Přejít na obsah

Srovnání s ostatními ISP


Návštěvník evid

Doporučené příspěvky

Návštěvník evid

Mám televizi od UPC a internet od jiného poskytovatele.

Minulý týden k našemu paneláku natáhli optický kabel od firmy PODA.

Měl někdo z Vás možnost porovnat u obou poskytovatelů kvalitu televize a internetu (u televize kvalita obrazu - Plazma 50 palců a a internetu) obojí z hlediska kvality obrazu a výpadků a stability internetu).

Cenově je na tom PODA lépe (šokovala mne možnost objednat si k základní nabídce jednotlivé kanály třeba jen na měsíc).

Ale systém IPTV , který PODA oproti UPC provozuje je prý zastaralý a nekvalitní - četl jsem na internetu - tak ať nešlápnu z bláta do louže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

U kabelovky UPC - pokud má televizor kabelový DVB-C tuner - nepotřebuješ set-top-box a programy přijímáš rovnou. Počet televizorů je limitován na 4 u DVB-C, přičemž v analogu a DVB-T si u kabelovky pak můžeš připojit libovolný počet, vč. nahrávacích zařízení.

IPTV je naproti tomu zcela závislé na set-top-boxech, které ti dodá poskytovatel služby a počet bývá nezřídka limitován na 2 nebo 3. Navíc ne každý je nadšený z toho, že kromě televizoru musí mít ještě další zařízení, které je kromě spotřeby el. energie prostě pro spoustu lidí jenom otravná věc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Katoda

Tohle mohu docela dobře porovnat, protože já využívám služeb UPC, kdežto naši jsou v Ostravě připojeni právě na optiku od PODY. Pokud jde o internet, tak tam určitě žádný problém není, šlape naprosto spolehlivě a na rozdíl od UPC nemá PODA problém ani s vyššími rychlostmi uploadu.

U televize má PODA oproti UPC trošku omezenější nabídku, ale to záleží na tom, co chceš sledovat. Vůbec například nenabízí programy HBO/Cinemax, chybí, až na Retro a Óčko, hudební programy, mají méně programů Discovery atd. Na druhou stranu ale zase mají v nabídce např. více polských stanic. Výhodou je služba virtuálního rekordéru, kde si můžeš naprogramovat pořady, které chceš sledovat a pak si je pustíš z jejich vzdáleného disku. Nepotřebuješ tedy vlastní nahrávací zařízení. Nahrají se i při vypnutém IP boxu, takže nemusíš mít strach jako např. u Kaonu, že se ti z ničeho nic sám zapne a pak ti doma šlape naprázdno, zatím co jsi pryč. Výhodou také je, že když se třeba opozdíš a pořad, který chceš sledovat už běží, tak si jej prostě pustíš od začátku, i když sis IP box zapnul právě teď. Nahrávat lze x-programů najednou a nejsi omezen např. tím, v kterém multiplexu vysílají jako u DVB-C (Handan, Kaon). Toto nahrávání je ale u PODY zpoplatněno 20 Kč/měsíc a k dispozici máš 30 hodin. Když máš doma víc televizí, tak potřebuješ ke každé IP box (i to je zpoplatněno, 50 nebo 80 Kč/měsíc dle nabídky). Nahraný program, který sis naprogramoval na jedné televizi/IP boxu si můžeš pak pustit na druhé a naopak.

Další programy si můžeš k základní nebo rozšířené nabídce objednávat jednotlivě třeba jen na měsíc přímo prosřednictvím IP boxu a k dispozici jsou ihned po objednání.

Pokud jde ale o obraz samotný, tak tam vidím jeden problém - dle mého se ten sice malounko, ale přeci jen postřehnutelně cuká, trhá, jako když si pustíš na počítači video a procesor má co dělat, že tak tak stíhá, někdy se i na okamžik zastaví. Je to sice jen velmi málo postřehnutelné, ale já to vidím a například u sportu mě to dost ruší. V tomhle je zase DVB-C lepší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kulombo

Super, vypíchnul jsi instalaci pro nepřipojený rodinný dům. Nechci ti kazit radost, ale u UPC si instalaci nepřipojeného rodinného domu taky zaplatíš a taky to jde do tisíců :wink:

 

Mimochodem pokud bych měl možnost vzít internet od Pody, tak neváhám. Ale musí být na optice, wifi spoj je o ničem ať je od kohokoli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...