Přejít na obsah

Inštalácia zasuvky


Návštěvník Satanik

Doporučené příspěvky

Návštěvník Satanik

Ahoj,

prechádzam do UPC (TV, Internet, telefón), v byte ale nemám ešte zásuvku. Zaujíma ma, ako bude prebiehať montáž - budem si môcť zvoliť, kde bude zásuvka? Ide do zásuvky len jeden kábel zo stupačky? Aký je hrubý? Zásuvka sa lepí na stenu, alebo sa vŕtajú diery? K televízoru mám od stupačky cca 12 metrov popri stenách, je to v pohode? Výhľadovo chcem kábel schovať do podlahovej lišty, je možné prívodný kábel svojpomocne odmontovať, schovať a znova zapojiť, alebo je potrebné volať technika?

Ďakujem za odpovede.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každá montáž je tak trošku individuální. Záleží na dohodě s technikem. 12 m není žádná nepřekonatelná vzdálenost. My máme zásuvku kde jsme si řekli, jinde jsem ji viděl hned na začátku bytu a od ní vedly dál dlouhé kabely. K zásuvce vede jeden přívodní koaxiální kabel. Zásuvku nemusíš mít nutně u TV. K modemu ti může vést ze zásuvky jeden kabel a k TV druhý. Telefon se tahá z modemu. S odpojením přívodního kabelu raději moc nepočítej a dopředu si vše nachystej tak, abys to mohl zalištovat i bez odpojení.

  • Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je pravdou, že teď už ti dají zásuvku (i počet) přesně kam chceš. U rodičů na bytě nám kabelovku tahal tenkrát Kabel Net. Řekli, že zásuvka musí být hned nad vstupními dveřmi a modem musí být maximálně 1,5m od zásuvky. Vůbec je nezajímalo, že počítač je na druhém konci bytu a TV taky, že u vybudované datové zásuvky není silová zásuvka. Prostě postavili modem na botník, připojili ho prodlužovačkou nataženou vzduchem ze zásuvky na protější stěně a hotovo. K počítači vedl kabel volně, k TV je starej tvrdej koax namlácenej skobičkama na omítce do dnes.  Už by to po těch téměř 20 letech možná chtělo "aktualizovat" rozvod.
Na druhém bytě jsme dělali nové rozvody elektřiny. Snažil jsem se to sesynchronizovat dohromady (silnoproud + UPC). UPC nemělo žádné požadavky na kabel, který měl natahat silnoproudař. Následně technik přijel jen zapojit zásuvky do všech pokojů. A nadával jako hrom, že je použitý špatný kabel, že není rozvod celý do hvězdy, ale jedna větev byla ještě jednou větvená,... Bohužel silnoproudař byl "chytrý", ale datovým rozvodům nerozumněl. Všechno je pod omítkou bez husích krků (= náprava nemožná).
Nakonec se po nějaké době nadávání, měření a nastavování podařilo technikovi UPC rozjet televizi ve všech místnostech. Datové zásuvky na net (i přes objednávku) odmítl zapojit, že na to nemá s sebou vybavení. Že si mám objednat další výjezd. Takže nakonec jsem si je musel zapojit sám.
Jedna zásuvka byla gratis, dvě další po pětistovce. Přívodní datový kabel máme v komoře rovnou na rozbočovač (bez zásuvky). Jedna větev do modemu, dvě větve do místností, s tím, že jedna větev se ještě jednou větví do sousední místnosti. Celkem máme po bytě tři zásuvky, do každé jde teoreticky zapnout modem (nemusí být v komoře). Docela by mě zajímalo řešení reklamace, když "po první zásuvku" je to UPC a odpovídá za to, ale zásuvky jsou až za rozbočovačem a vlastním vedením po bytě.

Upraveno uživatelem Zlaťák
  • -
  • -
  • Klasik
  • Technicolor, 4x CA modul
  • Brno
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Satanik

Ahoj,

ďakujem za reakcie, montáž už je hotová. Technik nakoniec našiel starý kábel pod lištou, na ktorý napojil nový. Zásuvku nedával, len pasívny rozbočovač, takže prípadné zalištovanie nebude problém. Signál TV vyzerá byť v poriadku, rýchlosť internetu tiež. Technik bol ochotný a šikovný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kohy

Za dveře se většinou dává spojka (předávací bod). Jinak nová zásuvka klidně do obýváku. Někde jsou zásuvky hned za vstupními dveřmi. Záleží na lokalitě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...