, nakoľko sme ho využívali len na stolnom PC. Avšak tá ponuka od UPC do konca marca skončí, a tak sme museli prejsť na novú, ktorá teda daný wifi modem obsahuje. Nový modem sme teda zapojili presne podľa príručky (vrátane ethernetového kábla), avšak internet nejde spustiť.

 

Zobrazilo sa mi toto hlásenie (napriek pripojenému ethernetovému káblu):

 

Wi_Fi3.png

 

Keď som otvoril prehliadač (firefox) a pokúšal sa dostať na stránku nastavení (http://192...), z PC sa mi táto stránka nenačítala resp. bola neskutočne pomalá a mrzla. Vybral som jazyk, ďalej napísal heslo ale akonáhle som klikol na Ďalej, nič sa nestalo len stránka zamrzla. Skúsil som to následne cez mobil, tam stránka išla v pohode a dostal som sa tak do nastavení (toto je možno spôsobené aj tým starším PC a windowsom XP, neviem).

Následne som sa skúsil pripojiť k tomu modemu z PC pomocou wifi (teda nie cez ethernet ako doteraz), čiže našiel som v zozname wifi sietí tú moju a dal pripojiť. Zatiaľ čo na mobile s týmto nebol problém, na PC ma pripojiť nechcelo, bolo tam len zobrazené že pripája a nič. Môže byť toto spôsobené tým že PC už má pripojený ten ethernetový kábel?

 

(ukážka wifi siete na pc)

Wi_Fi2.png

 

Následne som prešiel na stránku nastavení cez mobil ešte raz, pozeral som si možnosti a skúsil som zmeniť mód modemu, z toho čo tam bolo prednastavené som vybral to druhé (nepamätám si už či z modem na router alebo naopak). Odvtedy svieti dolné svetielko na ňom na zeleno (dovtedy svietilo na bielo) a medzi wifi sieťami na PC ho nevidím, avšak nezobrazuje sa oznámenie o nezapojenom lokálnom pripojení. Čiže vyzerá to, akoby to bolo pripojené ethernetovým káblom ale medzi wifinami sa nedá nájsť. Keď modem zapnem, chvíľu po tom ho ešte dokážem nájsť na mobile, ale v žiadnom z uvedených prípadoch nejde načítať internet.

 

Kde je teda problém? Treba niečo zvlášť aktivovať u UPC, je problém v staršom WIN XP alebo robím zle niečo iné?

 

Ďakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Počítač bys měl mít připojený jen jedním připojením. To znamená buď kabel nebo WiFi. Nekombinovat obě připojení dohromady.

 

Pokud se ti podařilo modem přepnout do režimu bridge, nerozumíš tomu a nevíš co od bridge očekávat, pak by asi bylo lepší modem zresetovat a začít s nastavením od začátku.

 

edit: ještě jedna věc - je možné, že se modem při prvním zapojení na linku snaží stáhnout novější firmware. Pak než se všechno rozjede může trvat připojení několik minut.

  • Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník temat012

Vďaka, skúsim modem zresetovať a dám vedieť ako to bude fungovať.

 

Ale ako je možné, že internet nešiel načítať aj keď bol modem pripojený možno už pol hodinu? Môže to byť tým, že som ho medzi tým znova vypol/zapol?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím jak Compal (ten nemám) ale mně trvalo první zapojení Technicoloru dobrých 20 minut včetně několika automatických restartů. Pak se vše usadilo a rozběhlo. Pokud se ti po resetu a novém zapojení nerozběhne internet řekněme do půl hodiny až hodiny, pak je někde problém a budeš muset hledat dál. Případně zjistit u UPC, jestli ti nový modem nějak neblokují.

  • Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník kayman

Možno ten nový zabudli zaregistrovať na tvoju zmluvu a nepustí ho to do siete. Ak sa vieš dostať inak na internet, pozri v Moje UPC v Moje služby aký modem tam máš uvedený, či už tento nový alebo starý..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník temat012

Bol som na tej stránke a mám tam uvedený tento nový modem (na ktorom internet nejde), napriek tomu ten starý ešte stále funguje. Navyše je dnes 1.4. odkedy mala prestať fungovať predchádzajúca služba ktorú sme mali so starým modemom, tak fakt tomu nerozumiem..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...