Jump to content

Featured Replies

Posted

Před  5 (pěti) dny, v neděli, jsem dostal PM od jednoho z diskutérů (oznámení v záhlaví fóra, e-mail v MS Outlook), v podstatě obratem jsem odesílateli poněkud rozsáhle odpověděl. V duchu jsem se divil, že tazatel už nereagoval, ale dnes, po oněch 5 dnech, jsem dostal zprávu od Poštovního ducha o nedoručitelnosti zprávy...
Volím tuhle veřejnou formu, neb jsem systému PM přestal věřit, přesto, pokud by Šlamb chtěl problém řešit, poskytnu data (přílohy z Mail Delivery System. Vzhledem k vysokému datu existence fóra to je asi zbytečné, bylo to v době, kdy tu zapáchal otravný troll....

Je možné, že byl účet smazán / zabanován. Věděl bys ten nick?

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx

viz PM

Nebyl to FRIZL_? , toho jsem v sobotu dával do spamu,  protože tady na tebe útočil. 

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno

FRIZL také mě urážel,já jsem na to nereagoval.

• Super
  • -
  • ALLinONE
  • CA modul, Compal CH7465
  • Praha

Podle projevu to byl zabanovaný Jaivan (JanHora, Dorothea, Gravidní vlk, Ivan z Kolína atd.) z paraboly a digizone, nic co by stálo za povšimnutí...

• -
  • -
  • -
  • -
  • -

@tomusVím, dokonce několikrát, dodatečně díky ! (i za kolíka  🙂)

@Marek-26no-reply@upczone.cz, což jsem přehlédl, můj problém tedy vysvětlen, omluva uživateli namec.  Ale další záhada: Pokud nemáš nějaké administrátorské výhody, pak komunikuješ pouze jednostranně !

Edited by Retiree
překlepy

@Retireeomluva za co?Ale jinak jestli jsem to byl ja,komu si odepisoval,tak me opravdu nic nedoslo.Jedinyho,koho sem si zablokoval,byl Frizl.

Edited by namec

• -
  • -
  • -
  • -
  • Brno-Kohoutovice

@RetireeTvá zpráva nedorazila. Když jsem PM zaslal já normálně přes fórum, tak dorazila, zkoušeno více uživatelům.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Slamb changed the title to Soukromé zprávy

Pokusím se rekapitulova:

Dostal jsem PM od namec, upozornění v záhlaví stránky OK, přijetí na adrese domény @upczone OK, aut. stažení na pc do aplikace MS Outlook OK. V záhlaví zprávy uveden odesílatel <no-reply@upczone.cz>, což jsem přehlédl.
Napsal a odeslal jsem tazateli odpověď, opět z aplikace MS Outlook z nabídky Odpovědět.  
Za 5 dnů došlo oznámení od Mail Delivery System o nedoručitelnosti zprávy. Logicky, když odesílatelem byl no-reply..., ale proč až za 5 dnů?
Dnes jsem odpovídal adminovi Marek-26 pomocí PM (viz výše), podle něho (opět výše, ale poněkud níže) žádnou soukromou zprávu (ode mě) nedostal. 

Kde je asi chybička ?

Aby mé úsilí nepřišlo vniveč (napsané to slovo vypadá ještě blběj), přikládám text odpovědi v PM pro namec v tématu 4K UHD, viz

Spoiler

PM od namec

My si asi nerozumime.Jestli chapu tvoje příspěvky,tak ty mluvis vseobecne o 4K vysilani.Ja mluvim o 4K vysilani po kabelu.Nechces me prece tvrdit,ze kdyz VF zaradi do nabidky nejakou 4K stanici,tak me to v pohode pojede v TV(skupina C)Jenom pichnu do tv kabel.VF tuto stanici samozrejme zakoduje a tudiz budes potrebovat A-zaplatit si konkretni balicek v kterem tato stanice bude,B-mit bud modul nebo 4K Stb

Jinak ten princip TV,jak si popisoval (A,B,C)ja chapu,ale plati pouze v pripade nekodovaneho vysilani.Jedno jestli po kabelu nebo DVB-T2

Moje nedoručitelná odpověď

Ahoj,

Samozřejmě to tvrdím. V kabelu (nebo po kabelu), tedy v kabelové síti UPC/VF lze šířit ledacos a UPC/VF ve své síti také ledacos šíří. V podstatě je to téměř totéž, co terestrické šíření pozemního (nebo i satelitního) signálu. Z těch veřejných a známých služeb je to ATV (stále ještě analogová televize), DVB (digitální televize ve standardech DVB-C a DVB-T), analogové rádio FM, digitální rádio v obou standardech DVB, digitální data pro internet ve standardu DOCSIS 3.0 a zřejmě i nějaké další, neveřejné, služby, o kterých nemám ponětí…
Jako dlouholetá člen fóra jsi jistě viděl i tabulku frekvenčního spektra , ze které by mělo být mnohé zřejmé…

Vidím, že stejně jako já neumíš číst nebo čteš jenom první písmena slov a zbytek si domýšlíš (což je naprosto běžný způsob vnímání psaného textu).

V prvním příspěvku, který jsi citoval, píšu „… a postačí mu pouze signál z kabelu (a případně CAM) od providera“, ve svém postu, na který reaguješ, píšu v poslední větě: „CA modul do těchto úvah nepleťte, ten slouží jen a pouze (zatím) k dešifrování těch stanic, které si platíte !“.
Jinými slovy, pokud VF zařadí nějakoK)u UHD stanici do svého vysílání, pak bude dostupná v celé kabelové síti, na každé účastnické zásuvce. Televizory schopné příjmu UHD (4K, 8K), která zároveň zvládají kompresní kodek h.265/HEVC, budou schopné takové stanice přijímat, pokud se VF nerozhodne jinak! To jinak znamená, že VF bude chtít za takovou stanici platit a tedy ji bude šifrovat. Atd. atd. už mě to nebaví, hezký den!

Edited by Retiree