Přejít na obsah

Nové uspořádání na FM v původní síti UPC


Návštěvník Milos1498650066

Doporučené příspěvky

  • po měsíci...

Moje včerejší zkušenost: http://eleph4nt.blogspot.cz/2012/12/fm- ... lovky.html (uvnitř aktualizovaný frekvenční plán pro Prahu 10).

 

Ve zkratce - u nové hifi věže mi došlo, že konektor pro externí anténu a kousek od ní je zásuvka od kabelovky včetně FM antény. Tu jsme doposud za 10 let ani jednou nevyužili.

 

Na internetu jsem nikde nenašel frekvenční plán pro Prahu. Napsal jsem si na klientské centrum. Během 3 hodin jsem o Vánocích dostal frekvenční plán, ale překvapení se nekonalo - obsahuje staré rádio Olympic apod. Během té doby jsem už sám proladil pásmo. Zjistil, že 90% stanic má RDS, jsou v kabelu průsvity z éteru, v kabelovce stále vysílá již nefunkční Limonádové RádiJO (jen pískot). Kvalita rádií je chvalitebná, jednotlivé stanice mají různou úroveň hlasitosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Tak rozhodně ty průsvity z éteru jsou díky vašemu špatnému propojení-tedy kabel, který za nic nestojí.Tím se ochuzujete i o kvalitu příjmu z kabelovky.Pochopitelně, že každá stanice hraje v jiné dynamice, to je naprosto v pořádku.UPC ji nabízí tak, jak skutečně vysílá.S tím také souvisí kvalita modulace jednotlivých stanic, ovšem známkujte vysílatele samotné, ne UPC :salut:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak po telefonátu na linku UPC už opět jdou všechna rádia a dokonce v subjektivně lepší kvalitě. Cca dvě hodiny po telefonátu byl výpade rádia se střídavým zapínáním FM, nyní již jde bez šumu.

 

Honza Brno: Průsvity z éteru mají původ z kombinace velmi silných vysílačů Českého rozhlasu a dlouhého, na tu sílu, nedostatečně odstíněného kabelu. ČRo u nás má totiž jedny z nejsilnější vysílačů. Apropos se s těmi průsvity i počítá, alespoň v Praze kabelovka nepouští žádné rádio na stejné frekvenci jako na ní vysílají rádia přijímatelná v Praze ze vzduchu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...