MekliCZ Odesláno 19. prosince 2018 Sdílet Odesláno 19. prosince 2018 Ahoj, v novem byte porizujeme internet od UPC. Jako novi zakaznici nemame verejnou IPv4, ale mame blok IPv6 a kvuli tomu Compal nejde prepnout do rezimu bridge. Mam Turris Omnia a i kdyz jsem se rozloucil s tim, ze by mi vedla optika az do nejakeho SFP modulu v nem, rad bych na nej porad delegoval co nejvic cinnosti, pokudmozno i routovani, a ne z nej delat jen hloupe APcko. Existuje nejaka cesta? Mate zkusenosti? Diky 🙂 Citovat 4G LTE - - Huawei B2368-66 JMK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Evzen Odesláno 19. prosince 2018 Sdílet Odesláno 19. prosince 2018 Tak si jednoduse zavolej/napis na UPC a nech si IPv4 zapnout. Pak prepnes Compal do bridge a je to. Uz se to tu resilo vickrat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MekliCZ Odesláno 19. prosince 2018 Autor Sdílet Odesláno 19. prosince 2018 Ale to právě nechci, jinak bych to hned udělal. Samozřejmě jsem to tady zkoušel prohledávat. Chci si nechat ten blok IPv6. Citovat 4G LTE - - Huawei B2368-66 JMK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 19. prosince 2018 Sdílet Odesláno 19. prosince 2018 (upraveno) Router ve vnitřní síti stačí jeden. Pak si vyber - Turris vs Compal. Nebo jak bys chtěl rozdělit ty jeho funkce mezi dvě zařízení? (nebo se pletu? nezmám IPV6) Upraveno 19. prosince 2018 uživatelem sodekcz pravopis Citovat Premium - Základní Vodafone Station KrPole Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MekliCZ Odesláno 19. prosince 2018 Autor Sdílet Odesláno 19. prosince 2018 No samozřejmě stačí. Ale Compal nejde přepnout do bridge módu, pokud je na IPv6. Viděl jsem tady na upczone nějaké hacky s Ciscem, že když se připojí jen router a Cisco se restartuje, tak router od Cisca dostane přidělený celý rozsah. Tak chci jen vědět, jestli někdo nepřišel na něco podobného u Compalu. Citovat 4G LTE - - Huawei B2368-66 JMK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quadra2030 Odesláno 19. prosince 2018 Sdílet Odesláno 19. prosince 2018 DS-Lite nepodporuje bridge mode (uz som to tu niekolkokrat pisal), no stale nevidim, kde mas problem.. nechaj si zapojeny IBA Turris do Compalu (nesmie byt ziadne ine klientske zariadenie pripojene do Compalu - cez ethernet alebo wifi), restartni obidve zariadenia a Turris dostane cez PD vlastny IPv6 rozsah routovany z/do internetu (na Compale mozes vypnut potom WiFi). 1 Citovat Super - Základní - Bratislava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MekliCZ Odesláno 19. prosince 2018 Autor Sdílet Odesláno 19. prosince 2018 Že u DS-Lite nejde zapnout bridge mód vím, ale nevěděl jsem, že to samé co u Cisca funguje i u Compalu. V tom případě asi řeším neexistující problém. Dík! Citovat 4G LTE - - Huawei B2368-66 JMK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.