Přejít na obsah

antees

Uživatel
  • Příspěvky

    13
  • Registrace

  • Přítomen

Služby Vodafone

  • Vodafone pevný internet
    -
  • Vodafone mobilní služby
    -
  • Vodafone televize
    -
  • Vodafone zařízení
    -
  • Místo odběru služeb Vodafone
    Praha
  • Speedtest

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

antees's Achievements

Úroveň 3

Úroveň 3 (3/14)

  • Collaborator
  • One Year In
  • Reacting Well
  • One Month Later
  • Dedicated

Nejnovější odznaky

0

Popularita

  1. Vypadá to, že u tebe poskytuje optiku jak T-Mobile, tak i CETIN, nebo jí mají sdílenou. Ty S-L tarify od T-M jsou na jejich síti. U mě má optiku jen CETIN a nesdílí ji s T-M a já můžu od T-M jen ten 1000/500 a Vodafone mi nabízí přesně ty samé tarify co tobě. Jak psali ostatní, tak pokud to nebude změna operátora přes CETIN či sdílenou optiku, tak nový kabel.
  2. To asi proto že většina uživatelů by si tam neuměla dát vlastní router. U CETINu to vždy končí převodníkem z optiky na RJ-45 a za to je možno si zapojit vlastní router. Ten ale musí umět vytáčet PPPoE nad VLAN.
  3. To vypadá na CETIN. Teď mám od CETINu tarif 2Gb/1Gb a nemůžu si stěžovat. Zajímavé, že Vodafone rok po tom co byl tento tarif představen ho konečně začal nabízet mezitím co ostatní operátoři za tuto cenu nabízejí tarif 2/1 Gb. Každopádně přes CETIN bych bral jiného operátora pokud to nebude nějak cenově zvýhodněno. Jiní operátoři za tuto cenu nabízejí již zmiňovaný tarif 2Gb a veřejnou ip v ceně. Samozřejmě tohle většinu lidí nezajímá.
  4. V porovnání s ostatními operátory bych řekl, že VF patří k těm lepším a kdyby na uploadu nebylo jen 50 tak bych asi u zůstal. Za tu dobu co jsem využíval kabelovku jsem nezaznamenal žádné větší potíže. I když zase od jiných zákazníků Vodafone jsem slyšel strašné historky. Z mých zkušeností konkrétně třeba CETINu při posledním zrychlování zlobil upload a oprava nějakou dobu trvala. T-M by zase mohl vyprávět jak provoz který by mohl vyměnit v Praze posílá jako jediný ISP do Bratislavy, Frankfurtu, Amsterdamu a pak zpět zase do Prahy kde to předá cílovému poskytovateli který je pravděpodobně jen o pár racků vedle. Kdybych tu psal i o věcech co vadí mě, ale tak 99% uživatelů si jich nevšimne, tak bych tu napsal na každého z velké trojky několik stránek.
  5. Víte někdo podle čeho vůbec Vodafone určuje ty ceny? Dříve jsem si myslel, že to je podle konkurence. Teď, když jsem koukal na jedno místo kde má Vodafone kabel, CETIN optiku a T-M také optiku (svojí vlastní) tak vidím slevu z 899 na 699 a na jiném místě, kde jsou buď wifináři nebo Vodafone kabel, tak tam stálá cena bez slevy 499.
  6. U Vodafone jsem měl několik měsíců po sobě 5+TB down a cca 700 GB up a Vodafone mi nic nepsal a ani jsem nezaznamenal nějaké zpomalování. U společnosti jako Vodafone bych se fakt nebál a navíc DOCSIS je jiná liga než malý ISP se slabým uplinkem na kterém visí stovky zákazníků na PtP spojích.
  7. Doporučuji zkusit aktualizaci na OOS 12. Na 8T mi po aktualizaci začalo fungovat 5G u všech operátorů. Předtím jen u TM.
  8. Bohužel řešením nakonec byl přechod k jinému poskytovateli když v okolí začal tahat optiku CETIN.
  9. Před nějakou dobou jsem chtěl přejít z Vodafone kabelu na CETIN optiku taky od Vodafone. Na infolince mi opakovaně tvrdili, že to není možné. Asi tam mají někde napsáno že pokud je k dispozici kabel, tak nic jiného neprodávat. Jelikož potřebuji upload, tak jsem podal výpověď a objednal služby od jiného operátora. Proti kabelu kromě uploadu žádná výrazná změna. Ping na speedtest servery v Praze klesl z 6 ms na 2 ms. Download stejný. Každopádně pokud není potřeba upload a v lokalitě je Vodafone stabilní (žádné rušení, ...), tak bych zůstal u Vodafone pokud nabídnou lepší cenu.
  10. Naprosto normální. Když stahuješ maximální rychlostí co máš ve smlouvě, tak pak už není na další provoz místo => musí do fronty => bude to nějakou dobu trvat než se obslouží. Nejlepší řešení by bylo buď opět omezit rychlost pod maximální ve smlouvě, nebo ještě lépe bridge a za to router s QoS.
  11. Bohužel už jsem v systémech Vodafone. Nakonec byl problém ve Firewallu VF Station. Ikdyž bylo nastavené "Vystavení IPv6 adresy do internetu" tak to firewall blokoval. Po vypnutí firewallu na modemu to funguje perfektně. Bohužel firewall se automaticky zapíná po 24h a není zde možnost jakkoliv nastavovat pravidla... Zkusím napsat na VF, jestli nejde alespoň dynamická veřejná IPv4, ale podle toho co jsem četl, tak to zřejmě nepůjde.
  12. Ano, obě strany používají IPv6.
  13. Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda mi někdo může poradit kde dělám chybu. Využívám Vodafone internet přes kabelovku s modemem VF station. Modem dostává IPv6 a pak také přiděluje IPv6 adresy ostatním zařízením v síti. Chci si pořídit NAS, který bude přístupný i z internetu, tak jsem dnes chtěl zkusit, zda je i můj PC dostupný z internetu. Z internetu ovšem dostupný není. Domníval jsem se, že když má IPv6, tak se na něj půjde normálně přímo připojit, jelikož podle toho co jsem pochopil, tak u IPv6 není důvod používat NAT a zařízení tak jsou přímo dostupná z internetu. Nejdříve jsem tedy zkusil v PC vypnout firewall, jestli náhodou není nějak špatně nastavený, ale to nepomohlo. Dále jsem v nastavení VF station v záložce "Internet" našel "Vystavení IPv6 adresy koncového zařízení do internetu" a zkusil nastavit pro můj PC, bohužel stále to nefungovalo. Netuším kde by tedy mohla být chyba. Za jakoukoliv pomoc budu vděčný. Děkuji.
×
×
  • Vytvořit...