Přejít na obsah

Handan CV-5000 CINX - bzucanie audia


Návštěvník rado7777

Doporučené příspěvky

Ahojte,

 

vopred sorry za asi prihluplu otazku, ale toto som spozoroval aj u mojej mamky aj teraz u mna. Ide o to ze sme si obejdnali UPC Basic sluzbu a dostali sme zakladne boxy Handan CV-5000 CINX. Mama ma este klasicky Philips TV kysnu, ja mam plochy Thomson, ale uz ma svojich cca 5-6 rokov. Instalacia v oboch pripadoch standard - zapojenie SCART, zapojenie loopback koaxu.

No a teraz ten problem - proste hned prvy problem bol s nastavenim volume, kde som na Handan CV-5000 CINX musel nastavit MAX volume, a na TV volume na slabo, aby vobec nieco bolo pocut. Aj u mamy, aj u mna to tak bolo. Proste sa neda vyladit volume tak akurat na boxe/TV, a deje sa to, ze telka vydava z reprakov vysoke bzucanie bzzzzzzzzzzz, ktore sa zhlasnuje mam pocit s mnozstvom bielej (alebo svetlej) farby obrazu.

Takze predpokladam, ze samotny SCART prepoj sposobuje tuto audio vadu. Alebo je to problem v boxe.

A teraz ze co s tym? OK, tak som cinch kablami prepojil audio z boxu do TV. Ale problem je rovnaky, proste ked je tam pichnuty SCART, audio sa chova bzzzzzzzzz. Tak si hovorim OK, dam audio na TV na nulu a cinchami zapojim audio do mojho zosiku. Vtedy je audio ok.

Takze otazka - je to naozaj tym SCART-om, ze sa tam to audio chova tak ako sa chova? Ked as to stalo na 2 boxoch, nepride mi to ako nahoda.

 

A teda az aj dalsia otazka - audio mam cinchami cez zosik, vsetko fit. Ale napr. kanaly Cinemax alebo HBO sa chovaju audiom cudne - proste akoby hlasova stopa filmu bola nahrana s polovicnym volume, ale efekty a vsetko ostatne audio v tom filme bolo nahrate s 2 x hlasnejsim volume. Napr. filmy na JOJ alebo Markize "hraju" komplet normalne. Ale Cinemax, HBO, HBO2 a zopar dalsich....tam su filmy nepozeratelne - stale s dialkovym v ruke, pridavam volume aby som vobec pocul co hovoria, a zrazu do toho napr. vybuch, a idu mi "okna vyletiet". A to mam zvuk ako asom spominal cinchami do jednoducheho zosiku, ktory nema ziadne nastavitelne efekty, alebo surround alebo tak...

 

Diki moc :scratch:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proste sa neda vyladit volume tak akurat na boxe/TV, a deje sa to, ze telka vydava z reprakov vysoke bzucanie bzzzzzzzzzzz,

Někdy na jaře dostala moje máma STB Handan 5000. Má logo UPC. Televizi má Samsung. Měl jsem stejný problém s nastavením zvuku. Přesně to, co popisuješ. Jakž takž jsem to vyladil a šlape to. Ovšem na ovladači STB se s audiem nesmí moc hýbat.

Já mám v děcáku jako druhý STB také ten samý Handan, ale mám ho už hodně dlouho a ještě s logem Karneval. Děti mají TV Philips. Štelování audia absolutně bez problému. Já si původně myslel, že u mámy je chyba v tom Samsungu a nijak jsem to neřešil. No a vidíš, až tvůj post vlastně naznačil, že je to chyba těch "novějších" Handanů (bude to repas - a s opravou / výměnou dílů si zřejmě odpovědný technik moc hlavu nelámal - můj názor)

  • Super
  • Red Basic
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, Vodafone TV Premium
  • Jirkov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

Pokud jsem to pochopil, tak to "bzzzzzzzzz" je zřejmě tzv. síťový brum. Ten je obvykle způsoben rozdílnými zemními potenciály mezi dvěma zařízeními, čili různými zemnícími body mezi rozvodem sítě a rozvodem RF signálu UPC. Vlivem rozdílného potenciálu pak protéká vyrovnávací proud mezi rozvodem signálu a napájením přístroje, který způsobuje brum. Obvykle pomůže zařadit do cesty signálu UPC tzv. galvanický oddělovač, třeba takový http://www.alza.cz/hama-antenni-galvani ... 185700.htm. Vyrábějí se jak s IEC konektory (klasické anténní), tak i s F konektory.

P.S. Mám dejem, že v takových případech i UPC (cz) tyto oddělovače zákazníkům poskytovala zdarma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahaaaa, vdaka za info! Tu suciastku mam dokonca doma, chlapik z UPC ju tam kedysi daval, este ked tam predosly majitel mal kablovku. Teda dufam ze to bude ono. Vyskusam a dam vediet :wink: Lebo sa mi nechce verit ze by UPC davalo taky box tisicom uzivatelov s tak zakladnou chybou ako bzucanie audia. Ono to bzucanie ale nie je basovy bruuuuuuum, ale skor vysoke mierne pisklave bzzzzzzzzzzzz, ktore sa zhlasnuje s tym, cim je bledsia farba na obrazovke. Keby bola obrazovak cela biela, tak to pisti ako besne. A cim viac pridam volume, tym samozrejme aj piskot/bzukot zosilnieva. Pri beznom pocuvani TV je to vyslovene rusivy prvok, nie je to len "nieco niekde na pozadi". Proste nepocuvatelne.

Ja by som tio cele ani neriesil, ale zosik co mam sa uz dost prehrieva a teraz nemam na novy. Preto ho zakazdym musim uplne vypinat a je to otravne, navyse sa nam narodila dcera a tie repraky aj ked su potichu vcelku dunia...hlavne vecer...takze koniec off-topic :D

Skusim tu suciastku a podam hlasenie :salut:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník ritchi

Zbavte sa tych krabicovych lacnych smejdov,a je jedno ci ide o kaony,handany,ktore putuju kus od kusa zakaznikovi stare,repasovane a za ktore UPC vybera vypalne formou mesacnych poplatkov.Aj takto sa da podnikat a urcite nie cistym sposobom.Pokial UPC nebude ponukat funkcne,neporuchove,kvalitativne na vyssej urovni STB tak ako v nemecku,svajciarsku atd,nema vyznam brat tieto sracky a este aj za to platit.Ked uz UPC,tak jedine CA modul,obraz o poznanie kvalitnejsi.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

Rado7777> Takže se v tomto případě o "síťový brum" (frekvence sítě 50 Hz) nejedná. Tipuju to na rušení nějakým spínaným zdrojem, patrně z tv, ale nejsem odborník. Zkusil bych přemístit (vzdálit) stb vůči tv ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník rado77

Chlapi,

 

sorry za zavadzajuce info - fakt to bol basovy brum. Skusal som Vami poradene veci, a bolo to fakt v prehodeni zasuvky. Dotiahol som predlzovacku a na nu zapojil TV a uz je po brume. Huraaaaaaa, taka jednoducha vec.

Inak som skusal predtym odpojit privod koax do boxu a brum skutocne ustal. Taktiez som skusil na privodny koax napichnut ten kovovy sulcek od UPC (taky oznaceny modrym pasikom dookola), ale nic sa nezmenilo, akurat ze sa prestal chytat modem :)

 

Takze dakujem Vam za pomoc :salut:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...