Přejít na obsah

HDTV asi až příští rok....?


Jack_6428

Doporučené příspěvky

Psal jsem email do centra UPC ohledně vysílání HD kanálů v DVB-C a dneska mi konečně po dvou týdnech přišla odpověď:

 

Vážený pane,

 

dovolte, abychom tímto reagovali na Váš e-mail ze dne 21. 09. 2007, týkající se digitální televize UPC.

 

Pokud budete reagovat na naši odpověď nebo budete požadovat další informace, nepoužívejte, prosím, tlačítko odpovědět, ale využijte kontaktního formuláře na .

 

V současné době probíhá testování HDTV vysílání. Kvalita obrazu v DVB-C je však v současné době na kvalitativně vyšší úrovni než může nabídnout klasické analogové vysílání. Předpokládáme, že několik programů HDTV bude spuštěno během příštího roku. Samozřejmě také záleží na výsledcích testování, abychom klientům neposkytovali nekvalitní služby. Děkujeme za pochopení.

 

S pozdravem a přáním příjemného dne

 

V.Ferjenčik

Technická podpora služeb UPC

UPC Česká republika, a. s.

P.O.Box 53

130 11 Praha 3 - Žižkov

 

T +42 02 41 00 51 00

F +42 02 41 00 51 05

 

www.upc.cz

  • Super
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, CA modul
  • Hlavní město
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Buh vi jak to bude, z fora na Digizone.cz :

UPC nabídne prostřednictvím digitální kabelové televize HD vysílání ještě do letošních Vánoc. Prezentovaná služba HD+ nebude samostatným programem, ale UPC pod touto značkou nabídnou některé vybrané pořady v HD kvalitě, uvedl mluvčí firmy František Malina.

 

Tak si vyber :wink:

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

tohle me odpovedeli na dotaz zda k HD vysilani budou i setboxy s HDMI nebo DVI ktera jako jedina umi HD signal,a odpoved me nijak neprekvapila,proste HD po cesku.

 

v současné době STB s výstupem HDMI neposkytujem a zatím poskytovat nebudeme. HD vysílání se automaticky přepne do nižšího rozlyšení.

 

 

Takze na co budou vysilat v HD nido nevi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník onak

Ale jak už tu na fóru bylo vícekrát řečeno, budou nabízet HD STB s výstupem HDMI ( http://www.lica.cz/produkt-set-top-box- ... 7000hd.htm ).

 

Sám to říkal pan Malina v pořadu UCP Informuje. Sice neříkal, že přesně tento STB nabídne, ale že budou tyto STB, které dokáží přijímat HD signál, pronajímat zájemcům o HDTV vysílání za výhodnou měsíční částku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nebudou a nebude ja tam volal a odepsali me to i na mejl,vudec o tom zatim neuvazujou a kdyz jsem se ptal na co tedy HD vysilani neumel me odpovedet a koktal jako ze i pri snizeni rozliseni pres scart bude obraz hezci nez ted.Porad,ale je to nas moje chapani jak nekdo muze zacinat vysilat HDTV a ani nepomyslet na to ze to lidi vubec jako HD nechyti.Podle me daji jen doporuceni co si koupit,aby tam sli karty upc a bude hotovo.kabelovka se nechyta a kdo si poridi digitalni hd satelit s ci slotem mozna to bude chytat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník onak

Na infolince stejne vetsinou nic nevedej, to uz snad kazdej vi. Takze spis ver tomu, co rikal tiskovy mluvci v jeho poradu. A tam rikal, ze tyto STB budou vyhodne pronajimat za mesicni poplatek.

A jinak k tomu STB na www.lica.cz . Proc by na nem bylo logo UPC, kdyby jej nechteli nasadit na trh.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Katoda

Otázkou je, co si mám představit pod pojmem "výhodně pronajímat". Zajímavé je, že p. Malina v tom pořadu ani náznakem neprozradil, jak ten výhodný pronájem bude fungovat. Patrně nějak tak, jako onen výhodný pronájem druhého STB za 200 Kč/měsíčně, kdy už vlastně po cca 10 měsících máte ten set-top box zaplacený, kdyby jste měli možnost si jej koupit. Druhou otázkou pak je, jestli si bude UPC za příjem programů v HD účtovat další poplatek navíc k již stávajícím tarifům nebo jestli to bude zahrnuto v onom výhodném pronájmu HD-STB.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník onak

No podle mě to bude zahrnuto v tom poplatku, protože tam naznačil něco jako, že kdo bude mít vyšší nabídku, bude mít možnost sledovat více programů v HD. Takže podle mě žádný balíček (jako se proslýchalo o HD+) zatím nebude a tyto TV kanály v HD kvalitě se přiřadí do stávajících různých nabídek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rekli me to nejen na infolince,ale napsali i v mejlu na muj dotaz a tak jsem tam jeste jednou volal abych to overil a potvrdili to.Mozna Malina chtel ,ale nejak to zamrzlo.No kazdopadne jsem zvedavej kdo by si platil HD kanaly a chytal je pres scart v SD to by me zajimalo, takze bud musi ty setboxy s HDMI dat nebo jim asi start HD tv nejak nevyjde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník onak

Ale i když ti to napsali v mailu, tak ti na to odpovídali z klietskýho centra, operátoři většinou nejsou takto dopředu informováni. To je většinou i u jiných společností. Už se to tu několikrát řešilo.

 

To je jako případ, kdy k nám měl být zaveden digitál. Už jsme o tom jak dávno věděli, že ho tu mají zapnout, že už je vše připraveno a že už tu běží. Ale na infolince odpovídali, že v této době není digitál dostupný, a že je potřeba modernizace sítě.

 

Takže věř tomu, že STB s HDMI určitě budou, jinak by nechystali vysílání v HD kvalitě, které by si nikdo nepustil. Ostatně by se jim to ani nevyplatilo, aby zprovoznili HD a nikomu to nepustili nemyslíš?

 

Teď si tedy nejsem jistý, ale pokud je vysílání v HD, tak by ti to běžný STB, který neumí pracovat s HD signálem (který určitě ještě ke všemu bude v MPEG4, a současný STB umí MPEG2 a klasický rozlišení) nikdy nepřehrál. Prostě by si možná jen slyšel zvuk, ale neviděl obraz.

 

Můžeš se ještě zeptat přímo pana Maliny, jestli budou nabízet STB s výstupem HDMI.

 

A ještě, o tom jaký STB použije UPC pro šíření HDTV vyšel dávno článek na upczone: http://www.digizone.cz/aktuality/upc-po ... -kabelech/ .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...