Návštěvník mir69 Odesláno 22. dubna 2018 Sdílet Odesláno 22. dubna 2018 Dobrý den, nesetkal se někdo s problémem se zvukem při zapojení HD Mediaboxu? Na jedné (novější tv Samsung) při zapojení přes HDMI kabel vše jede jak má, na starší tv - plasmě (LG 42PC1D) při zapojení přes HDMI kabel jede jen obraz, ale zvuk ne. Zkoušel jsem 3 různé HDMI kabely, žádný se na plasmě LG nechytá - stále jen obraz bez zvuku. Při připojení přes SCART jede i zvuk, ovšem obraz je v poněkud jiné kvalitě... Nějaké tipy, v čem by mohl být zakopaný pes (zvuk)? Děkuji, Mirek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 22. dubna 2018 Sdílet Odesláno 22. dubna 2018 A když k te plazmě připojíš skrz HDMI něco jiného, tak zvuk funguje ? Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník mir69 Odesláno 23. dubna 2018 Sdílet Odesláno 23. dubna 2018 Do nedávna jsem měl plazmu právě doma, a jel na ní přes HDMI kabel HD DVR set up box Kaon úplně v pohodě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivo Mašek Odesláno 23. dubna 2018 Sdílet Odesláno 23. dubna 2018 Není zařízení (hardware) jako zařízení. Tenhle člověk měl stejný problém už v roce 2009. Z jednoho zařízení mu po HDMI šel obraz i zvuk. Z jiného zařízení už mu zvuk nejde. Nevyřešil to. https://www.highdefforum.com/archive/t-105936.html Zkus laborovat v menu STB (ohledně HDMI vs. audio). V menu TV toho moc v tomto smyslu nenajdeš. Prohození s druhou zásuvkou HDMI na TV jsi to asi zkoušel, předpokládám Kdyby jsi s tím nepohnul (zázraky se dějí)., tak na STB jsou audio výstupy a na TV máš audio vstup. Takže audio vést extra příslušným kablíkem. Nezapomenout se mrknout do menu obou přístrojů a provést příslušná "zafajfknutí" Citovat Super Red Basic ALLinONE Compal CH7465, Vodafone TV Premium Jirkov Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník mir69 Odesláno 23. dubna 2018 Sdílet Odesláno 23. dubna 2018 (upraveno) Díky za info, snažil jse se něco dohledat, na link z "highdefforum" jsem nenarazil. Na infolice UPC mi řekli, že to zcela jistě nebude v set-up boxu. Ten má menu docela jednoduché, zláště co se audia/zvuku týče. HDMI vstupy jsem na tv samozřejmě projel oba dva, i veškerá možná nastavení... Jediná záchrana by bylo nějaké "hidden menu" na stb... Asi to budu muset vyřešit extra kabely na zvuk. Ale - teď když koukám na zadní panel - nějak tam ty audio výstupy postrádám... :-( Upraveno 23. dubna 2018 uživatelem mir69 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 23. dubna 2018 Sdílet Odesláno 23. dubna 2018 Ale jo jsou tam jsou ukryté v tom největším konektoru scart Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Dadko Odesláno 23. dubna 2018 Sdílet Odesláno 23. dubna 2018 Co tak skusit vypnut Dolby Digital v STB? Nepomohlo by to? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivo Mašek Odesláno 23. dubna 2018 Sdílet Odesláno 23. dubna 2018 (upraveno) Kdyby to nepomohlo, tak je ještě možnost použít digitální audio výstup ze zásuvečky S/PDIF. K tomu ovšem budeš potřebovat převodník z S/PDIF na analog, tedy stereo výstup (levý kanál, pravý kanál). Něco takového: https://www.mironet.cz/prevodnik-z-digitalniho-signalu-spdif-a-optickeho-toslink-na-2x-cinch+dp162316/ Vyrábí to několik firem, jsou různá provedení a různé ceny. Neporadím konkrétní, pouze neber ty nejlevnější, a ani ty nejdražší. Nějaký rozumný střed. Vstup stereo (L+R) bys snad v TV měl mít Upraveno 23. dubna 2018 uživatelem Ivo Mašek Citovat Super Red Basic ALLinONE Compal CH7465, Vodafone TV Premium Jirkov Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník mir69 Odesláno 23. dubna 2018 Sdílet Odesláno 23. dubna 2018 Jasan, ve Scartu jsou, možná někde vykopu kablíky s extra scartem a audiem, co jsem kdysi používal. Dadko - zkoušel, ještě zkusím tovární nastavení, to je jediné, co jsem zatím nedělal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Evzen Odesláno 23. dubna 2018 Sdílet Odesláno 23. dubna 2018 Jeste me napada - jestli se nepletu, tak pokud je "HDMI/DVI" vstup v rezimu "DVI", tak ocekava pouze obraz... a zvuk se predpoklada vedeny samostatne. Tak jestli neni zakopany pes nekde tady - ze by to bylo prepnute do rezimu PC (tj. DVI)... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.