Přejít na obsah

Vyřazení zásuvky před STB


Návštěvník turboleon

Doporučené příspěvky

Návštěvník turboleon

Mám kabel od roku cca 94, po přechodu na digitál /UPC/ občasné kostičky. Poslední věc, která byla původní byl kabel od zásuvky, ta byla schovaná vzadu za obývací stěnou, tu jsem tedy o víkendu rozebral a při výměně kabelu se ukázalo, že byl v zásuvce doslova zamrzlý, nakonec se urval i s kusem zásuvky. Udělal jsme to tak, že jsem na konec UPC kabelu dal místo zásuvky jen koncovku (F) a do ní nový kabel do Handanu. Mám svůj kabel, podotýkám, tažený ze sklepa. Čili hvězda. Úroveň a kvalita stejná, obraz subjektivně možná lepší. Vidíte zde nějaký problém? Mám tam dát mezi rozvod UPC a svůj zase nějakou zásuvku? Není to zbytečné?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On má rozvody, jak píše, do "hvězdy", tak v tomhle případě v zásuvce být žádné zakončení nemusí. Každý účastník má své vlastní vedení od skříně v domě. Pokud jsou rozvody "za sebou" na jednom kabelu, tak poslední účastník musí mít zásuvku, která zakončovací odpor obsahuje (ostatní na kabelu mají zásuvky průchozí).

  • 300 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • CH7465LG , CA modul, HD PVR, STB zmetek
  • Bílina
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník dmnc

Trošku bych to ještě upřesnil.

 

Je pravdou, že všechny nepoužité výstupy na pasivních rozbočovačích v rozvodných skříních společnosti UPC musí být zakončeny 75 ohmovým odporem nazývaným jinak také jako terminátor. Avšak výstupy účastnických zásuvek v býtě / domě klienta být zakončeny nemusí, to však s výjímkou, kdy využíváte pouze přípojení k internetu a nikoliv kabelovou televizi. V tomto případě je pak nutné zakončit nepoužívaný televizní výstup na účastnické zásuvce jmenovaným odporem. Důvod je jasný, tzn. aby nedocházelo ke vzniku odrazů na kabelu vedoucího do bytu / domu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník turboleon

Díky, to o terminátorech vím ještě z doby kdy jsem dělal do výstavby LAN sítí. Čili pokud jsme vyřadil zásuvku na svém kabelu, který vede jen ke mě, a dal tam koncovku (F) a do ní kabel do STB (M-F), čili mám na konci zapojený STB, je vše O.K.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kleff

To nám v paneláku v Kobylisích vede do každýho bytu kabel který končí F konektorem a na něj je našroubovanej dvojitý rozbočovač. Žádná zásuvka, žádný rozdělení data-tv-radio.

Když jsem si objednal internet tak nebylo kam připojit modem a tak technik za ten rozbočovač dal ještě další. Já pak u tv mám na kabelu další trojitý rozbočovač odkud vede signál do tv, videa a rekordéru.

Mimochodem ty kabely které jsou použity jako rozvod kabelovky po domě tak jsou včetně izolace tlusté asi tak 3 mm.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník onak

2 Kleff: Jj, taky jsem na to koukal, když jsme malovali, že ty kabely jsou tlusté asi 3 mm (psal jsem to už tady http://www.upczone.cz/viewtopic.php?t=1679 ).

 

2 dmnc: Jinak jsem se chtěl ještě zeptat, doma to mám zapojené přesně takto, jak je to na níže zobrazeném obrázku. Musím mít na výstupu pro rádio toho terminátora, když do něj není zapojen kabel?

 

Chtěl bych se tedy ještě zeptat, to co je na tom obrázku to je zásuvka nebo to je rozbočovač?

 

Díky za odpověď

 

Tady je obrázek, jak u nás vypadá odkrytá zásuvka i s tím kabelem:

15032008177.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník dmnc

Přesně jak napsal tomus. Jedná se o rozbočovač a nemusíš zde aplikovat použití terminatoru. V podstatě se však toto používá taktéž jako "náhrada" klasické zásuvky, ač tohle je tak víceméně stejně tak bráno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...