Přejít na obsah

Změny cen TV nabídek od 1.7.2012


tomus

Doporučené příspěvky

Bydlím 30 let na menším sídlišti,kde ještě kabelovku zavedl Karneval a provozoval ji.Pak došlo k tomu že Karneval koupil UPC.Protože zde bydlím od mala tak znám v podsatět 99% lidí kteří zde bydlí což je 132 bytů.Schválně jsem si pro sbe udělal malý průzkum jak je tedy s tou kabelovkou a tím že lidem nevadí to zvýšení a že většina používa CAM.Když začnu u nás v baráku tak z 11 bytových jednotek za poslední 3 měsíce odešli od UPC všichni mimo nás a ještě mladý rodiny,která se sem teď přestěhovala a využívá kabel 2 měsíc.Jinak 4 byty si před časem koupily satelit 2 přešly k O2 a 3 využívají DVB-T.Ale za dob Karnevalu a v začátcích UPC využívaly kabel všichni.Takže jen u nás v baráku je viditelný pokles.A celkově na sídlišti využívá UPC z 132 možných pouze 23 bytů.A znich ani jeden pře CAM.I když vím že UPC má mnoho klientů tak je za poslední rok vyditený pokles o více jak 6% tedy 40tisíc a bude pokračovat.Jinak s lidma se kterýmá se stýkám a mnozí mají kabel od UPC.protože u nás ve městě v podstatě neexistuje konurence v kabelovce většina ani neví co CAM je a ty kdo to vědí tak nevidí důvod pro využívání.Takže já neznám nikoho bez settopboxu.

Jirkov, čtvrť horní Vinařice. Naprosto stejné. Tady fungovala kabelovka ještě před vznikem Karnevalu. Ovšem Karneval to tu rozhýbal. On vlastně přišel s digitálem a kdo měl HBO, tak tomu dávali STB (před tím nebyl nikdy potřeba), já byl jedním z prvních abonentů - ten STB používám u druhé televize dodnes (je mu hodně přes 10 let). Tehdy ještě UPC do světa hlásala tmářství v podobě hlášek, že digitální televize je nesmysl, nikdy se to neuchytí a nikdo to nechce (to tmářství je dodnes tak úplně zcela neopustilo). Bydlím v paneláku o 6 vchodech, který má 7 poschodí. U Karnevalu bylo tak 90 procent lidí. Pamatuji si, jak Karneval dělal veškeré rozvody a vše modernizoval (před ním tu fungovala nějaká společnost patřící holanďanům). Během provozování Karnevalu naprostá spokojenost. Pak jsme se dověděli, že Karneval spadne do UPC. Tušili jsme, že nastane něco nedobrého. Protože jsme znali ty "osvícené" žvásty befuňářů z UPC. Do klína UPC vlastně spadl komplet vybavený digitál, spadlo to do klína společnosti, která slovo digitál považovala za kacířství.

A od té doby abonentů kvapem ubývalo. Na paneláku se objevil les satelitů, pár lidí přešlo k IPTV (O2). Další hluboký propad abonentů od UPC přišel na rozhraní minulého a letošního roku - lidé začli přecházet k IPTV od firmy GRAPE SC (http://www.grapesc.cz/index.php?page=0103). Od nich já, ještě z časů NERO (od poloviny 90-tých let) odebírám internet. jsem s ním maximálně spokojený.

Dnes jsem v našem vchodě už jediným, kdo je u UPC. Ve vedlejších vchodech stejná situace, někde už u UPC není nikdo.

Statistika je jasná. Je více odcházejících, než přicházejících. Každý soukromý podnikatel by se zamyslel, proč má ztrátu a něco by dělal. UPC nedělá nic. Asi je tedy něco moc špatně

Upraveno uživatelem Návštěvník
  • Super
  • Red Basic
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, Vodafone TV Premium
  • Jirkov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také by se UPC měla už konečně rozhodnout, co bude pro ni prioritou. Zdá se, že vše cpe do inetu. Tož potom ať prodá tv část někomu, kdo se o TV bude starat (anebo ať vytvoří divizi, kam přesune TV). UPC je stále KABELOVÁ TV !!! , nikoli kabelový inet.

  • Super
  • Red Basic
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, Vodafone TV Premium
  • Jirkov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

Jedna síť musí mít také jednoho providera, jinak to fungovat nebude.

Ještě k tomu Karnevalu - taky nebylo vždy všechno tak ideální, třeba net s neveřejnými IP, když UPC už dávala veřejné. Technické provedení sítě, kdy měl Karneval TV programy v UHF a nezřídka byl problém jak s úrovní signálů, tak s možným rušením ze strany terestriálních vysílačů, to byl také zážitek a UPC toto měla řešené líp.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak my jsme tu očekávali od kabelové televize právě prioritně tu televizi. Inet tu v té době už nabízel (a to částečně vzduchem a částečně kabelem) NERO. Dnes je to onen výše zmíněný GRAPE SC.

Karnevalu nebylo dopřáno žít dál a zkvalitňovat technologii, bohužel.

Jinak internet mají dobře pořešené firmy s technologií IPTV.

  • Super
  • Red Basic
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, Vodafone TV Premium
  • Jirkov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

Firmy nabízející připojení přes LAN nebo FTTH mají dobře pořešený upload, který je s downloadem symetrický. Je ale otázkou, jestli mají dobře pořešené další věci, např. celkovou konektivitu a taky třeba pokrytí srovnatelné s UPC, protože většině lidí je celkem k ničemu, že má nějaký provider špičkový net, když s ním pokryje sotva jedno sídliště v celé ČR...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

GRAPE SC je "pražská" firma, v naší oblasti má pod palcem Chomutov, Jirkov, Kadaň, Kláštere, něco ještě na lounsku, atd. Je spolumajitelem páteřní sítě Vídeň - Praha - Berlín. Lepší varianta už opravdu být nemůže :) (http://www.grapesc.cz/)

  • Super
  • Red Basic
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, Vodafone TV Premium
  • Jirkov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

Neznám je, nemůžu hodnotit, ale některé jejich informace na webu jsou přinejmenším úsměvné, třeba:

 

"Agregace služby se uplatňuje v minimální míře."

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No vidíš, Já zase když tu čtu ty hlášky v sekci internet od UPC - já nic takového neznám. Absolutně žádný problém. Vždy, když sobě, nebo někomu stavím PC, tak se zcela automaticky připojím k inetu (nic nenastavuji, nemám žádný problém s nějakými adresami, žádné výpadky a podobné věci, které v té sekci čtu) a vše naprosto perfektně funguje. Mám svůj router a není ani tam problém. Naprostá spokojenost. Perfektní profesionální chování. Mají free telefon, kam když zavolám, je okamžitě spojení a okamžitá informace.

Ono pro UPC je dost věcí úsměvných - to už od dob prosazování digitálu v TV.

GRAPE SC dokonce vede pohotovost 24 hodin denně. Pokud je nějaký problém (občas se samozřejmě stane, že spadne převaděč buď pro sídliště, nebo přímo v domě pro vchod), stačí zavolat a maník je tu vcuku letu i v noci, a po opravě hned zavolá na číslo toho, kdo mu volal. Prostě úplně jiné služby, než u UPC (v tomto ohledu tedy rozhodně). S GRAPE SC si připadám, že jsem v západní Evropě., s UPC si připadám, že ještě buduju real socialismus (takové menší přirovnání, ohledně služeb a rozhodnosti a rychlosti)

Televizi zatím (ZATÍM) od nich nechci. Jejich programová nabídka mě nijak neoslovuje. Jenže u GRAPE SC naslouchají lidem, ptají se nás, co chceme a je to společnost, která jde platícím zákazníkům vstříc. Takže je docela možné (a dost pravděpodobné), že jednou i mne osloví jejich programová nabídka.

Prostě UPC se chová úplně jinak a nelze to nevidět. A člověk, který zažil a zažívá to mnohem lepší "zacházení" se zákazníkem, na úrovni dnešní doby, to prostě potom vidí.

  • Super
  • Red Basic
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, Vodafone TV Premium
  • Jirkov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník son

Rodiče bydlí v paneláku - 16 bytových jednotek-dříve všichni zákazníci UPC-dnes 0.Já bydlím v paneláku o 19 bytových jednotkách-dřívější stav zákazníků UPC neznám-dnes je to 2.Hodně záleží na lokalitě v které bydlíte,jsou lokality kde UPC nemá konkurenci /což je asi i případ Elnc/ a tak je v této lokalitě nejlepší UPC,ale to neznamená,že neexistují lepší poskytovatelé!!V našem městě určitě jsou!! :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

Já si na UPC stěžovat nemohu a pokud mám občas možnost někde vidět např. ADSL, tak oproti tomu je UPC přímo luxusní. O WiFi providerech nemluvě, to je schůdné akorát v případě, že už nic jiného není. A u sebe můžu mít kromě UPC i ADSL, WiFi a při troše štěstí PODA, ale zatím nemám důvod k přechodu. Jediná věc, která mně u netu vadí, je ten pomalý upload, ale třeba se to časem navýší na dvojnásobek (jako to šlo kdysi u Karnevalu doplatit za 99Kč měsíčně) a pak už bez výhrad.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...