Přejít na obsah

DVB Viewer & další soft


Návštěvník Retiree

Doporučené příspěvky

Návštěvník Retiree

Zakládám toto téma proto, že může být pro uživatele pc tunerů užitečné, jednak i proto, že mé jazykové znalosti mi neumožňují diskutovat na zahraničních fórech. Já osobně považuji program DVB Viewer Pro za jeden z nejlepších.

Program DVB Viewer existuje v několika mutacích:

1. DVB Viewer Pro (placená verze, 15 EUR) včetně GE a mnoha utilit a dalších prográmků

2. DVB Viewer GE, odlehčená verze, nepodporuje CI rozhraní

3. DVB Viewer TE, DVB Viewer TE2, verze dodávaná s produkty TechniSat

4. TBS Viewer, velmi zjednodušená verze, dodávaná s produkty Turbosight (TBS)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

V souvislosti s přechodem na letní čas a s tím souvisejícími zmatky v EPG jsem opět, jako každého půl roku, trochu pátral...

Na tv proběhlo načtení EPG bez větších problémů, v DVB-T o několik hodin opožděně (bez informací), asi okolo poledne byly informace EPG i DVB-T aktuální.

Ne tak na pc. Tady většinou postačí vymazat soubor epg.dat. Po jeho opětovném načtení jsou dat obvykle správná. Soubor epg.dat je patrně pouze jakási záloha nebo buffer, vlastní načtení dat zřejmě probíhá online z naladěného streamu, tady může být problém...

Pro nahrávání používám jak DVB-C, tak i DVB-T. Pomocí programu TransEdit jsem porovnával streamy v C i T. Zatímco v DVB-C jsou v každém kanálu klíče Actual TS, Schedule a Other TS, Schedule, tak v DVB-T streamu je pouze klíč Actual TS, Schedule.

Přitom právě klíč Schedule obsahuje EPG Data. (>jirim100< DVBV RS je už několik let stále BETA)

 

Jinými slovy, v DVB-C postačí naladit jediný kanál a načte se EPG pro všechny ostatní kanály (multiplexy). V DVB-T tyto informace nejsou, takže pro načtení EPG dat je nutno postupně naladit všechny kanály.

Zatím jsem nepochopil, jak pracuje DVB Viewer Recording Service, který momentálně využívám pouze pro DVB-T, ale pro správné načtení EPG jsem musel proladit všechny kanály (v některých muxech a zřejmě jen u některých stanic, byla data duplicitně o jednu hodinu posunuta...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v DVBC i DVBT jsou vysílany data EPG stejně, to znamená ve všech muxech pro všechny programy (teď jsem kontroloval streamy na analyzátoru a opravdu tam data kolují)

 

Takže problém někde v SW ..

 

gallery/image.php?album_id=31&image_id=302

 

Edit 17:20 - opraven odkaz na soubor v galerii (nechtěl se zobrazit nikomu jinému než mě, potvora)

Upraveno uživatelem Návštěvník
  • -
  • -
  • Jiná služba
  • nic
  • UPC
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

technik, odpusť si ty impertinentní přílohy :D , ale máš bohužel opět pravdu, je to tam. Zmátla mě poněkud odlišná struktura streamu a soudil jsem jen podle názvu klíče. Matoucí jsou zejména ty OriginalNetworkID's...

Pokud máš pravdu, musel bych připustit bug v RS DVBV, což připouštím..., ale spíš mezi židlí a ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
Návštěvník Retiree

Problém - nejde mux 19 (ZDF, ...)

Prováděl jsem menší údržbu pc (čištění registru apod.), nemyslím si ale, že to s problémem souvisí.

V DVBV v naladěném muxu 19 není video ani zvuk, EPG aktuální/následující se podle navolené stanice zobrazuje, ostatní muxy bez problémů (Komfort).

TransEdit veškerá data muxu 19 zobrazuje.

Nemám problém DVBV a RS přeinstalovat, nicméně, nějaký tip?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkuste ten mux 19 v DVBV jednoduše přeladit. Mohlo se třeba stát, že UPC změnilo PID identifikátory video streamů (lze je zobrazit v okně kde se editují kanály) v daném muxu - ty potom nesedí a výsledkem je černá tma.

  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • TV Komplet
  • CA modul
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

Dík za rychlou odezvu (nečekal jsem) a dobrý tip. Samozřejmě znám, ale nezapálilo mi to ... Vzhledem k dalším okolnostem jsem DVBV I RS přeinstaloval. Poté jsem zjistil, že Hackbart odstranil některé problémy související s mou kartou (TBS6680, konkrétně dynamickou knih***ou), teď budu (po několikáté) testovat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
Návštěvník Retiree

Jak jsem nedávno oznamoval tady, byla uvolněna verze 5.2 s podporou HbbTV. Jelikož vlastním Samsunga D (2011), u kterého výrobce nehodlá podporovat HbbTV a protože současně tento tv slouží jako monitor napodobeniny počítače (NetTop Asrock Atom), pouvažoval jsem o možnosti příjmu HbbTV na pc.

DVB Viewer používám řadu let, nesčíslněkrát jsem jej přeinstalovával, takže mnoho úkonů dělám automaticky bez přemýšlení... Marně jsem hledal možnost stažení pluginu Mepg-5, marně, až pomohl jakýsi příspěvek na fóru z roku 2009. Plugin je dostupný při instalaci v okně KeyTool - je na spodu okénka velkými písmeny :!: , takže jsem jej nikdy neregistroval :D , nebo přímo spuštěním programu KeyTool.exe v programové složce DVB Viewer. No dobrá, zaplatil jsem €12, obratem obdržel licenční klíč, nainstaloval a nic :?: ... Očekával jsem, že se mi v liště nabídek objeví navíc Plugin, nebyl tam, nic nešlo. Ve složce DVBViewer/Plugin očekávané pluginy byly nainstalovány. Takže jsem rozmýšlel, hledal, znovu přeinstaloval vše včetně Mheg a RS... Pak jsem začal zkoumat Nastavení/Menu OSD a tam jsem byl osvícen. Jak píše Ch. H. na svém webu, pokud stanice obsahuje HbbTV, program ji automaticky detekuje a plugin zavede.

Ve většině "návodů" pro HbbTV se uvádí, že je lze vyvolat stiskem červeného tlačítka na DO - když to udělám, tak se přístroj vypne :salut: . (Ve skutečnosti žádné DO pro kartu nepoužívám.)

Takže pro DVB Viewer 5.2 & HbbTV platí, že ona čtyři barevná tlačítka na DO (červené, zelené, žluté, modré) nahrazují na klávesnici funkční klávesy F5 až F8, přičemž klávesou F5 se vyvolá menu HbbTV. Pro navigaci v menu logicky slouží navigační klávesy (šipky).

Tady je několik ukázek (víc než 3 obrázky fórum odmítá)...

5954afb9da8ae_TMenu.jpg.ba248f957c67091df11f39b95d37ec0b.jpg

5954afba0a233_Ti-vysln.jpg.c78e20248450639836f6a722094cae09.jpg

5954afba27529_UPCZprvy.jpg.50fb0bfd9dcccac37a59b76cf56ffefc.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
Návštěvník Retiree

Pánové (i dámy), uživatelé tohoto programu.

Řeším problém s nekorektním zobrazením diakritických znaků v textu EPG. Chybné zobrazení se vyskytuje zcela náhodně, někdy častěji, někdy vůbec a zcela typické, příklad: ě, š, č, ř, ž, ý, á, í, é, ú. ů >> Oe, Os, Oc, Or, Oz, By, Ba, Bi, Be, Bu, Ju. Příklad zkomoleného textu: .... slavný daleko dříve, než OSifra" spatOrila svOetlo svOeta. SvBe senzace (z úvodního dílu Derren Brown).

Podle zákona schválnosti, pokud takový zkomolený text hledám, obvykle jej nenaleznu.... Nejpřehledněji se zkomolený text najde v uloženém html souboru EPG. Problém pozoruju již u několika posledních verzí DVBV, na obou pc, které používám. Na tv se chyby ve stejném textu EPG nevyskytují...

Problém jsem popsal též na fóru Živě a snažím se jej řešit i u kováře na fóru DVBV, zatím neúspěšně.

 

Prosím prosím, kdo jste pozoroval stejný problém se zobrazením diakritiky, podejte zprávu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...