Přejít na obsah

Optická síť


Návštěvník Pardal

Doporučené příspěvky

Návštěvník Pardal

Mám dotaz :)

Někdy na jaře by k nám do baráku mělo UPC dělat kabelovou přípojku. Nevíte jakou technologii UPC používá? Tím myslím jestli je ta přípojka v optice nebo koax. Je to v Praze Nuslích, kousek od Arkád. V případě, že by tam tahali optiku, myslíte, že by mohli být i rozvody v domě v optice? Popřípadě by mě zajímalo kde bych tyto informace mohl získat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Pardal

Dík za odpověď, ale moc jste mě nepotěšil. Jestli jsem to dobře pochopil, tak optiku v domě UPC nepodporuje. Nemáme žádné rozvody a tak jsem si myslel, že když se budou dělat nové, tak bychom si připravili optiku. Koax obecně nemám rád - mám s ním špatné zkušenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Pardal

To: Slamb To máš pravdu, ale jiné společnosti nemaj tak příznivé ceny a stabilní net :( alespoň ty které jsou v dosahu. Také máš pravdu, že jsou trožku dražší, ale když udělam rozvody 6tkovým UTP kabelem, tak moc neušetřim. Dnes už je to cca. cenově na stejné úrovni.

To: tomus Bohužel i s koaxem, který měl čtyřnásobné stínění jsem získal špatnou zkušenost - byl to vnitřní rozvod v chráničce - mimo venkovní vlivy a přibližně dva roky po instalaci začal ztrácet na kvalitě signálu. Nakonec mě nezbylo nic jiného než jej vytáhnout ven a podívat se pod bužírku a ejhel, tak krásně vyoxidované stínění jsem ještě neviděl. Proto bych raději tu optiku - tu pokud ji nezmrvim při montáži a nebo v budoucnu někde někdo nesekne tak tam bude navěky. Tak asi proto.

 

Nic naplat, jestli budu chtít UPC tak mě stejně nezbyde než koupit ten koax :( Mimo to oni ty kvalitní tři krát a více krát stíněné koaxy také nejsou zrovinka levné. Každopádně dík za vaše odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nejlevnější kabel je paradoxně ten optickej, utp stojí malinko víc a nejdražší bude ten koaxiální... nevim, proč upc v nově připojenejch domech nepoužívá něco lepšího, sou sami proti sobě, stejně se to bude muset dřív nebo pozdějc vyměnit, praktičtější je víst z optickýho switche utp kabel než koaxiál...

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

No, jestli to nebude třeba tím, že UPC je především poskytovatel kabelové televize... a vedení vf signálu po UTP kabelu je jaksi, no, problematické...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...