Přejít na obsah

sodekcz

Uživatel
  • Příspěvky

    1 188
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    25

Příspěvky od uživatele sodekcz

  1. Takže tady máme jeden reportovaný případ úspěšného zapojení vlastního zařízení. Díky za to předskokanovi @BluePeter

    Všeobecný dotaz je, zda při těchto operacích rušení stávající a aktivace nové smlouvy, může člověk přijít o své případně dohodnuté lepší ceny. Jeden převedený a zde reportovaný modem zatím neříká, jak to bude vypadat s dalšími klienty.

    Vlastní router a vlastní WiFi mám. Zvažuji nákup této krabičky z DE, nicméně cena bridge je docela vysoká a nevím, zda se mi to vzhledem k dalším okolonostem, technickým i finančním, vyplatí řešit. Zatím se zdá, že spíš nechám VF něco vydělat.

    • Souhlasím 2
  2. před 4 hodinami, pubso napsal:

    Museli bychom tedy ve Vašem případě ukončit službu, vrátit modem a pak zajistit novou instalaci rovnou s vlastním modemem a výjezdem technika. Vím, že to zní možná zbytečně složitě, ale jiný postup z technického hlediska bohužel zajistit nemůžeme, a to právě z již zmíněného důvodu, kdy můžete mít ke službě přiřazený jen jeden modem (jeden modem na jednu přípojku v aktuálním čase). 

    Pokud byste byl ochotný tento postup podstoupit, musím uvést, že ukončení, vrácení modemu a znovu zapojení služby trvá několik dnů, při kterých byste byl bez pevného internetu.

    Tohle mi přijde jako zbytečný buzerační administrativní canc s děsnou několikadenní kovbojkou. Dnes,  v době digitálních technologií.

    Když se ti vysype pronajatý modem, technik naklape s novým. Předá, přeregistruje a do relativně krátké chvilky funguješ dál. Stále máš jedno zařízení a ty samé jedny služby. Tak nevím,  proč ty několikadenní omezující podmínky vyhrabali. 

    • Souhlasím 6
  3. @retronnedávno mi tady vysvětlili, že není standard jako standard. 😎 Případně že standard nestačí a i v případě standardu může dojít k potřebě upgradovat FW v modemu kvůli nějakému novému nastavení nebo změně, což ti neudělá VF, neuděláš si to sám a u výrobce zaplatíš ranec. Pokud vůbec bude výrobce ochoten něco takového dělat.

    • Haha 1
  4. Bojim, bojim, co s ověřováním VF vymyslí. Tam nemají programátoři, nebo návrháři příliš za ušima.

    Mám firemní VF číslo  a současně i soukromé služby u VF, kde nemám možnost pro ověřování použít jiné, než firemní číslo pro oba typy služeb. Když vím, jak VF zkomplikoval u tchýně převod ze zemřelého tchána na tchýni, když původní služba byla sice na tchána ale měla registrovaný e-mail na tchyni, byl to nadlidský úkol. Když vím, jak je komplikované ze služebního čísla řešit soukromé volání na VF linku. Prostě bojim bojim.

  5. V 27. 6. 2024 v 18:20, sinde napsal:

    Nejak nechapu, proc tedy na stejne adrese a stejnem patre muze byte veden internet rozdilnou rychlosti od 2 ruznych poskytovatelu.

     

    To by měla být zavedená nějaká internetová hlídka, nebo jak to myslíš?

    Prostě někdo pustil do budovy dva providery s odlišnými technologiemi a odlišnými službami. Mohlo to být i postupně, po delší době. Tak je zkrátka jedna technologie taková a druhá jiná. Pak se každý provider snaží nabídnout tu svoji. Případně se jeden z providerů bude snažit technologicky dostihnout toho druhého, nebo jiným způsobem zaujmout zákazníka. Tak si každý vybere podle svých technických potřeb a podle vlastní peněženky za příslušný tarif. Někoho může jako bonus zajímat možnost kabelové televize a rychlost internetu je vedlejší. Někdo jiný se nechá naopak chytit třeba na rychlost a TV ho nezajímá.

    • Souhlasím 2
  6. před 1 hodinou, Kurtz napsal:

    Od TP-LINKU ma switch se 3 konektory az DECO X50 za 3400. I kdyz jsem nekoukal, jak presne se to zapojuje. Jestli je v tom zase router nebo porad routuje puvodni router.

    Můžeš si vybrat. Buď z toho uděláš jen WiFi AP, nebo to může i routovat. Pokud nepotřebuješ nějakou specialitu, nechej routovat modem od VF a tohle použij jen v režimu AP.

    • Souhlasím 1
  7. @Technikusvracel, ale natolik v minimálním počtu, že spíš nevracel 🙂 Resp. zpravidla nekupuji věci na zkoušku. Jediné co pamatuji, tak jsem vracel nevyužitý a nerozbalený držák na TV, jeden router ve stejném stavu a mobil, se kterým se tchýně nesžila. Vím, že na vracení zboží jsou zcela jiní kabrňáci. 

     

    Ale s vracením máš pravdu a je dobře, že taková možnost existuje.  

    • Souhlasím 2
  8. V posledních měsících mi přijde tohle téma po tolika postech jako balada o prdu. Zběsile diskutujeme,  co bychom možná uvítali (modemy vlastní vs modemy od providera, ceny internetu vč pronájmu zařízení nebo bez pronájmu, zda se situace vyplatí nebo nevyplatí), přitom z procentuálního hlediska se pro VF jedná o naprosto marginální záležitost a technické podmínky koncovým uživatelům příliš nepřejí. VF ČR tahá za delší konec provazu. Myslím, že uživatelé se vlastních zařízení, ať už jednoduchých a levných pro bridge nebo nějakých sofistikovaných all-in-one  jen tak nedočkají.

    V každém případě moje velké díky několika kolegům diskutérům, kteří mají přehled o technických záležitostech a o provozu u nás i v zahraniční, kteří tady trpělivě udržují docela slušný přehled.  

    • Souhlasím 1
  9. @retrontak to buď rád, že aspoň tak. Na druhou stranu je to těžké diletantství. Koncový bod je vlastnictví VF, tak by měli mít zájem mít ho instalovaný správně.

    Jak má člověk vědět, že si má hlídat i stáří/typ zásuvky. Z vlastní zkušenosti vím, že někteří technici nejsou úplně raketoví inženýři, tak by jim měl někdo říct "při výměně modemu vždycky zkontroluj zásuvku".

    • Souhlasím 1
  10. Zajímalo by mě, stačilo by procentuální vyjádření, kolik zákazníků VF řeší tuhle oblast vlastnictví modemu kvůli finanční stránce. A kvůli které tady dokážeme desítky stran diskutovat😉

    Další zajímavá informace by také byla, kolik procent zákazníků VF aktivně používá bridge, ale to až tak přímo s vlastnictvím modemu nesouvisí.

     

     

×
×
  • Vytvořit...