Přejít na obsah

Spárované Conax karty a zneužití dominantního postavení


Návštěvník Mikos

Doporučené příspěvky

.......ale ten SuperMax by aspon pridat mohli... :roll:

 

Problém je v tom, že SuperMax přestal vysílat, viz http://www.parabola.cz/clanky/1166/supe ... -vysilani/ a asi to nebylo z popudu UPC

 

no, technicky přestal vysílat...u UPC někdy koncem 2001..v ostatních sítích (hlavně na Moravě) až v roce 2004...ale ukončení vysílání v sítích UPC bylo způsobeno čistě cenou za jeho dodávání, to samé bylo s Cartoon Network v kabelovce...přestali ho šířit, protože stejně jako SuperMax, byl drahý...ale, minulý rok se jednalo, že se SuperMax někdy koncem roku 2007 do sítí UPC vrátí...nicméně to skončilo neúspěchem a UPC to zdůvodnilo tak, že se s HBO nedohodli (na ceně) a že Jetix a Minimax dětem stačí. Bohužel ale, nestačí. Jetix je trapnej a Minimax je pro batolata - to samí JimJam. Takže, ted zůstává otázkou co s tím. Programy v ČR obecně, řídí Česká Programová Společnost...a pak pod ní HBo co by "výrobce pořadů" pro SuperMax a teprv pod ním je UPC...když sem napsal do UPC ohledně toho dotaz, vybočili zcela mimo a odepsali, že v analogu už není místo pro jeho šíření a tak nabídka zůstane zachována. Čili, bud se časem SuperMax znovu objeví (v digitálu) nebo už nikdy...ještě jeden člověk teda uvažuje, že by koupil licenci a pustil ho na CSLinku, ale to vidim jako nejméně pravděpodobnou možnost....ale SuperMax byl nejkvalitnějším českým kanálem...tak UPC moc nechápu..a byl navíc česky..i kdyby na něm reprízovali vše od znova, furt by měl větší sledovansot než třeba Nova :roll:

  • Super
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, CA modul
  • Hlavní město
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to samé bylo s Cartoon Network v kabelovce...přestali ho šířit,

Bydlím v Jirkově a protože mám 10-ti letého kluka, tak bezpečně vím, že na analogu je CN nadále šířen. Často na něj kouká.

Jetix je trapnej

To je pravda. A to se ještě český dabing dost snaží o kultivovaný projev. kdyby jste slyšeli tento program v angličtině, tak se přestanete divit, proč nastupující generace je mnohem sprostší a vulgárnější, než my dnes.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to samé bylo s Cartoon Network v kabelovce...přestali ho šířit,

Bydlím v Jirkově a protože mám 10-ti letého kluka, tak bezpečně vím, že na analogu je CN nadále šířen. Často na něj kouká.

Jetix je trapnej

To je pravda. A to se ještě český dabing dost snaží o kultivovaný projev. kdyby jste slyšeli tento program v angličtině, tak se přestanete divit, proč nastupující generace je mnohem sprostší a vulgárnější, než my dnes.

 

No, záleží jakou máte síť...protože v původní síti UPC Cartoon Network v analogu už několik let nejede...jinak s tim Jetixem máte pravdu...mít tu SuperMax jako za stara, děti vyrůstající u TV dnes, by na tom byli líp..přecijen...to co běží na Jetixu (furt to samí kolem dokola, hroznej dabing, nuda)...oproti SuperMaxu (přes 100 pořadů, i pro dospělé, supr dabing, kanál měl život)....nemá cenu dál mluvit...

  • Super
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, CA modul
  • Hlavní město
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník dmnc

O tématu "Proč byl zrušen SuperMax?" a komu se líbí Jetix, a komu zase pro změnu ne, to bych ponechal na jinou diskuzi v patříčném, tomu určeném tématu. Nicméně, myslím si, že to dostatečně stručně vystihl Standa.

 

Avšak abysme se vrátili k původnímu záměru této diskuze.

 

Na jednu stranu je zde tvrzeno, že UPC využívá dominantního postavení na trhu. Ano, z jedné strany to tak může vypadat, avšak nepředpokládám, že by se zrovna tímto případem zabývala ÚOHS.

 

Pakliže vše dopadne podle očekávání a zásuvné Cl moduly opravdu vejdou v platnost a budou zařazeny do nabízených produktů, je velice pravděpodobné, že i právě tato "vychytávka" bude něco stát. Troufám si tvrdit, že varianta typu: "Tak já si tedy tento modul koupím a nebudu muset platit měsíční poplatek UPC" také neprojde, protože UPC jen tak někomu nedá právo, aby si spároval svůj zakoupený kousek s jejich přístup. kartou a i zde z tohoto budou nejakou korunku "těžit". Nebo alespoň za kartu si něco vezmou!

 

V úvahu tedy např. připadá možnost výběru zásuvného Cl modulu místo nabízeného Handanu. Popřípadě samozřejmě, již zmiňovaná varianta nadstandardní služby.

 

Nechme se ještě překvapit. Ukvapené názory na stížnosti bych si ještě rozmyslel. Snad to nebude tak horké a všichni budou alespoň částečně spokojeni :P

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Lidi, koukněte se na ceník UPC v v okolních státech a zjistíte, že jsme dál než v Evropě. Srovnatelná nabídka Standard, je u nás nejdražší a zapůjčení setoboxu dražší o 50% než v Rakousku. Tak to chodí, když zde mají monopol.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník onak

Co máte pořád někdo s tím monopolem. UPC bylo monopol, je monopol a bude monopol v jistém slova smyslu, Karneval byl stejně tak monopolem. Na tom vůbec nezáleží, protože stejně tak, tam kde mají síť ostatní kabelovky, tam si taky nemůžeš vybrat na jejich drátech jinou společnost snad ne?

Maximálně VoIP přes internet od jiný společnosti, a to můžeš všude.

Navíc tě nikdo nenutí, abys od nich služby využíval.

Je jasný, mně to taky vadí, že v okolních státech jsou na tom třeba platově o hodně líp a mají menší ceny za služby než u nás, ale s tím asi bohužel nic nenaděláš. To by musel nějaký z telekomunikačních operátorů zlevnit a potom by se snížili ceny všude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chtěl jsem si postavit vlastní media centrum (HTPC), ale se zděšením jsem zjistil, že UPC v jejich digitálním kabelovém DVB-C vysílání používá dekódovací karty Conax CAS-7 spárované s jejich vlastními set-top-boxy. Což v praxi znamená, že s žádným jiným DVB-C set-top-boxem, televizí s vestavěným DVB-C tunerem nebo s DVB-C kartou do PC se na kódované kanály na UPC nemůžete koukat. Doufal jsem, že UPC poskytne nespárovanou Conax CAS-7 dekódovací kartu, kterou by si člověk mohl umístit do vlastních DVB-C zařízení (ať už je to jiný set-top-box, televize s DVB-C tunerem či karta do PC), ale nic takového se nestalo a bojím se, že ani nestane.

 

Celá situace se mi jeví jako nehorázné zneužití dominantního postavení na trhu. UPC znemožňuje používat jiné set-top-boxy než ty dodávané přímo jimi, je tak narušeno konkurenční prostředí na trhu. Nutí své zákazníky platit pronájem za jejich set-top-boxy, místo aby mohli používat jakýkoliv jiný. Je to podle mě nejen zneužití dominantního postavení na trhu, ale i nehorázné omezování práv spotřebitele.

 

Můj pohár trpělivosti už přetekl, s touto nepříznivou situací se něco konečně musí udělat! Myslíte si, že by mohla uspět stížnost na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS)? Máte někdo s takovýmito stížnostmi zkušenosti?

 

Nebo v nejlepším případě máte někdo věrohodné informace o tom, že by UPC tento svůj postoj přehodnotilo a začalo zákazníkům dodávat nespárované Conax moduly? Ale nestojím o žádné informace typu "jedna paní povídala", ty jsou bezcenné.

 

Fakt nezbývá jenom brečet :oops: a to mi ještě 2.1.08 kdy mi zmizlo z kabelovky Óčko napsali tady toto:

 

Od: Klientske.centrum@upc.cz

Odesláno: 2. ledna 2008 13:30

Komu: nastvanyzakaznik@seznam.cz

Předmět: Re: Ostatní připomínky

 

Vážený kliente

 

dovolte, abychom touto formou reagovali na Váš e-mail ze dne 1. 1. 2008,

týkající se TV Óčko.

 

Jde jednoznačně o negativní změnu v analogové programové nabídce MINI a

KLASIK. Jde ale o vynucenou situaci, do které jsme se dostali změnami a

přijetím novely tzv. mediálního zákona. Zákon totiž nařídil soukromým

subjektům (kabelovým provozovatelům), aby do nejnižší programové nabídky

zařadil soukromé televizní stanice. Nejde o standardní režim a UPC i další

kabelové televize se budou bránit soudní cestou. Nicméně zákon vstupuje v

platnost 1.1.2008 a my musíme vytvořit podmínky pro jeho splnění. Podmínky ale

musí být takové, aby nevedly k dalšímu tlaku na navyšování cen služeb kabelové

televize.

 

Od 1.ledna 2008 přesunujeme hudební stanici Óčko na jednotnou pozici a bude

digitalizováno. V praxi to znamená, že klient MINI nebo KLASIK si pro příjem

Óčka bude muset pořídit digitální kabelový přijímač (DVB-C). UPC mu zapůjčí

digitální přijímač za 90 Kč měsíčně (včetně DPH).

 

Óčko nebude v digitálním vysílání kódované, lze je tedy přijímat i bez karty.

Naši klienti tak nejsou zcela odkázán na přijímač od UPC. Na trhu je několik

typů DVB-C boxů (většinou Technisat, někdy také Handan) v cenovkách od 2000

Kč. Objevuje se také více TV přijímačů s vestavěným dekodérem.

 

Pokud budete reagovat na naši odpověď, nepoužívejte prosím tlačítko odpovědět,

ale využijte kontaktního formuláře na http://web.upc.cz/klpoz/cz/.

 

 

S pozdravem a přáním příjemného dne

 

R. Kobzík

operátor klientského centra

 

www.upc.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...