Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Odesláno

Dobrý den, nesetkal se někdo s problémem se zvukem při zapojení HD Mediaboxu? Na jedné (novější tv Samsung) při zapojení přes HDMI kabel vše jede jak má, na starší tv - plasmě (LG 42PC1D) při zapojení přes HDMI kabel jede jen obraz, ale zvuk ne. Zkoušel jsem 3 různé HDMI kabely, žádný se na plasmě LG nechytá - stále jen obraz bez zvuku. Při připojení přes SCART jede i zvuk, ovšem obraz je v poněkud jiné kvalitě... Nějaké tipy, v čem by mohl být zakopaný pes (zvuk)? Děkuji, Mirek.

Odesláno

A když k te plazmě připojíš skrz HDMI něco jiného, tak zvuk funguje ?

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

Do nedávna jsem měl plazmu právě doma, a jel na ní přes HDMI kabel HD DVR set up box Kaon úplně v pohodě.

Odesláno

Není zařízení (hardware) jako zařízení. Tenhle člověk měl stejný problém už v roce 2009. Z jednoho zařízení mu po HDMI šel obraz i zvuk. Z jiného zařízení už mu zvuk nejde. Nevyřešil to.

https://www.highdefforum.com/archive/t-105936.html

Zkus laborovat v menu STB (ohledně HDMI vs. audio). V menu TV toho moc v tomto smyslu nenajdeš.

Prohození s druhou zásuvkou HDMI na TV jsi to asi zkoušel, předpokládám

Kdyby jsi s tím nepohnul (zázraky se dějí)., tak na STB jsou audio výstupy a na TV máš audio vstup. Takže audio vést extra příslušným kablíkem. Nezapomenout se mrknout do menu obou přístrojů a provést příslušná "zafajfknutí"

• Super
  • Red Basic
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, Vodafone TV Premium
  • Jirkov
Odesláno

Díky za info, snažil jse se něco dohledat, na link z "highdefforum" jsem nenarazil. Na infolice UPC mi řekli, že to zcela jistě nebude v set-up boxu. Ten má menu docela jednoduché, zláště co se audia/zvuku týče.  HDMI vstupy jsem na tv samozřejmě projel oba dva, i veškerá možná nastavení... Jediná záchrana by bylo nějaké "hidden menu" na stb...  Asi to budu muset vyřešit extra kabely na zvuk.

Ale - teď když koukám na zadní panel - nějak tam ty audio výstupy postrádám...  :-(

HD_Mediabox_zadní_panel.jpg

Upraveno uživatelem mir69

Odesláno

Ale jo jsou tam jsou ukryté v tom největším konektoru scart

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

Co tak skusit vypnut Dolby Digital v STB? Nepomohlo by to?

Odesláno

Kdyby to nepomohlo, tak je ještě možnost  použít digitální audio výstup ze zásuvečky S/PDIF. K tomu ovšem budeš potřebovat převodník z S/PDIF na analog, tedy stereo výstup (levý kanál, pravý kanál). Něco takového:

https://www.mironet.cz/prevodnik-z-digitalniho-signalu-spdif-a-optickeho-toslink-na-2x-cinch+dp162316/

Vyrábí to několik firem, jsou různá provedení a různé ceny. Neporadím konkrétní, pouze neber ty nejlevnější, a ani ty nejdražší. Nějaký rozumný střed. Vstup stereo (L+R) bys snad v TV měl mít

Upraveno uživatelem Ivo Mašek

• Super
  • Red Basic
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, Vodafone TV Premium
  • Jirkov
Odesláno

Jasan, ve Scartu jsou, možná někde vykopu kablíky s extra scartem a audiem, co jsem kdysi používal.

Dadko - zkoušel, ještě zkusím tovární nastavení, to je jediné, co jsem zatím nedělal.

Odesláno

Jeste me napada - jestli se nepletu, tak pokud je "HDMI/DVI" vstup v rezimu "DVI", tak ocekava pouze obraz... a zvuk se predpoklada vedeny samostatne.
Tak jestli neni zakopany pes nekde tady - ze by to bylo prepnute do rezimu PC (tj. DVI)...

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague