Přejít na obsah

Problémy s připojením k WIFI


Návštěvník jiripospisil

Doporučené příspěvky

Návštěvník jiripospisil

Mám internet PoweFibre 10 od UPC a od nich zapůjčený modem Motorola SB 5101B. Před nedávnem jsem zakoupil notebook a proto jsem se nyní rozhodl pořídit si i WIFI router GetNet GR-724W. Mám ještě jedno starší stolní PC, které jsem kabelem propojil přes router do sítě. Kabelové připojení funguje výborně, ale k WIFI se nemohu připojit. Na notebooku ještě používám modem pro mobilní internet od O2 HUAWEI E1750 a k WIFI se připojuji pomocí průvodce připojením O2. Vždy, když se připojím k WIFI tak se po nějaké době objeví chybové hlášení: "Spojení bylo z neznámých důvodů ukončeno". Na notebooku jsem provedl ve Windows Vista diagnostiku sítě, kterou přikládám. WIFI router jsem instaloval pomocí přiloženého průvodce připojením a abgreidoval jsem i firmware routeru, poté co jsem se nemohl připojit k WIFI. Mé problémy to ovšem nevyřešilo. Prosím poraťte jak mám postupovat, aby wifi fungovalo. Jsem v tomto oboru laik, dělal jsem něco takového poprvé v životě, takže předpokládám, že chyba je na mé straně. Prosím o přesný postup. Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Predpokladam, ze pri pokusu se pripojit pomoci wifi routeru mate odpojen ten O2 modem a nesnazite se pripojovat pruvodcem pripojeni O2?

V routeru, ktery jste si poridil bych nastavil SSID (jmeno site) a zabezpeceni heslem. V notebooku by pak po spusteni wifi mela byt videt v seznamu dostupnych siti vami nove vytvorena (jeji jmeno jste zadal v routeru). Mel byste se k ni po zadani hesla bez problemu pripojit. Nasledne bych jeste pro vyssi bezpecnost spustil filtrovani MAC adres (vytvorite si seznam zarizeni, ktera maji opravneni se k vasi siti pripojit)

P.S. do administrace routeru se dostanete zadanim adresy ve web prohlizeci. Najdete ji v dokumentaci k routeru. Byva to neco jako 192.168.0.1, 192.168.1.1(2) atd. Jmeno/heslo admin/admin

  • Kabel 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • 2x CA modul, Compal black
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník jiripospisil

Děkuji za vaši radu. Bohužel se mě nedaří přihlásit do administrace routeru. Vše jsem provedl jak jste popsal. Zadal jsem adresu, která je na štítku na spodní straně routeru, tzn. 192.168.1.1 a zadal uživatelské jméno a heslo admin. Prohlížeč jenom krátce blikne a vrátí se okénko pro zadání hesla. Je v něm napsáno: Stránka http:// 192.168.1.1 požaduje uživatelské jméno a heslo se sdělením "Default: admin/admin. Budu rád když mě poradíte. Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak vychozi heslo muze byt klidne i neco jineho, melo by to byt v prilozenem navodu,

vetsinou byva jmeno admin a heslo: admin, nic, 1234, atd.

Pokud to nebude fungovat, tak muzete router vyresetovat do tovarniho nastaveni - vetsinou podrzenim tlacitka zezadu pristroje.

Dobre je to popsano tady:

http://it.cestuji.info/tovarni-nastaveni-routeru.php

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
Návštěvník jiripospisil

Děkuji za předchozí rady. Ozívám se po delším čase, protože jsme vše řešili s kamarádem, který dřív neměl čas, podle Vámi uvedeného návodu, ale k Wifi se nám připojit nepodařilo. Vypli jsem firewall AVG 2012, dostali jsme se do webového rozhraní routeru vše správně nastavili, ale k wifi se nám stále nedaří připojit. Prosím o radu a přesný další postup. Již vážně nevíme čím by to mohlo být. Kabelový internet funguje vždy správně. Mám notebook IBM Lenovo Z61T a Windows Vista Business 32-bit. Děkuji za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

Napsal jsem to správně, W7 nebo XP a ne Vista. Ta je bohužel nepoužitelná a už jsem opakovaně zažil, že se router nedal přes Vistu konfigurovat a musel jsem ho připojit k XP. U W7 pak problémy nejsou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...