Přejít na obsah

rychlost pronajímaného wifi modemu


Návštěvník CrazyFairy

Doporučené příspěvky

Návštěvník CrazyFairy

Chci se zeptat.. Předpokládal jsem že když UPC pronajímá vlastní Wifi modemy budou za něco stát nebo alespoň budou papírově připraveny na rychlosti jejich služeb.. Nechtěl jsem shánět vlastní aby to všechno fungovalo jak má a když jsem to slavnostně zapojil a spustil, tak mi na všech zařízeních jde download 7-20mbit.. ?? Navíc za 3 týdny jsem napočítal asi 4 kratší či delší výpadky. Je tohle u UPC běžné?? A jde udělat něco s tou rychlostí Wifi? Kabelově to nenáme vyvedené tak perfektně abych to mohl všude tahat místo vzduchem UTP ..

 

Jinak ač jsem plánoval UPC jako dočasné řešení než se domluvím s osvědčeným plzeňským občanským sdružením jsem méně spokojený než jsem se obával, po přestěhování platím 2x tolik za zlomek rychlosti a stabilita horší přesto že jsem měl laserové připojení co padalo když byla mlha :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník warman

Stručně řečeno chyba je mezi židli a klávesnici. Nevím co máš za ryhlost, ale mě wifi jede okolo 60-80mbits bez problému. s tc7200. Jestli ty máš nižší rychlost, tak je chyba u tebe ;) jinak, garantovat rychlost ti mohou jen po káblu, přes wifi ti nikdo nic garantovat nebude. Jestli půjdeš pak k pvfree, tak si kup kvalitnější router rovnou.

 

edit. uz vidim, 200mbits mas :)

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník CrazyFairy

Díky to mě trochu uklidnilo, že s tím snad půjde něco udělat.. Modem jsem se dopátral že je ubee evw3226 2,4Ghz. Jinak s nastvením jsem nic nedělal když to nějak má upc zařízené tak jsem se do ničeho nepouštěl, snad když to technik přijde udělat a zapojí tak by to mělo fungovat jak má ..? A můžete mi poradit kde by teda mohl být problém? když se připojuji z různých zařízení a ta rychlost je zoufalá na všech? Když se připojím na notebooku (který není nijak zavšivený, čistý systém, používaný jen na office) jinde běhá to mnohonásobě rychleji.. Mám tedy zavolat upc aby to dal technik do pořádku? nechci ale platit jeho výjezd, měla by to být v podstatě reklamace.. jinak opravdu na pf reklamu nedělám, jen jsem si v záchvatu rozhořčení nemohl odpustit sdělit ten pocit, pf není dokonalé hodně záleží kde jste připojeni a jsou lidi co na to asi právem nadávají, ale spíš mi přišlo směšné že upc to dělá komerčně a "na klíč" pro důchodce a maminy domů, né pro IT kutily a že jsem tedy doufal že nebudu muset trávit čas na forech a řešit jak to rozchodit, omlouvám se jestli se to někoho dotklo ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník CrazyFairy

tak jsem mluvil s technikem upc a ten mi řekl že není žádná možnost že je to chyba na mé straně jak jste mě zde informovali, že je to věc rušení z důvodu většího počtu wifi a modemu co neumí moc kanálů, což je divné když bydlíme v 2 patrovém bytovém domku a né žádném paneláku .. nicméně teď jsem zjistil že i po kabelu to jde 16mbit takže to bude na zavolání síťaře .. snad to nebudu platit já ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník CrazyFairy

Zkusim, pak mi rekl technik ze mam zkusit prepnout na 5ghz ze to pouziva mnohem mene lidi a ze to bude volnejsi, tak jsem to prepnul a jde to rychleji ale porad 16/20mbit takze to asi fakt potece spatne uz tim kabelem.. Ale co s tim technik muze udelat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...