Přejít na obsah

Zakázané porty


Návštěvník Luboš

Doporučené příspěvky

Návštěvník Evzen
2 hours ago, tomus said:

nejsem si jistý zda pomůže přepnutí modemu do režimu Bridge protože filtrování těchto portu docházelo již na modemové části

Zalezi na tom, co take, Kefalin, rozumiete pod hentym pojmom "filtrovani"...
Prinejmensim port 25 (SMTP) muzu na svem routeru pouzivat zcela podle sve libosti, takze blokovany rozhodne nijak neni.

Ale to je fuk, to s diskutovanou saskarnou ve firmware routeru podle vseho nesouvisi. Ta formulace ("nektery z nize rezervovanych portu") vypada spis na to, ze tam jsou nejake portforwardy uz (pred)definovane, ale patricna cast UI se nezobrazuje (dusledek blbe udelane customizace?)... proto je uzivatel zmaten. Ten prkennej preklad tomu taky na srozumitelnosti neprida...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen

No jak rikam, pouzivam port 25 (pro SMTP, dovnitr i ven) i 3128 (jen dovnitr, pro download z binarnich newsgroups) zcela bez problemu a podle sveho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ako riesis to, ze tvoj SMTP server moze byt na spamliste (To nie je nic vzacne, aby bol rozsah dynamickych verejnych IP providera na spamliste, kvoli roznym spambotom zo zavirenych/malware OS, UPC/Liberty sa to pravidelne stava a neda sa povedat, ze by admini znamych spamlistov boli ochotni to davat prec..)?

Nemusis mi hovorit, ze do MX zaznamov das cokolvek..

Naco ti je otvoreny port dovnutra pre news nntp protokol (ktory je sice default na inom porte, ale ok)? To mas vlastny news server ci nejaky proxy?

Upraveno uživatelem quadra2030
  • Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen

Stalo se mi az po X letech, ze se moje IP adresa dostala na nejaky seznam... mozna se o tom da dokonce neco dohledat tady v diskusi, mam pocit, ze jsem to tady tenkrat probiral... do par dni byla pryc. Nic zvlastniho se tenkrat nedelo, protoze seznamy, schopny dat na blacklist cely ROZSAH adres (specialne, kdyz se jedna o rozsah providera jako je UPC), nikdo rozumny nebere vazne... a ty seriozni seznamy berou v potaz, ze kvuli jednomu troubovi nemuzou pochopitelne blacklistovat cely rozsah.
Nicmene, to se tyka jen ODCHOZI posty a na to je lek jednoduchy - nastavit svuj SMTP server tak, ze neposila maily primo adresatum, ale relayuje (hezky slovo! 😉 ) je pres smtp.upc.cz. Tohle reseni ma snad jen jednu nevyhodu - SMTP server UPC mi takhle odmita maily vetsi nez 10 MB (i kdyz uz je to docela dlouho, co jsem to videl naposledy, takze uz se to mozna zmenilo).

Co se tyce toho portu 3128, zminil jsem to jen jako ukazku, ze neni nijak blokovany ze strany UPC, jak psal tomus.
Nemam na nem zadnou bezici sluzbu, neforwarduju ho nikam dovnitr svoji site. Tenhle port se celkem bezne pouziva jako alternativa v newsgroups downloaderech, protoze nekteri ISP mivaji takovy hloupy zvyk omezovat rychlost na (nekterych) bezne pouzivanych portech (119, 21, 80, 443, 8080, apod.). No a protoze port 3128 pouziva hojne rozsirena squid proxy - tj. je sance, ze pokytovatel treba tento port nethrottluje - news provideri nabizeji moznost vyuzivat NNTP sluzby mj. i pres tento port.
Viz http://www.ngprovider.com/usenet-alternate-server-addresses.php

Upraveno uživatelem Evzen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...