Přejít na obsah

Ivo Mašek

Uživatel
  • Příspěvky

    1 147
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    14

Vše od uživatele Ivo Mašek

  1. Vy, co tak strašně chcete ty sportovní kanály, kolik jste ochotni si každý měsíc připlatit k současné ceně? Ona je to totiž dost drahá legrace.
  2. Mám ten prémiový, a před chvíli jsem to zkusil z 5 metrů. V pohodě funguje. Ten standardní jsem nikdy neměl, takže u něj nevím.
  3. ... a to pomíjím fakt, že ne vždy to stoprocentně fungovalo. Někdy si oba přístroje, kde šlo zapnout CEC, spolu nerozuměly. Ta myšlenka byla dobrá, ale mnohdy s tím byly problémy.
  4. Děkuji za info. Ano, to je CEC. Ale myslím, že STB Vodafone neumí CEC (a to samozřejmě musí umět oba přístroje). Uvidíme, co k tomu napíše někdo od Vodafone.
  5. Já tedy mám ten prémiový STB Vodafone, oba přístroje (STB + TV) v režimu standby, ale o možnosti spuštění TV pomocí HDMI propojeného mezi STB a TV, upřímně, ani nevím, že by to bylo možné. A to se v TV oboru pohybuji 40 let. (Tak zase nikdo nemůže vědět všechno.) Počkejme si na vyjádření někoho znalého, ..... sám jsem zvědavý. Vždy se muselo použít spárování ovladače od STB. Já třeba tuhle možnost nepoužívám.
  6. Spárování DO Vodafone s televizorem: https://www.vodafone.cz/pece/televize/vodafone-tv/sparovani-dalkoveho-ovladani/ ne s každou TV to lze provést
  7. Je to jenom o penězích. Kdo je majitelem O2 ? Kolik ta skupina má dalších výnosných aktivit mimo filmový a televizní průmysl ? Kolik ta celá skupina má roční obrat, zisků, atd ? Kolik taková skupina chce za práva pro ty sportovní kanály ? Atd., atd. Nabízí se logická úvaha, že by Vodafone vytvořil extra balíček, ale . . . zaplatí se to ? Nebo to bude ztrátový podnik ? Kdo pak tu možnou ztrátu bude platit ? Atd., atd. Prostě, jestliže chci auto, v kterém interier bude komplet v pravé kůži a přístrojová deska v pravém mahagonu, tak nebudu spílat Škodovce, proč to do svých aut standardně nedodává, ale tak nějak automaticky se poohlédnu jinde (Bentley, RR, ...) a škodovku prodám.
  8. Tak on zas tak lokální není. Chomutov, Jirkov, Žatec, Louny, Kadaň, Klášterec, ... Má zajímavé nabídky a funguje (nejdříve pod značkou Nero, pak Grape SC) od roku 1998. Jen tak mimochodem, Grape SC je spolumajitelem páteřní inet sítě Vídeň - Praha - Berlín. https://www.grapesc.cz/
  9. Na Grape SC (inetová televize + internet) mají ohledně cenové politiky sportů rozumný názor. . . . . který se tady některým nebude líbit.
  10. Jeden francouzský truhlář někdy roku 1924 pronesl nevědomky památnou větu: "Nikdy neopravuj to, co funguje". Škoda, že nebyl známým vědcem. Takhle ho nikdo nebere vážně a jak to dopadá.
  11. Stále nefunguje. Ovšem než to začali opravovat, tak to fungovalo. Ještě v pátek. Teď využívám zařízení, ale zároveň ho nemám. Einstein by se nestačil divit.
  12. Já tedy už nějakou delší dobu STB-Vodafone mám (verze pro kabelovku, ne pro IPTV. Vizuelně jsou oba stejný)., a rozhodně nepozoruji žádnou pomalost, nebo že by něco nefungovalo jak má.
  13. To máš tak. Nejdříve tě navnadí na stránku, kde ti slíbí splnit si vánoční přání. Pak tě z té vánoční stránky s tvým přáním převekslují na obyčejné stránky všedních dnů s podmínkami všedních dnů, kde se dozvíš, že nemáš nárok. No a aby tě to nebylo líto, tak tvé přání vypustí do vesmíru. Dříve se říkalo, že se to vypařilo jak pára nad hrncem. Holt teď je ta moderní doba. Ať žijou Vánoce.
  14. Kam to posune tady v českém prostoru? ..... Už tady žiji hodně dlouho, pamatuji ještě presidenta Novotného. Takže tuším, kam to (ne)posune. Ale nechci prudit. A pan Dvořák v Anglii? Do roka a do dne - a máme ho zpět. U nás. U nás je totiž "možný všechno". Tam ne.
  15. Ivo Mašek

    Neustálé výpadky

    Tohle nebude problém v koncových zařízení, ani to nebude problém na vstupním zařízení domů. Tady bude něco špatně v nějakém uzlovém bodě Kolína.
  16. Technikus: Ta tabulka, co uvádíte, je standardní "akce", která je v platnosti mnoho měsíců, možná let. Já se bavím o tomhle: https://www.vodafone.cz/vanoce/?promo=hp-cbu:hero1:main:vanoce
  17. Tak, jak začít. Zkusím to formou fejetonu. Mám mobilní telefon Realme7Pro. Už dlouho, aktualizace se zastavila na dvanáctce a dál to prostě nepůjde. Tak jsem se začal ohlížet po novém přístroji. Momentálně u mě vítězí Motorola Edge40Neo, bratru za 9800 peněz. Upozorňuji, že nejsem telefonní maniak. A tak jak jsem se rozmýšlel, tak do toho vlezla akce vánočního přání. Tak si říkám, u kabelovky jsem už od dob Karnevalu (který spolklo UPC a pak to všechno spolkl Vodafone), a vize něčeho hmatatelného pro věrné a opravdu dlouhodobé zákazníky mě ponoukla to přání si vyplnit. Doposud se pro věrné zákazníky toho pouze hodně napovídalo a popsalo .... a tím to skončilo. A tak jsem si přečetl podmínky pro stálé zákazníky. Musím alespoň 3 měsíce platit min. 150 peněz. No tak já už mnoho let platím mnohem více (bavíme se o tisícikorunách, ne o stovkách). Dokonce mám spojené služby - TV, inet a mobil. Dále se v dalším odstavci píše, že vánoční přání se týká i mobilů. A tak jsem už o ničem nepřemýšlel a vrhl se Ježíškovi z Vodafone vstříc naproti, v jeho klikaté a náročné cestě za svými věrnými zákazníky. A tak jsem klikl na ten telefon a uvedl, že už jsem zákazníkem Vodafone. Poté jsem se ze stránky toho vysněného telefonu musel přihlásit do "Můj Vodafone" a ....... první zvláštní věc: Mého telefonního čísla se žádná sleva netýká. Uff. No, mávl jsem nad tím rukou. A tak se objevila druhá otázka: Chci mít svůj jeden stávající tarif, nebo chci druhý tarif? No, proboha, co asi tak já, telefonní nemaniak budu dělat s dvěma tarify, nebo s dvěma telefonními čísli? Jak říkám, nejsem telefonní maniak, ani nebydlím v Bohnicích. A tak jsem klikl, že druhý tarif nechci. .........A bylo po všem. Vánoční přání se rozplynulo, Ježíšek se vzdaloval, až jsem viděl jenom koncová světýlka na konci jeho velkých saní, kde v jednom z vánočních pytlů byl můj vysněný telefonek. ..... a přišlo probuzení. Žádnou slevu, věrný a stálý zákazníku nemáš. Vánoční přání by si chtěl? To určitě. Vysol 9800 peněz a nekafrej. Tak, a kruh se uzavřel. Ať žijou Vánoce!
  18. Mé mámě je 86 let. Má obyčejný tlačítkový telefon pro seniory. Už hodně dlouho, má ještě vyměnitelnou baterku (už jí budu po druhé měnit), a "starou" simku, která se vkládá pod baterku (tak jak to dříve bylo u všech mobilů). Bydlí zhruba 4 hodiny vlakem od mého bydliště, takže spoustu věcí s ní vyřizovat jen tak nejde. Má telefon od O2. Měla nějaký obyčejný tarif, kde bylo minimum inetových dat. Internet nepoužívá, SMS nepoužívá. Minulý měsíc jí O2 zvýšily inetový objem dat, aniž se jí ptali. Prostě jí dali vědět, že to tak prostě bude a basta fidli. Tečka. Samozřejmě že došlo i ke zvýšení ceny (asi o stovku). Ona to vůbec nepotřebuje, nevyužije to, je jí to k ničemu. Tak si zašla na prodejnu O2 ve městě. Připomínám, že jí je 86 let. V tom věku již má valná většina lidí problém s chůzí. No a tam jí řekli, že to tak prostě je, že je to výhodné (pro člověka, který data a SMS nepoužívá, na telefonu, kde to dost dobře nefunguje !!??) a že s tím nic nejde dělat (nabídka jiného tarifu, vstřícnost, atd. - lautr nic, absolutní nezájem). A jestli si nechce na krámě něco koupit. A jestli ne, tak se jí přestanou věnovat. Tečka, šlus, odchod z obchodu. To je jenom taková praktická, nedávná zkušenost. Takže si to RichardHorcic přebere, jak chce, je mě to fuk. Já byl u O2 také. Ještě za časů Eurotelu. kdysi jsem u nich kupoval Nokii 5110. Nebyl jsem ale u nich vázaný. Snažili se hodně moc - neuspěli. Asi před třemi lety jsem si u nich kupoval nový mobil, takzvaný "chytrý", kvůli bance. Měl jsem ho dopředu vybraný a měl jsem zarezervovaný čas. Co myslíte, že ten klučina na prodejně, jako první věc, udělal? Přesvědčoval mě, abych odešel s televizí od Vodafone a přešel k nim. To, že z něj vycházely koniny, to nebudu rozvádět. A když už byl hodně otravný, tak jsem ho upozornil, kvůli čemu jsem přišel, a že by se tomu už mohl začít věnovat. Legrace byla, když se snažil najít simku. Na boku telefonu (tlačítkový) hledal, kde je. Takže jsem mu musel vzít přístroj z ruky, rozdělat ho, vyndat baterku a vyndat simku. Koukal na to, jak na zjevení (asi to viděl poprvé v životě). A sranda byla, když jsem po něm chtěl, aby mě přetáhl data z té simky na nový přístroj, který má samozřejmě úplně jinou simku, a to hlavně rozměrově. Nevěděl jak to provést, data nepřetáh. Byl zpocený (fakt byl). A pak jsem od nich odešel, protože Vodafone začal nabízet sloučenou službu.
  19. Bylo to v pátek 11.8. večer. A "zápasil" jsem s tím asi tak 10 minut, než jsem se dostal k tomu tlačítku "i". U STB Vodafone vše v pohodě "na první dobrou". Vím, že když se zmáčkne "i", (u STB Kaon) tak se dole objeví informace o programu, s tím, že obraz i zvuk dále fungují. A i kdyby v minulosti někdo (asi jedině paní) při vypnutí TV současně zmáčkl i tlačítko "i", tak při dalším spuštění TV (a STB k tomu) je ono "i" v základní poloze - tedy neznázorňující informace o programu. Neřeším to jako chybu. O nic v podstatě nejde. Uvádím to jako zajímavost.
  20. Mám dvě TV. Jedna běží přes STB Vodafone a druhá přes STB Kaon_700. Paní si chtěla na TV s Kaonem pustit nějaký seriál na Primě, a řekla mě, že to nejde, že není obraz ani zvuk, pouze nějaké info dole ohledně vysílaného programu. Že fungují pouze kanály ČT. Měla pravdu. U TV s Vodafone fungovalo vše v pohodě. Takže klasika - vyp. a zap. STB. Nic. Tak jsem šel do menu - no tam už nešlo s tímto dělat nic vůbec. Zvláštní bylo, že kanály ČT v pohodě, ale kanály Prima a Nova - nic. Tak jsem si zmáčkl tlačítko "i" (informace), abych se dozvěděl něco dalšího. A hups - kanály Nova a Prima najednou začaly fungovat. Mělo by to asi i logiku, kdyby ....... kanály ČT také nefungovaly před zmáčknutím toho tlačítka "i". Tak jenom taková zajímavost.
  21. Cvancara: Ty máš ještě (tak jako já) balíček Komplet. A tam ta stanice zatím funguje (dlouho asi nebude) Pavel m: Ty jsi si dobrovolně nechal aktivovat už ten nový balíček All_in_One. A v seznamu nových balíčků ten kanál již není (ale možná jsem se špatně koukal) Což by vysvětlovalo vámi uvedené.
  22. Kdo má variantu Komplet, bude časem nucen přejít na novou variantu All_on_One. Jinak by ten nový balíček nevymýšleli. Bude to obdoba varianty Supreme z časů UPC. Postupně budou mizet jeden kanál za druhým, až Komplet už nebude ani vzdáleně připomínat Komplet a defacto vyhnije. Pak je tady ještě možnost, že to nenechají postupně vyhnít, ale rovnou to k nějakému dni zruší (ten Komplet) a nabídnou přechod na ten nový balíček (defacto stejný jako Komplet), který se bude jmenovat All_on_One. Nová bude, oproti Komletu, cena. Ostatně z toho důvodu se tyhle šarády dělají.
  23. Těch trvalých cen jsem zažil několik. Měly jedno společné: Nikdy nebyly trvalé. Tedy tzv. na pořád.
  24. Nóóóó, ... asi vyšší, než ta současná. Ostatně to je smyslem těch všech různých úprav. Protože všechny firmy u nás pláčí, jak mají vyšší náklady a tak podobně. Jenom my, fyzické osoby, žádné vyšší náklady nemáme.
×
×
  • Vytvořit...