Přejít na obsah

Lubos_PM

Uživatel
  • Příspěvky

    26
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    1

Vše od uživatele Lubos_PM

  1. Ano, je to k nepochopení - buď platí to, co je vlevo, nebo to, co je vpravo.
  2. No my zrovna na programy v ruštině relativně pravidelně koukáme, manželka stále ještě učí ruštinu na střední škole, ale že bychom za ruský balíček ke kompletu, který tímto de facto přestává být kompletem, chtěli připlácet 99 Kč, to asi ne, holt pojedeme ruštinu z internetu. Nevím, jakým způsobem Vodafone (dříve UPC) platí dodavatelům programů - paušálem, nebo podle počtu odběratelů? Protože pokud podle počtu odběratelů, tak pravděpodobně ruský balíček stejně dříve či později skončí, protože asi málo kdo bude ochotný za něj těch 99 Kč připlácet a tím se to pro Vodafone i dodavatele zřejmě stane ekonomicky nevýhodným.
  3. Není důvod, proč by neměl fungovat. Předloni jsem taky přendal CA modul z jedné TV do jiné.
  4. Ano, toto fórum začínalo jako neoficiální a až později (loni nebo už předloni, ono to strašně letí) se stalo oficiálním fórem UPC. Nic nebrání uživatelům O2 jít opačnou cestou a udělat si fórum vlastní, na O2 nezávislé. Ale to by se o to musel někdo z nich dobrovolně starat a ono to není jen tak. Snadné je založit skupinu na FB, ale fórum, jako je tohle "naše", FB nahradit nemůže.
  5. Že by třeba podle stejné MAC adresy na mobilu v aplikaci WIFI ANALYZER a v administrátorském rozhraní modemu na počítači? Viz obrázek u jeho prvního příspěvku.
  6. Lubos_PM

    Nové stanice

    Balíček Russia už nově nebude součástí nabídky Komplet - jaký je to potom Komplet... Ne že bych na něj koukal denně, ale občas jsem si ruštinu na jejich filmech osvěžoval.
  7. Lubos_PM

    Nové stanice

    Myslím, že tím "téměř všechny programy" je myšlené to, že u nás v západních Čechách v nabídce Komplet chybí polský program TVP a rakouský ORF, na severní Moravě pro změnu německá ZDF i rakouská OTF, která je v jižních Čechách a na jižní Moravě, ale zase tam nebudou mít TVP a ZDF. Podobně to bude s některými tuzemskými regionálními stanicemi.
  8. Díky za vysvětlení. Předpokládám, že dohledové centrum se to dozvědělo bezprostředně po této události, pak ovšem nerozumím tomu, proč ještě tři hodiny poté informace o tom nebyla na webu UPC, pouze jsem se tam dozvěděl, že výpadek služeb v naší lokalitě neevidují. Zbytečně to pak zatěžuje telefonní linky na UPC.
  9. Já bych se na informace o výpadcích moc nespoléhal - Plzeň aktuálně už cca 3 hodiny bez TV, ale dle webu UPC výpadek služeb v naší lokalitě neevidují :-(.
  10. Omlouvám se, jsou to kovové IEC konektory. Myslíš, že LE40B650 z roku cca 2009 má citlivější tuner než TV o cca 5 let novější? Vyloučit to nemohu. Ale proč to tedy LE40B650 před update FW na stejném rozvodu nedělala? Ještě bych bral, kdyby ty kostičkující programy byly v jednom muxu, mohla by ta frekvence být něčím rušená, ale takhle si opravdu myslím, že bude chyba někde jinde. A už to dál řešit nebudu.
  11. Retiree - nechci zpochybňovat tvůj příspěvek, ale pokud by na vině byl rozvod (tedy v mém případě), tak by se s největší pravděpodobností kostičkování projevilo i ve chvíli, kdy místo LE40B650 připojím UE22H5600. Jenže to se neděje. Chybou bylo, že jsem před cca 2 lety provedl v LE40B650 upgrade FW, při předchozím FW se kostičkování neprojevovalo, bohužel downgrade se mi nepodařil. Koax mám opravdu kvalitní, délka cca 3,5 m, konektory bnc. Takže teď jen čekám, až LE40B650 umře a pověsím místo ní něco jiného...
  12. Tak to jsem na tom podobně. Nejhorší je to u Hustler HD (ještě že na něj nekoukám 😆), u těch zbývajících to není až tak tragické, kostičkování tam sice je, ale ne neustále a na celé ploše... Ale dělá mi to jen TV Samsung LE40B650 v obýváku - pokud místo něj dám Samsung UE22H5600, který jinak mám v ložnici (a kde i zmiňované programy šlapou jak víno), je to v pohodě. V obou TV je CA modul, rozbočení signálu do obýváku a ložnice dělal technik od UPC. Takže se obávám, že chyba v mém případě bude pravděpodobně v LE40B650.
  13. Lubos_PM

    Horizon Go

    Dotaz na Davida: Zpětné shlédnutí nechodí již téměř měsíc. Vím, že je to složitá otázka, ale dá se očekávat, že se ho podaří v dohledné době zprovoznit?
  14. Co třeba to, že UPC má aktuálně zařazená tři z těchto rádií?
  15. Ono je to trošku jinak - podívej se někdy na účtenku od tankování, prodejce není Shell, ale firma, která danou pumpu provozuje, zpravidlka tedy nájemce, a ten ceny stanovuje samostatně (opomíjím různé kartelové dohody, které ale přeci neexistují ). Na druhou stranu UPC je opravdu firma s celostátní působností, všem zákazníkům fakturuje přímo UPC... Tím neříkám, že nejsem pro věrnostní slevy, právě naopak, ale věrnostní slevy by měly mít nastavená jasná pravidla, věrnostní sleva by měla být automatická, měla by zohledňovat dobu, po kterou jsem řádně platícím zákazníkem a ne že si ji musím vždycky nějak vyhádat...
  16. Lubos_PM

    Nové stanice

    Mně Eroxxx TV jde od zařazení do nabídky bez problémů, mám TV s CA modulem a nabídku Komplet.
  17. Lubos_PM

    HD DVR Mediabox

    No a jsme zase u toho - proč převzít to, co jinde funguje, a jen to počeštit. Opět musíme vyrazit naší specifickou cestou. A takhle je to u nás skoro se vším .
  18. Lubos_PM

    HD DVR Mediabox

    Zkusil jsem ještě kontaktovat UPC nikoliv telefonicky, ale přes Facebook a povedlo se - od včerejška mi jede Horizon Komplet+ s dvěma CA moduly, bez STB.
  19. Lubos_PM

    HD DVR Mediabox

    Jak to tady čtu, zlatý CA modul... Smůla je, že mi UPC odmítlo pořídit nabídku Horizon Komplet+ jen s CA modulem, vnucují mi buď Kaon nebo cihlu, jinak že nebudu moci využívat všechny výhody této nabídky. Jenže já o tyto "výhody", které jsou navíc v současnosti velice pofidérní, vůbec nestojím, mně jde jen o kompletní programovou nabídku.
  20. Kaon SA700 jsem měl chvíli, když odešel zdroj ve stařičkém Handanu CV5000, který jsem měl u záložní CRT televize, v TV v obýváku mám dávno vlastní CA modul. Pak jsem místo CRT koupil LCD, bohužel už se CA neprodávaly, ovšem zrovna pronajmout šel a SA700 jsem se rád zbavil - na co další ovladač, navíc v porovnání s tím od CV5000 značně neergonomický, k tomu dlouhý náběh... Sice mě u pronajatého CA modulu vadí informace o úspěšném ověření Cl, to ten můj modul nemá, ale nešť. Teď jsem pojal nápad, že přejdu z nabídky Komfort+ na Komplet+, ovšem od UPC jsem se dozvěděl, že tuto nabídku můžu mít pouze s mediaboxem, protože s CA modulem nemohu využít všech výhod skvělé nabídky Horizon, jako je třeba videotéka. Namítnul jsem, že o ni nemám zájem a kdyby náhodou bylo třeba, mohu se na ni podívat v PC, stejně jako na Horizon Go, ale prostě to prý nejde. Zeptal jsem se, jestli tedy UPC ode mě nechce pravidelně víc peněz - bez odpovědi, prostě buď s mediaboxem, nebo nic. KCF-SA700 opravdu znovu nechci a o HD DVR Mediabox také nestojím, takže nic... Zajímavá obchodní politika.
  21. Lubos_PM

    Poplatky

    Sice se nás snaží dojit kde můžou, ale tohle pravda není: Mobilní telefon, jehož součástí je televizní přijímač, je ze zákona od televizního poplatku osvobozený. (Viz zákon č. 348/2005 Sb. o rozhlasových a televizních poplatcích, §2, odst. 4, písm. e) - „Rozhlasovému nebo televiznímu poplatku nepodléhají …..rozhlasové nebo televizní přijímače, které jsou neoddělitelnou součástí koncových mobilních telekomunikačních zařízení.“). Podobně: Není-li PC vybaveno televizní kartou a umožňuje pouze příjem televizního vysílání v podobě internetového streamu, není televizním přijímačem, neboť umožňuje reprodukovat jen omezený počet televizních pořadů, nikoli televizní programy ve smyslu definice zákona č. 231/2001 Sb. o provozování rozhlasového a televizního vysílání, v platném znění (viz §2, odst. 1, písm. i, citovaného zákona) a neumožňuje tedy "individuálně volitelnou reprodukci televizního vysílání". Viz https://tvp.ceskatelevize.cz/poplatky/faq.php?id=04
  22. Lubos_PM

    Poplatky

    Nepřesná informace - nemáš-li TV nebo jiné zařízení technicky způsobilé přijímat TV vysílání, můžeš se z této povinnosti vyvázat čestným prohlášením - viz https://tvp.ceskatelevize.cz/poplatky/domacnosti.php. U rádia je to obdobné.
  23. Obávám se, že nedá - alespoň já nic takového nenašel. Na konec ledna byl avizovaný nový firmware, který měl (alespoň jak jsem to z informací pochopil) mj. vylepšit čitelnost EPG, ale zatím se neobjevil. Vzpomínám s láskou na Handana CV 5000, zejména na jeho ovladač - bohužel mi loni v prosinci odešel zdroj, místo něj jsem dostal tohoto Kaona. Už se těším, až se ho po pořízení nové TV s CA modulem zbavím - něco tak neergonomického, jako je ovladač KCF-SA700 jsem v ruce snad ještě neměl - a to blížím k šedesátce...
  24. Já mám v Plzni pro změnu problém s Muxem na 754 MHz, všechny ostatní jdou bez problémů.
  25. Tam mám češtinu jako hlavní jazyk nastavený od začátku, ale není to nic platné. Kdyby aspoň u LE40B650 pro přepínání zvukové stopy bylo tlačítko na dálkovém ovládání, ale tady se musí pokaždé lézt do menu.
×
×
  • Vytvořit...