Přejít na obsah

STB - výpadek času.


Návštěvník Jana014

Doporučené příspěvky

Návštěvník Jana014

Mám od UPC základní STB CV 5000. Používám ho občas pro nahrávání na analogový VCR - využívám video-časovač.

Po návratu z dovolené jsem zjistila, že není nadstavený aktuální čas - nefunguje EPG a samosebou i časovač. Myslela jsem si, že je to tím, že byl STB skoro měsíc vypnutý.

Hledala jsem jak čas nadstavit - bohužel ani manuál k STB mi nenapověděl.

Nakonec jsem dala obnovit tovární nadstavení - po jeho dokončení byl čas OK. Zvolila jsem kdy, a z kterých programů nahrávat, vše bylo OK jen asi hodinu, pak opět čas zmizel a nahrávání pokračovalo donekonečna.

Řešil někdo něco podobného, nebo bych STB měla reklamovat u UPC ?

Díky za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Jana014

Ahoj, díky za snahu. Vypnutí nepomohlo. Já STB mívam zcela vypnutý velmi často, vlastně ho zapínám jen pro nahrávání.

Nechala jsem ho zapnutý celou noc v naději, že se čas časem aktualizuje. Bohužel se nestalo. Obrátím se na UPC, aby závadu odstranili.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Jana014

To víte, že bylo. Já jsem si chtěla pořídit VCR s DVB-C tunerem. Jak asi víte, nabídka je celkem omezena a jsou docela drahé, a kažký má určité nedostatky - o některých se zde na fóru psalo. Navíc nám v domě dávají na střechu satelit, tak jsem se rozhodla ještě s nákupem počkat. Zakoupila jsem si do TV CA modul a občas, když potřebuji něco nahrát, použiju STB a můj stařičký, ale hodně spolehlivý, VCR Panassonic. Časovač STB mi zajišťuje je zapnutí např. v noci, nebo když nejsem doma, a přepnutí programu na STB, VCR nahrává z AV2 a je nadstavený tak, že jakmile zapne STB,zároveň se spustí i VCR.Kvalita nahrávky je analogová, ale já tyto pořady nearchivuji, tak mi to hlavu těžkou nedělá. Samože digitální obraz přímo přes CA modul, popř. v HD kvalitě je úplně někde jinde.Teď jsem delší dobu nové řady VCR nesledovala, tak nevim, zda v tomto směru došlo k nějakému posunu vpřed.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja myslel nastavit cas nahravani na tom panasonicu a zvolit zdroj AV2. Nevyhoda by byla, ze by STB musel byt predem zapnut (s navolenym programem, ktery by byl nahravan).

 

Jinak je pravda, ze PVR s DVB-C je na nasem trhu pomalu. Kaon, co pronajima UPC neni sice zadny zazrak, ale ja ho mam taky jen pro obcasne nahravani a zatim jsem se nesetkal s zadnym nedostatkem.

  • Kabel 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • 2x CA modul, Compal black
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Před časem jsem psala o tom, že můj STB nezná žádný čas.

Respektivě, když obnovím tovární nastavení tak se aktuální čas načte, pokud STB vypnu pomoci DO, čas je po zapnutí pryč. Nějakou dobu jsem komunikovala s UPC, radili mi aktualizovat software pomoci servisního menu, nic nepomohlo, tak přijel technik UPC - STB proměřil, naznal že je vadný a zařízení vyměnil.

Moc se mu nechtělo, ale donutila jsem ho aby jsme vše vyzkoušeli - zapnutí/vypnutí pomocí DO, vypínačem i úplným odpojením od el.sítě. Vše bylo OK.

Technik odjel s tím, že zavolal na UPC, aby aktivovali mou kartu, a že to bude do hodiny. Nakonec z toho byly hodiny 4, nicméně mě to až tak nevadilo, několikrát jsem STB překontrolovala, vše OK. Pak došlo k aktualizaci karty, kódované programy začaly hrát, ale bohužel od této chvíle ČAS OPĚT ZMIZEL.

Včera jsem kontaktovala UPC, aby s kartou něco provedli, dnes volali, že jím mám zavolat přímo od přístroje, že budou bádat.

 

Nepotkalo něco podobného někoho z Vás?

 

CA- modul mi jede OK, ale toto je opravdu záhada. Začalo to po mé dovolené v srpnu, kdy jsem STB neměla delší dobu v provozu.

Lokalita Brno.

 

Díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zavada s mizenim casu na STB byla vyresena,

po konzultaci s Janou a par testech jsme prisli na to, ze na sportovnim multiplexu (Europost, Sport 1 ..) neni vysilan cas,

takze pokud se STB zaplo, nebo zustalo dele prepnuto na tento mux, tak se cas nenacetl, nebo zmizel.

Predal jsem tedy zavadu technikovy z UPC a ten problem v zapeti odstranil, tazke nyni je jiz vse vporaku a cas na zminem muxu jiz bezi.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...