Přejít na obsah

Slabý signál z účastnické zásuvky


Návštěvník kirasok

Doporučené příspěvky

Návštěvník kirasok

Dobrý den! Včera nám dovezli digitální STB s kartou na dekódování tarifu TV Klasik. Předtím jsem měl v zásuvce pasívní rozbočovač pro dvě TV (pro tarif Start k NETu). Tohle původní zapojení fungovalo bez problémů, ale teď po připojení STB jsem musel rozbočovač vyhodit ven, protože některé programy nefungovaly, ale i poté se ještě pár programů seká... Přívod je dlouhý asi 8 metrů, takže žádná hrůza. Takže co s tím můžu dělat? Mám si koupit aktivní rozbočovač a případně jaký doporučujete? A ještě jedna otázka: jak rychle se provádí aktivace Horizon GO od připojení STB a spuštění nového tarifu? Díky moc, všem za ochotu poradit!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den,

aktivní rozbočovač Vám zesílí i případné rušení, které v rozvodu je. Začal bych tím, že bych zkusil vyměnit kabel mezi zásuvkou a STB, třeba jen na zkoušku za nějaký krátký. Jaké parametry má ten rozbočovač, jaké propouští frekvence a jaký má útlum?

Když zapnete STB a provedete instalaci, dáte souhlas s podmínkami Horizon Go, tak od té doby máte dostupné pořady zpětně. Pro příklad - Aktivaci provedu ve 20:00  a tam z toho dne si televizní noviny nepustím, druhý den film co začínal 20:20 již ano. Pro přístup do Horizon GO na internetu či přes nějakou aplikaci je třeba provést aktivaci v Moje UPC myslím.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník kirasok

Díky za odpověď! Ten původní rozbočovač jsem vyhodil, kabelová zásuvka je bohužel v jiné místnosti, takže kratší kabel tam asi nedám, ale ještě se na to dnes mrknu a uvidím. Ta druhá TV mi tak moc nevadí, jednak se dívám na TV minimálně a navíc jsem předpokládal, že bych jel přes Horizon GO na svém Android TV boxu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník kirasok

Díky za info, mrknu se na to... Teď mám zase jiný problém, ale do tohoto tématu už nepatří a to je to, že mi ve Wndows 7 ani 10 nejede Horizon Go, jen se točí a točí kolečko, až skončí... 😒

Problém s Horizon GO už mám taky vyřešen, bylo to díky používaným prohlížečům (Opera, Vivaldi), ve kterých to nefungovalo, ale třeba na Chromu to jede! 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano je to ono, ty hodnoty jsou naprosto v pořádku,  takže slabým signálem na zásuvce to s největší pravděpodobností nebude i když digitální televize samozřejmě vysílá a na trošku vyšších kmitočtech ale dá se očekávat že to tam bude podobné.

teď bych se zaměřil na ten propojovací kabel mezi zásuvkou UPC a televizí, vemte co nejkratší kabel a připojte ho na zkoušku mezi zásuvkou UPC a televizor respektive set-top box, pokud problém bude nadále přetrvávat bude nejspíš vada na straně UPC a pak si můžete objednat technika UPC, pokud krátký kabel problém vyřeší musíte propojovací kabel vyměnit za nějaký kvalitní dobře stíněný, ideálně koupit v nějakém specializovaném obchodě na míru.

Případně pokud si netroufáte s tím něco dělat můžete si objednat technika UPC rovnou a on vám kabel nejspíš vymění sám ale nevím jestli to bude zadarmo.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník kirasok

Jo, ty moje hodnoty ze zásuvky, které jsem uvedl výše, jsem zjišťoval už po zkrácení přívodního kabelu do STB a zdá, že už všechno jede jak má...

Takže ještě jednou díky za ochotu!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
Návštěvník EvKa
On ‎12‎/‎11‎/‎2018 at 5:45 PM, tomus napsal:

Pokud máte internet od UPC Dá se úroveň signálu na zásuvce UPC orientačně zjistit v nastavení tohoto modemu, viz. obrázek, zajímají nás hodnoty SNR a výkon.

Stahování 30112018 20hodin.png

Dobrý den, co znamenají ty hodnoty? Respektive, jak dle čeho jste poznal, že jsou hodnoty OK ?

Já mám tady toto  v příloze

Máme 2 TV (karta). Koupili jsme si na radu technika UPC zesilovač. Na jedné TV něco kostičkuje (Prima Crimi + nějací Slováci). Na druhé TV zase nenaladíme všechny programy (z avizovaných cca 120 jen cca 30)

 

 

doc1.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...