Přejít na obsah

LG TV + CA modul nenajde žádný programy UPC - NÁVOD


Návštěvník deguster

Doporučené příspěvky

Návštěvník deguster

Problém s LG televizemi a CA modulem od UPC - ladění nenajde žádné stanice, nebo jenom 18 stanic veřejně šířených.

Po patáliích jsem na to konečně přišel, snad to někomu pomůže. Tento postup fungoval na LCD 42LK430 a LED TV taky 42“ tuším 3550. A pozor nezná ho ani specialista na telky ani technici od UPC!

Problémy:

1) U staršího modelu LK430 se muselo zvolit v Nastavení jako země Rakousko, abychom vůbec mohli pracovat s kabelovkou jako zdrojem TV signálu. Pokud se nastavila ČR, tak se v menu kabelová TV jako zdroj signálu vůbec neukázala, byla tam jen možnost anténa. Pozor má to i nevýhodu, programový průvodce louská češtinu pak jako tatar.

2) Zajdeme do nastavení a v položce Nastavení kabelové DTV MUSÍ být service operator zvolen jako jiný operátoři, pokud tam máme paradoxně zvoleno UPC tak to prostě nefunguje.

3) V Nastavení bychom měli zvolit manuální ladění, někdy nám televize neumožní zvolit nic jiného než automatické ladění. Tak ho pustíme a necháme ho dokončit hledání. Poté by se nám měla položka ručního hledání uvolnit. Pokud ne,tak si zvolte na TV nějaký najitý program, třeba ČT1 (pokud se vám objevilo z aut.hledání) a jděte znova do nastavení a dejte manuální ladění.

4) V manuálním ladění budeme zadávat jednotlivé multiplexy ručně dle parametrů brožury od UPC s názvem Frekvenční přehled digitální kabelové televize, viz odkaz dole. Vždy zadáme frekvenci, jsou tam dvě, mě fungovala vždy ta první, poté zadáme přenosovou rychlost a modulaci. Nic těžkého, všechny data jsou v brožuře. Celkem je dle příručky 19 multiplexů, ale mě poslední nešel naladit ani na jedné televizi a programy jsem měl i tak.

 

http://www.upc.cz/pdf/Frekvencni_prehle ... evizee.pdf

 

Stálo mě to pár hodin práce a dost nervů, ale nemusím mít set top box a doufám, že ten návod pomůže i Vám!

 

 

Ps: a kdo by jste byl naprdlej na LG, tak věřte že jsem si dost užil i se Samsungem a CA modulem, prostě s CA modulem je o zábavu postaráno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník deguster

Díky za tip, zkusím se na to mrknout až budu u ty KL430, i když znova zadávat 19 multiplexu se mi moc nechce,dělal jsem to na obou za sebou, a sežere to pár hodin :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máme doma stejný typ televize LG LK430, problémy při ladění byly, ale jen že jsem omylem nezaškrtnul aby čísla programů nebyla "natvrdo" chtěl jsem je měnit. pak jsem dělal znovu ladění a našlo to méně programů, asi při 3 ladění při nastavení Čr, poskytovatel UPC a frekvencí zadanou z video návodu UPC to našlo naprosto všechny prgramy. Možná je to tím že jsem televizi před prvním laděním aktualizoval na nejnovější FW pomocí návodu na stránkách LG. určitě jsem ale ádné Rakousko či jiné operátory nevolil. Ptal jsem se technika když donesl CA kartu, jak je možné že jednou to najde tolik a podruhé o tolik více programů. a nedokázal odpovědět... Ale byl jsem pochválen a koukal na mě že se mi to povedlo všechno naladit, jelikož s tím má spousta lidí problémy říkal... Ca modul televize vzala bez problémů, za pár minut běželo vše a až po 2 měsících se ukončili některé programy, které nemáme pokryté v rámci balíčků...

Spíš jediné co mě štve je EPG na televizích LG, přeci jen přes settopbox mi to přišlo přehlednější ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Dinkylinky

Spíš jediné co mě štve je EPG na televizích LG, přeci jen přes settopbox mi to přišlo přehlednější ...

Nevím, jak to máš s LG, ale mně u TV Philips přišlo, že, ten, kdo dělal to zobrazování EPG, tak snad nepoužil mozek. Ale je to moje chyba, když jsem kupoval TV, soustředil jsem se na kvalitu obrazu, zkoumal jsem i rozmístění tlačítek na ovladači, ale tohle mě nenapadlo. Naopak Handan tohle zvládá perfektně - alespoň s ohledem na mé subjektivní požadavky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já jsem chtěl jen upozornit na fakt, že mám nejspíše stejný model televize s kolegou a nemusel jsem to obcházet přes "jiný stát" .... možná je to tím, že jsem aktualizoval software televize ...

 

jinak co se EPG týče, tak jsem zatím nenatrefil na televizi se kterou by mi to vyhovovalo tak jako s Handanem....

psal jsem i na podporu LG jestli v nějakém s updatů se nebude měnit uživatelská nabídka či alespoň něco ohledně EPG, a bylo mi sděleno že aktualizace řeší pouze chyby které se mohou vyskytnout... žádná vylepšení v aktualizacích nemáme hledat :D

 

Taktéž mě při koupi televize nenapadlo zkoumat EPG, ale spíše jsem se zaměřil na jiné parametry... alespoň vím čeho se v budoucnu vyvarovat...

ale nejsem si jist, jestli jsou mi v elektru schopni ukázat EPG průvodce? ...

 

Jinak s elektronikou od LG jsme celkově doma spokojení, jak s domácím kinem tak s televizí. žádné poruchy, nic :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...