Přejít na obsah

Jak "založit" Bezdrátovou síť v PC přes modem Cisco EPC 3925


Návštěvník Pavel Grygar

Doporučené příspěvky

Návštěvník Pavel Grygar

Ahoj,

omlouvám se,že obtěžuji tímto problémem. Mám od UPC modem Cisco EPC 3925 a chtěl bych k tomuto modemu bezdrátově připojit PSP a Nintendo wii.Bohužel je pro mne naprosto nerozlousknutelný oříšek zaktivovat bezdrátovou síť v PC. Podle návodu mám dát síťová připojeni a pak zvolit "Bezdrátové připojení k síti". Ale ten největší a pro mě neřešitelný problém je v tom,že v tom síťovém připojení to "Bezdrátové připojení k síti" nikde nemám a pokud ho nenajdu,tak tu síť nikdy nedám do provozu a nikdy nebude ani net na wičku:-(( Nechápu,proč to "Bezdrátové připojení k síti" tam nemáme,bez toho jsem celkem v háji:-D Můžete mi prosím nějak pomoci? Děkuji moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na spodní straně routeru, je název wifi sítě (SSID) a heslo. Pokud PC nemá wifi kartu, tak se logicky k wifi na něm připojit nemůžete. Pokud máte NTB, bude tam možná namísto standardní windows "aplikace" použita jiná aplikace na připojování k wifi. To už bych pak doporučoval se podívat, jaké všechny ikony máte v tray oblasti (na start liště vedle hodin). Pokud používáte jiný operační systém než windows bude nutné se podívat, jak se to nastavuje v něm.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Pavel Grygar

O tom názvu sítě a heslu na wi-fi routeru vím,ale asi je opravdu problém v tom,že PC nemá wifi kartu. V PC mám normálně Windows XP a bezdrátově bychom se chtěli připojit k PSP a Nintendu wii dalo by se to nějak i bez wifi karty v PC? Nebo bez této karty není žádná šance se bezdrátově připojit k PSP a Wii? Děkuji moc za odpověď!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ono jde asi o dve ruzne veci.

1) wifi pripojeni PC, PSP a Wii k internetu

2) vytvoreni domaci site, kde budou vsechny tyto tri pristroje sdilet sve hdd a data a bude tak mozne hrat sitove hry i mezi nimi, nezavisle na pripojeni k internetu

 

Nevim co ma tazatel za problem ale tipnul bych si 2 (samozrejme u i PC musi mit wifi sitovku, pokud neni na zakl. desce, da se koupit PCI, USB, PCMCI)

  • Kabel 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • 2x CA modul, Compal black
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Pavel Grygar

Problém mám v tom,že na PSP ani na Wii ten modem nelze bezdrátově připojit. Na PSP mi při vyhledávání tu síť najde,ale je neaktivní,píše Security - Not Suported a ve wii mi to tu bezdrátovou síť vůbec nenajde. Tak právě zjišťuji,kde je přesně ten problém,jestli musím nějak aktivovat tu bezdrátovou síť v PC? Je to až problém teď v novém bytě,kdy máme internet od UPC,před tím na starém bydlišti jsme měli net od jiného dodavatele a tam byl v PC přes kabel připojen router a bezdrátová síť bez problémů fungovala na PSP,Wii i Notebooku a nemusel jsem mít v PC žádnou wifi kartu. Proto moc nechápu,proč teď najednou tu bezdrátovou síť v PSP a wii nelze aktivovat. Samozřejmě wifi modem Cisco EPC 3925 mám teď k PC připojen normálně kabelem. Omlouvám se všem,asi je to až trapný dotaz,ale nějak nemůžu najít problém,proč net v PSP i Wii předtím šel a teď v novém bydlišti a s UPC wifi modemem nejde. :roll:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Pavel Grygar

Nepotřebuji net v PSP a Wii kvůli hraní her ale v PSP třeba např. kvůli tomu,abychom při krátkodobé prohlídce netu nemuseli zbytečně zapínat PC atd. a ve wii např. kvůli stahování obalů na hry,stahování demo her atd. Nemám problém mít net v PC připojen přes kabel jako ho mám teď! :roll:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi bych se pídil po tom, jaké zabezpečení Wii a PSP podporují. A podle toho to poté přenastavit v modemu :)

 

802.11G/ 802.11B (or mixed)

Most routers currently sold offer these settings. Check the box to make sure the router supports these broadcast standards. Routers that mention 802.11N or pre-N (also MIMO) may not be compatible with the Wii console.

WEP and WPA/WPA2 encryption

The Wii console is compatible with WEP, WPA and WPA2 encryption methods if you wish to enable wireless security on your router.

There are several different WPA variations. The Wii console is compatible with:

WPA - PSK (TKIP)

WPA - PSK (AES)

WPA2 - PSK (AES)

 

Tetička WiKi říká, že Wii podporuje šifrování v podobě WEP, WPA (TKIP/RC4) a WPA2 (CCMP/AES).

 

Takže bych změnil zabezpečení v modemu od UPC a mělo by být po problému =)

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Pavel Grygar

Tak teď budu vypadat jak totální blbec,ale vůbec netuším kde a jak přesně mám to zabezpečení modemu změnit :shock: To by bylo potřeba napsat podrobně krok po kroku,pač jinak jsem z toho mimo :D Kdyby se to nikomu nechtělo psát přímo sem,ten návod pro "blbce" přesněji pro mě,tak prosím na mail Grymaz@seznam.cz,děkuji moc :cheers:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...