Přejít na obsah

Pokles rychlosti připojení přes VPN Cisco client verze 4.*


Návštěvník jfed

Doporučené příspěvky

Návštěvník jfed

Dobrý den všem,

mám do UPC balíček služeb - TV, telefon a internet - tarif 200/20Mbps. Pronajaté koncové zařízení HD DVR Media Box (obsahuje v sobě wifi router). Nemohu si stěžovat, vše běhá perfektně jak má. Potýkám se ale s problémem brutálního poklesu rychlosti při připojení do naší firemní sítě (do práce) - používáme VPN Cisco AnyConnect Secure Mobility Client verze 4.2, resp. nejnovější 4.3. Problém dělá právě verze VPN Cisco 4.* v kombinaci s připojením přes UPC síť. Na straně zaměstnavatele nemáme žádné restrikce pro připojení do VPN (rychlost neomezena).

 

Pokud jsem připojen standardně do internetu (jen UPC, bez VPN), tak neměřím plnou rychlost, ping 1ms, download/upload 200/20Mbps. Další měření s VPN:

 

UPC + VPN Cisco client v4.*: 9ms, 4.96/0.11 !!! (brutal pokles rychlosti, hlavně upload nepoužitelný; a je jedno, jestli jsem přes wifi nebo přímo přes kabel)

LTE Vodafone (hotspot), bez VPN: ping 20ms, up/down 40/19.7

LTE Vodafone (hotspot) + VPN Cisco client v4.*: 22ms, 30/24

UPC + VPN Cisco client v3.2: 5ms, 66/18.5

 

... pokud se tedy připojím přes LTE síť a aktuálního Cisco clienta (v4.*)v, tak je to v pohodě. Stejně tak, když se připojím přes UPC a Cisco clienta nižší verze (v3.2.), tak je to také v pohodě.

Problém je i na jiném pracovním počítači u nás doma (NTB Win10, také VPN Cisco client 4.*). Zkoušel jsem se připojit u sousedů na patře, co mají stejný HD DVR Media Box od UPC a u nich se pro změnu problém s rychlostí neprojevil, ani při použití aktuálního VPN Cisco clienta 4.*.

 

Podezříval jsem tedy přímo konkrétní koncové zařízení - HD DVR Media box a jeho modem/router. Minulý týden tedy došlo k jeho výměně ze strany UPC. Při instalaci došlo k problémům s insatalací TV části, takže mě alespoň zprovoznili internet část. Měřil jsem a vše bylo ok, konečně už i s připojením do VPN přes Cisco 4.*. V odpoledních hodinách rozchodili i TV část ... měřil jsem rychlost ... a ta už je opět zase nepoužitelná. Musel jsem tedy zase instalovat nižší verzi Cisco clienta (3.2.).

 

Už nevim, co s tím, kde může být problém - užírá TV tarif pásmo? asi ne, když bez VPN je rychlost normální? něco blbě nakonfigurovali na mojí službě? .... UPC mi nabízí případně pronájem modemu navíc.

 

Neřešil jste někdo podobný typ problému ? Díky za jakékoli info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problém může být i ve firmwaru HD DVR Mediaboxu. Prvně bych to zkusil s normálním modemem a jestli to tam funguje, tak si nechat vybudovat 2. účastnickou zásuvku. Na jednu zásuvku, kde je výstup DATA a TV Vám bohužel modem a HD DVR Mediabox nepřipojí.

  • Kabel 300 Mb/s
  • Super
  • Komplet
  • 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník jfed

Díky za reakce - při VPN používám SSL připojení. Sousedi určitě netestují nový fw. No počkám ještě na aktualizaci, která bude zřejmě zítra (bude obsahovat i zpětné shlédnutí), co se stane. Ale předpokládám, že nic. Jak jsem psal, standardní připojení k internetu je bez problémů, bez jakéhokoli poklesu rychlosti. A při výměně boxu mi dokonce jelo v pohodě i to připojení do VPN - dopoledne. Odpoledne, kdy UPC dokonfigurovalo i TV část, se problémy se zpomalením objevily znova.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník jfed

Nevím, co se stalo, ale krom toho, že dnes nebude aktualizace fw (jak mi také přišlo do mailu), tak se něco zřejmě na straně UPC "samo-spravilo" (bůhví, co dělali za úpravy/opravy ...), ale ode dnešního rána mi slušně jede i VPN s poslední verzí Cisco clienta 4.3. .... aktuálně přes wifi ve VPN: 9ms, down/up 48/19Mbps ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...