Přejít na obsah

CV-7000, AC3 a HDMI


Návštěvník haed

Doporučené příspěvky

Návštěvník haed

Ahoj,

 

posila vam CV-7000 nedekodovany Dolby Digital (AC3) zvuk pres HDMI rozhrani? Mne se ho k tomu nejak nepodarilo donutit - pres opticky SPDIF leze spravne AC3 stream, ale pres HDMI vzdycky jenom 2 kanalove PCM :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mně to samý. Pěkně mě tím pruděj. V menu přístroje by měla být volba jaký výstup je pro audio prioritní (HDMI nebo SPDIF). U Blu Ray přehrávače to takhle mám a je to OK. Řeší teď nějaký problém ohledně audia u CV-7000, aby mohli začít distribuovat Barrandov HD. Tak doufám, že nový fw už dá uživateli možnost výběru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Mlok

Já to přes hdmi ani nezkoušel, přes optiku do receiveru to jede ok.

 

Moc mi není jasné v jakém případě by se to dalo využít mít AC3 posílané přes hdmi. Samotná TV stejně žádný prostorový zvuk nepředvede. A pokud jde dále o výstup z TV, tak stejně téměř žádná nedokáže zvukový strým přeposlat na výstup, tak jak přišel na vstup (téměř vždy to TV stejně ořeže na 2 kanály).

Tedy snad jedině případ, když i obraz je posílán přes hdmi přes receiver, v čem nevidím žádnou výhodu (tedy až na případy velmi drahého receiveru, který má lepší upscalování než samotná TV, tady se pak pro věci v menším rozlišení využije tahle výhoda; pokud takový kvalitní receiver není, tak to vidím jako horší možnost posílat obraz přes receiver).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK, pokud už mám ten "drahý" receiver jak píšete, tak nevidím důvod proč nevyužít jeho HDMI vstupů, které jsou technologicky na vyšší úrovni než S/PDIF a pro připojení CV-7000 mi postačí 1 kabel HDMI, na TV nemusím přepínat vstupy pokud se např rozhodnu sledovat DVD nebo BD. Byl jsem překvapen, že stereo je při přenosu přes HDMI kvalitnější (čistší) než pokud to jde přes S/PDIF. Vím, budete namítat, že je to subjektivní ale ten rozdíl by slyšela i mrtvola. Proto bych i pro AC3 rád zvolil HDMI, pokud by to šlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Ahoj, už máte nějakou odpověď?

Mám ten samý problém. DVD a CV-7000HD přes HDMI do receiveru a z receiveru HDMI do TV. AC3 samozřejmě z CV-7000HD nefunguje. Přemýšlím, jestli kupovat optiku nebo počkat, jestli se najde nějaké řešení např. upgrade firmware u Handanu

  • 1000 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Vodafone TV
  • Kolín
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...