Přejít na obsah

DVB-T muxy v síti UPC


Návštěvník zs

Doporučené příspěvky

Návštěvník zs

Ahoj,

pokoušel jsem se zde najít nějakou informaci o tom, že by UPC upravilo DVB-T vysílání ve své síti... ale nic jsem nenašel...

 

Mám od UPC balíček Komfort s internetem a digitální televizí a ve své televizi Samsung mám Conax modul a tam se dívám na DVB-C kanály... vše stále v pohodě (více méně).

 

Ale ve druhé televizi jsem používal jen naladěné kanály v normě DVB-T. Ano je to tak, UPC tam ještě včera normálně vysílalo několik programů (z rodiny CT, NOVA, PRIMA, Ocko, UPC Expres... i radia...). Ale dnes někdy dopoledne už nic...

Původní kanály byly na frekvenci MHz 474000, 482000 a dokonce několik HD kanálů na 498000

Lokalita Praha 4.

 

Když jsem nechal právě teď znovu vyhledat kanály, tak jich našel 12, tedy 6 video a 6 audio ale vsechny jsou jen Service xxxxx, ani ten UPC Express tam není :(

 

Má někdo podobný problém?

 

Omlouvám se, že příspěvek píšu do tohoto fóra (o DVB-C), ale nikde sekce pro DVB-T není... ale do analogové to určitě nepatří :-)

 

A než mě budete kamenovat, že DVB-T nic není, že mají jen DVB-C... tak ne...

 

UPC samo inzeruje, že u jakékoli služby s digitální televizí UPC je možné přijímat i DVB-T signál, viz:

http://www.upc.cz/televize/novinky/4-dv ... -nasazeny/

 

A má to i v kmitočtovém plánu:

http://www.upc.cz/pdf/KP_Praha_od_20110501.pdf

 

Nevíte něco o tom, zda to je jen dočasné nebo napořád? :)

 

Trochu dost mě to vadí... :(

 

Díky

 

ZS

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

Teď jsem proskenoval DVB-T muxy, vše beze změny (19 video, 7 radio). Frekvence DVB-T jsou v celé síti stejné, ServiceX se objevuje při údržbě muxu nebo i při slabém signálu. Patrně se jedná o přechodný stav v uvedené lokalitě....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník zs

Také jsem teď znovu v Praze 4 proskenoval kanaly DVB-T.

S tím že mi nalezl 26 kanálů (19 video a 6 audio). Mezi video jsou Prima Love HD, Nova HD, CT1HD, CT2HD, CTSport HD a pak jen vse CT v SD...

Ale žádný ten kanál "nehraje" jen mi je najde... ale obraz a zvuk nejde ani u jednoho SD ani HD :( Ani UPC expres..

 

Asi opravdu něco testují, protože jeste v noci kolem 23:30 mi naladil jen 5 Video a žádný audio, zatímco když jsem psal původní příspěvek tak jich bylo 12 (6video a 6audio).

 

Můžete to někdo zkusit taky v Praze (konkretně Jižní město)?

Dík

ZS.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak je opravdu možné, že se zase něco děje. Já jsem zaznamenal mírný pokles úrovně signálu DVB-T. Přijímám to v počítači pomocí externího USB tuneru AVer TV Hybrid Volar HX a jede bez problémů, včetně HD kanálů. Na rovnocenné větvi rozvodu má manželka v kuchyni malou televizi / takovou tu do auta či podobně/ Sencor SPV 6706 T. Tato druhá televize již asi druhý den kostičkuje a to i když jí napojím přímo na vstupní zásuvku. Má samozřejmě asi horší citlivost a pokles signálu se na této TV projevil. Tak nevím co se děje, uvítal bych určitě původní stav. Jinak mi hrozí, že budu muset udělat ještě malý DVB-T rozvod z místních terestrických vysílačů. Ten souběh DVB-C a DVB-T, ó jaká hrůza, to může dojít k ovlivňování. Navíc není jasné, na kterých konkrétních kmitočtech bude pracovat sjednocená DVB-C síť. Taky by už tuhle informaci mohli nám, do našich "laických odborných kruhů", pustit.

  • Internet 300
  • -
  • TV Komfort
  • Modem Technicolor, 2x CA modul
  • Teplice
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Navíc není jasné, na kterých konkrétních kmitočtech bude pracovat sjednocená DVB-C síť. Taky by už tuhle informaci mohli nám, do našich "laických odborných kruhů", pustit.

Ke sjednoceni kmitoctu dojde az za nekolik mesicu, takze je na to cas, udajne vse pobezi v pasmu UHF, zrejme z vetsiny na kmitoctech kde nyni bezi kanaly v siti UPC, tedy horni polovina UHF pasma.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

.... Ten souběh DVB-C a DVB-T, ó jaká hrůza, to může dojít k ovlivňování. Navíc není jasné, na kterých konkrétních kmitočtech bude pracovat sjednocená DVB-C síť. Taky by už tuhle informaci mohli nám, do našich "laických odborných kruhů", pustit.

 

Zajímalo by mě, k jakému ovlivňování může dojít. Jde o souběžné vysílání na různých kmitočtech ve spektru (to do toho ještě započítej DOCIS kanály, které v síti taktéž vysílají modulací QAM)

 

Kmitočty u DVB-T jsou podle tabulky v "seznam_muxu.htm" stejné, takže bych počítal, že sjednotí kmiročty v DVB-C podle UPC, protože tam mají pravděpodobně více klientů (měst).

 

Až se to projeví v prvním městě, tak se to tu určitě objeví i se zkušenostma s "bezproblémovým" přechodem na nové kmitočty, jak tu naznačoval "technik"

  • 300 Mb/s
  • ∞ GB 10 Mb/s
  • Komplet
  • modem, VTV box
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jde mi o ovlivňování mezi DVB-C a DVB-T z pozemních místních vysílačů které bych přijímal náhradou za nedostatečný signál v kuchyni. Příjem z Bukové hory resp. z Jedláku mán na balkoně velmi dobrý, bohužel vzdálenost do kuchyně je velká a souběh kabeláže by byl značný. Přisloučit to do současného rozvodu je nesmysl.

  • Internet 300
  • -
  • TV Komfort
  • Modem Technicolor, 2x CA modul
  • Teplice
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...