Přejít na obsah

TechniSat ISIO C -dva multimediální dvoutunerové HD PVR boxy


Návštěvník Kodl

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kodl
já nahrávám jen přes EPG, co chci nahrát to označím, seriálový timer vůbec nepoužívám a hlavně žádnou hlášku o možném překrývání jsem neviděl

Včera večer jsem udělal několik pokusů ohledně timerů nahrávání.

1. Pokud jsem chtěl v SFI pomocí červeného tlačítka označit k nahrávání právě vysílané programy, mohl jsem označit max. 2. Více mi set-top box nedovolil. To je myslím korektní chování.

2. Pokud jsem v SFI označoval k nahrávání programy, které měly být vysílány v budoucnu a v čase se překrývaly, set-top box mi jejich označení umožnil, ale při označení třetího a každého dalšího se mi vždy na obrazovce zobrazilo zhruba na vteřinu v malém okně varování "konflikt časovače". To je myslím také korektní chování, které mi vyhovuje, protože po nastavení nahrávání a upozornění na konflikt mohu přejít do seznamu časovačů a tam mohu konflikty vyřešit.

 

Já tedy se stávajícím firmwarem mám jediný závažnější problém a tím jsou ty zmrvené české znaky s diakritikou v textu SFI od cca. třetího řádku detailních informací o pořadu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

automatické aktualizace seznamu kanálů

Tak mě se to včera stalo, bohužel jsem s tím nepočítal a neudělal si zálohu nastavení...

 

...připojený k internetu nastálo... + Z hlediska komfortu je pro mě nepřijatelné čekání na start ze studeného standby.

Já připojením řeším přes WiFi klienta, kabel do obýváku natažený nemám, i když by to bylo nejlepší. USB WiFi jsem si k rekordéru nekupoval.

Přehrávat z rekordéru v domácí síti nepotřebuji, ale vím, že jednou za čas dojde k tomu, že si z něj něco stáhnu... Také rekordér nepoužívám primárně jako set-top box, ale hlavně jako rekordér a tedy mě nevadí 30 sekundový náběh. Vzhledem k tomuto jsem chtěl šetřit spotřebu el. energie a to jak u rekordéru tak u WiFi klienta, ale díky BUGům to není možné...

 

Technisat vždy doporučuje po aktualizaci firmwaru provést obnovu do výchozích nastavení.

Možná to ještě jednou zkusím, ale moc se mi do toho nechce. Vše nastavovat znovu ... no ale asi to o víkendu udělám, když budu mít čas a chuť.

 

Ty sis teda dal práci s testováním!

Děkuji. Vzhledem k tomu, že hodlám zavalit Technisat informacemi o chybách s nadějí, že to opraví, bylo a ještě bude nutné testovat... Sakra, vždyť je to docela dost dobrý produkt, jen kdyby vychytali chyby a přidali jednu vychytávku.

 

přístroj mi nikdy můj seznam kanálů nerozhodil

No a mě se to stalo. Zatraceně...

 

Zatím ještě příslovečný pohár nepřetekl a moc se nechce řešit reklamaci, ale až se bude blížit oněch 1/2 roku (kdy zodpovědnost za prokázání vad je na prodejci) tak budu o této možnosti vážně uvažovat.

  • 300 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • UBEE EVW3226 (bridge), 3x CA vlastní
  • Praha, Černý most I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl
Já připojením řeším přes WiFi klienta, kabel do obýváku natažený nemám, i když by to bylo nejlepší. USB WiFi jsem si k rekordéru nekupoval.

Pouvažuj o nějakém Powerline adaptér kitu do elektrických zásuvek. Třeba od TP-Linku. Ty nejlevnější TP-Link TL-PA2010KIT s pomalejším přenosem (max. 200Mb/s) se dají sehnat už za 860 Kč. Dražší TP-Link TL-PA4010KIT s rychlejším přenose (max. 500Mb/s) za 1200 Kč. Pak existuje za cenu cca. 1900 Kč i TP-Link TL-WPA4220Kit, kde na jedné ze stran máš klasický poweline TL-PA4010 a na druhé straně máš adaptér TL-WPA4220 s integrovanou Wifi - třeba pokud potřebuješ posílit signál na druhé straně bytu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pouvažuj o nějakém Powerline adaptér kitu do elektrických zásuvek.

K tomu není důvod... Tak jak to mám to funguje. Spotřeba bude podobná (Jedno 5W zařízení vs 2x2W). Navíc kvalita u takovýchto zařízení závisí na rušení v síti a pod.

 

Kabel, kabel a nic jinýho než kabel nebrat.

To mou jen potvrdit, ale jsou případy, kdy je kabel zbytečný. Člověk se obejde i bez kabelu. Nebudu rozvrtávat celý byt jen proto abych natáhl linku pro rekordér, pro který navíc ani tuto kapacitu linky nevyužiji. Tak to mám teď přes WiFi klienta. Je to funkční, relativně levné a bez námahy... Proto, abych jednou za 1/2 roku stáhl z rekordéru jeden pořad, a proto aby bylo možné aktualizovat SFI(EPG) to stačí. Na co kabel? To už bych si rovnou koupil originál WiFi adaptér Technisat Teltronic USB WLAN a troufám si tvrdit, že by se mi to vrátilo na čase, zdraví i penězích spojených s natahováním kabelu...

  • 300 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • UBEE EVW3226 (bridge), 3x CA vlastní
  • Praha, Černý most I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl
Na co kabel? To už bych si rovnou koupil originál WiFi adaptér Technisat Teltronic USB WLAN a troufám si tvrdit, že by se mi to vrátilo na čase, zdraví i penězích spojených s natahováním kabelu...

Ten originál TechniSat TELTRONIC ISIO USB-WLAN adaptér, o kterém píšeš, se už dlouhou dobu neprodává. V odkazu si všimni, že jako alternativní produkt je uveden Huawei WS323 - WiFI opakovač, který přepneš do módu WiFi klienta - tedy WiFi klient. WiFi klienta ty máš. Pokud ho můžeš vyhradit jen pro použití u set-top boxu a nebude ti scházet jinde, tak souhlas, nemá smysl nic měnit.

Já předtím totiž (asi mylně) pochopil, že WiFi klienta sice máš, ale k set-top boxu ho nosíš jen když něco testuješ a že jinak ho využíváš jinde.

Pokud tedy nechceš přenášet WiFi klienta a chceš připojit napevno set-top box k internetu, nekupuj žádné USB-blbiny ani WIFi klienty, ale kup si raději nejbližší možnou kvalitativní náhradu za kabel - některý z powerline adaptérů, např. viz recenze powerline adaptéru tp-link TL-PA4010 Starter kit. Ten ti poslouží lépe než WiFi klient, obzvlášť, pokud máš WiFi router za několika zdmi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl
Linux v ISIO C rozpozna iba USB WLAN adaptery, ktore maju Ralink chipset.. funguje napr. TP-Link TL-WN321G (ale ten je iba b/g) ci novsi n TL-WN721N.. ale pozor, rozne hw revizie rovnakeho typu mozu mat rozne chipsety (Atheros, Realtek, atd.)!

I proto bych dal určitě před USB-WLAN adaptéry přednost spíše univerzálním zařízením u nichž nehrozí riziko nekompatibility, tj. jak jsem psal výše, buď powerline adaptér nebo wifi klient.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...