Přejít na obsah

UPC je zoufale a zdrazuje jak jen muze!!


Návštěvník Fingon1

Doporučené příspěvky

No jenze to byla cena vcetne modemu a STB, kdezto u Kombi Komfort si musis priplatit jeste tri stovky a to uz kazdy neda.

já vim, bylo to 450 včetně modemu a set-top boxu, pořád docela drsný na to, že (jak sem už psal) je to nejpomalejší použitelnej internet a televize se stejnym obsahem jako DVB-T... a to nepočítám, že modemy sou určitě ty největší šlupky v poslednim tažení, takže platit za ně nějakej pronájem např. jako u FP60/120 je taky docela špatný :?

Podotýkám, že chci využívat 4 TV v domácnosti, mít možnost naladit programy přímo v televizorech a platit stejný měsíční paušál (tj. žádné doplatky za každou další TV).

taková konkurence samozřejmě neexistuje a ani upc nic takovýho nemá... pronájem jednoho ca modulu vyjde na 50 kč měsíčně, takže u čtyř televizí se připlácí celkem 200... a beru jenom plnohodnotnou televizní nabídku se všema 80+ tv stanicema, žádnej analog, kde se dá stejnej obsah chytit bezplatně na dvb-t...

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno
tak centrio už jako první v praze začíná tlačit na pilu :lol: 100/100 Mb/s za 599 Kč měsíčně a chystá se spuštění 1 Gb/s internetu :shock: schválně, jak se k tomu postavěj ostatní poskytovatelé :)

Je pěkné, že chystají spuštění Gbps internetu, ale možná větším přínosem pro lidi by bylo, kdyby se pokrytí zvětšilo z několika málo ulic v Praze na alespoň největší města v ČR :roll:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemusí se připlácet nic, protože moduly lze koupit a klidně všechny 4.

v tom případě musíš dokupovat moduly celkem za 5200 a to neni zrovna cena, kterou by byl ochoten zaplatit každej... navíc výsledek je stejnej, jako bys postupně platil 26 měsíců po sobě každej měsíc 200...

Je pěkné, že chystají spuštění Gbps internetu, ale možná větším přínosem pro lidi by bylo, kdyby se pokrytí zvětšilo z několika málo ulic v Praze na alespoň největší města v ČR :roll:

v jinejch městech je to na jinejch firmách :) a nebál bych se, že taky nezrychlej, území je taky pořád kam rozšiřovat 8)

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

Cena těch modulů je srovnatelná s cenou CAM u satelitního příjmu a pochopitelně kdo má na nákup 4x TV, ten má i na pořízení 4x CAM :-) Jinak 4x 999Kč se nerovná 5200Kč, ale 3996Kč, to jenom pro úplnost v počtech :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak 4x 999Kč se nerovná 5200Kč, ale 3996Kč, to jenom pro úplnost v počtech :D

jo, já počítal 1300, sem zblbnul... stejně je to palba :?

no jenom tim chci říct, že buď budu platit pronájem / odkup set-top boxu na iptv, nebo budu platit pronájem / odkup ca modulů...

ale samozřejmě je jenom jeden ovladač, což určitě může někdo považovat za super výhodu :) je to o spotřebič míň, no...

 

ona stejně ale přijde doba, kdy televize bude fungovat víc jako zařízení pro přístup k internetu (kde bude nějaký html5 rozhraní s live streamem dostupnejch tv stanic), na což je v současnosti líp uzpůsobený iptv, a bude se využívat na serfování po netu třeba pomocí smartphonů apod... nevim, jak na tom bude v tomhle ohledu dvb-c(2), ale všechno se vyvíjí :) snad taky u iptv časem nebudou potřeba set-top boxy a namísto toho postačí registrace mac televizního lan...

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník allien

http://www.dtest.cz/clanek-2285/jak-se- ... cnosti-upc

 

Jak se bránit zdražování společnosti UPC

 

Mnozí klienti společnosti UPC jsou rozčarováni; v posledním vyúčtování jim přibyla položka „pronájem zařízení“, která navýšila výslednou cenu. Změnu smluvních podmínek oznámila UPC v souladu se zákonem, zákazníci se ale přesto mohou zdražení bránit.

 

V posledních týdnech přibývají počty zákazníků společnosti UPC, kteří nesouhlasí s výší svého vyúčtování. Od května se některým z nich zvýšila faktura o pronájem zařízení. Klienti ovšem nevyužívají nový modem ani jiný přístroj, pouze jim byl doposud poskytován formou bezplatné výpůjčky, která se změnila na placený nájem. Společnost tak zřejmě zareagovala na loňské problémy svých bývalých zákazníků, po kterých kvůli nevráceným modemům vymáhali nevybíravým způsobem smluvní pokuty exekutoři a vymahačské agentury.

 

Zákon o elektronických komunikacích umožňuje operátorům změnit podmínky poskytování služby, pokud vše včas avizují. UPC formálně tomuto požadavku vyhověla.

Dle vyjádření právního oddělení společnosti UPC může každý zákazník, kterému se po avizované změně zhoršily podmínky, reklamovat vyúčtování prostřednictvím klientského centra. Pokud tak učiní do dvou měsíců od doručení prvního vyúčtování, ve kterém k účtování nájmu došlo, bude moci od smlouvy bez sankce odstoupit.

UPC vychází spotřebitelům vstříc s nabídkou délky lhůty pro odstoupení od smlouvy, která jde nad rámec zákona, nicméně dle názoru právníků našeho časopisu není možné jednostranně měnit bezplatnou výpůjčku na placený nájem zařízení. Záležitost tedy budeme řešit s dozorovými orgány.

 

Jste-li klientem UPC a nesouhlasíte se zdražením služby, máte možnost reklamovat vyúčtování a používat modem vlastní nebo odstoupit od smlouvy a změnit poskytovatele služby. Praktický právní postup naleznete ve vzoru pro uplatnění reklamace, který si lze stáhnout níže. Radu k řešení situace poskytnou také poradci na lince 299 149 009.

Zdarma ke stažení: Vzor reklamace vyúčtování služeb společnosti UPC

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...