Jump to content

Featured Replies

Posted

V posledních dnech mi jede velmi mizerně Hotfile.com Premium - rychlosti padají i pod 100 kB/s i při souběžném stahování několika souborů. Podle některých příspěvků na různých fórech je to problém UPC. Přesto si chci ověřit, kde je chyba. Pokud je tu někdo s placeným účtem Hotfile, můžete napsat jakých rychlostí dosahujete?

Od 12.10.2010 stahovat z Hotfile.com přes UPC nejde! Rychlost s Premium účtem je méně než 20kbps. V práci a jinde (jiný poskytovatel) mi to fachá normálně bez problémů. Spíš je to ale na dotaz sem:

http://www.upczone.cz/viewforum.php?f=8

Hlásím stejný problém, hotfile jede na minimum.

Jojo, problémy se zdá má dost uživatelů UPC a to nejen v CZ, ale i UK, IRL, SK a pod...

Na ostatních připojeních jiných ISP to jede plnou rychlostí. Ba dokonce i na samotném UPC připojení to jede plnou rychlostí, pokud použijete proxy (mimo port 80), nebo VPN. Bohužel standardní cesta bez proxy či VPN je asi shapována v rámci FUP, který UPC "tak trošku" nezvládlo.

Premium Hotfile u mě asi půl roku jelo plnou rychlostí, tj. okolo 3 MB/s

Od minulého týdne 1-20 kB/s (a většinou to padlo timeoutem)

Přes proxy v práci (port 3128) 1 MB/s - je to plná rychlost, protože tam je jenom symetrická 8 Mbps linka.

Přes VPN na gigabitu 2.8 MB/s

u mě stejný problém. stahování z hotfile - 10 - 30kB/s na soubor. zkoušel jste to už někdo řešit přímo s UPC?

piposek: Tak cele UPC pouziva nejaku siet aorta. Mozno sa akurat pokazil routing medzi Hotfile a aortou.

Nějak se mi to nezdá. Třeba dříve nejrozšířenější Rapidshare nikdy neblokovali. Tak proč by teď UPC omezovalo Hotfile, který má určitě mnohem méně uživatelů?

Edited by Worm

Zazaza: Jasně, ale když se něco pokazí, tak toho obvykle nefunguje více než jediná doména na jediném portu (sada serverů rozmístěných v různých částech světa končící doménou hotfile.com). Jednoznačně je problém v síti UPC, můžeme akorát šířit fámy o tom, jestli to je úmysl či nikoliv... :-)

Worm: mě to nepřekvapuje - Rapidshare vždycky mělo a má nějaké limity, hotfile má unlimit, další v pořadí bude filesonic, protože linků jsou poslední dobou plná fóra a premium je taky unlimit :-)

Zkuste si stáhnout oficiální zkušební soubor pro rychlost stahování z hotfile.com - jde o testovací soubor pro rychlost stahování, který je uložen na serveru hotfile a stahování není nijak a ničím ze strany Hotfile limitováno. Pokud budete mít rýchlost nižší než je váš standard, zcela jistě se jedná o snížení rychlosti zaviněné vaším poskytovatelem připojení, ze kterého se nemůže vymluvit a měl by přiznat barvu. A zde ten soubor:

http://w2.hotfile.com/data.bin

Jasně, že se může vymluvit a taky to bez nějakých servítk dělá... zatloukat zatloukat zatloukat - motto UPC... řeknou, že to je někde po trase mimo síť UPC (myšleno českou) a je to pro ně nevyvratitelné :-)

Edited by piposek