Odesláno před 3 hodinami3 hod Zdravím,mám dotaz. Chystám kompletní rekonstrukci menšího panelákového bytu po strýci, který umřel. V bytě nikdy neměl žádný internet zavedený. V paneláku jsou celkem 3 poskytovatelé - O2 (bývalý Netbox), Vodafone a Poda. Ještě aktuálně nevím, jakého poskytovatele si vyberu. Jak se v tomto případě postupuje? Mám oslovit všechny tři poskytovatele s tím, aby mi zavedli kabel do bytu z chodby. Nebo si mám sám připravit u vchodových dveří u jističů ethernet kabel, který povedu dále do obývacího pokoje, kde by byl modem/router?Nevím vůbec, jak toto řešit, poradíte prosím?Díky. Basic - - Vodafone Station WiFi 5 Brno-Ponava
Odesláno před 1 hodinou1 hod Zdravím,dost záleží, jakou technologii kdo v domě používá. Ale určitě budou všichni 3 mít vlastní rozvod, tedy nebude sdílený. V tomto případě bych já postupoval tak, že bych si zjistil, kudy do bytu kabely v domě vedou. Jestli chodbou, stoupačkami, po pavlači, po fasádě... připravil bych si následně prostup do bytu a měl připravené místo u elektrické zásuvky, kde umístím modem a nechám si vybudovat zásuvku poskytovatele. Asi bych se snažit to vše nechat směřovat do jednoho místa, jestli je to malý byt, tak spíše doprostřed bytu než do rohu (kvůli WiFi). Nevím jak ostatní poskytovatelé, ale u Vodafone, kdybyste chtěl připravit instalaci dopředu, tak zaplatíte náklady bez spoluúčasti Vodafone. Vodafone se spolupodílí až několika tisíci na nákladech jen při zřízení služby (až co je nad limit jde případně za zákazníkem, pokud souhlasí). Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno před 45 minutami45 min Já když jsem dělal rekonstrukci bytu, tak jsem zavolal na VF kvůli domluvě s technikem. Ten mi dal celou špulku koaxu, ať si to natahám po bytě a připravím přívod do bytu.Na chodbě jsem nechal rezervu tak dlouho, aby dosáhla do ústředny. Pak přijel stejný technik a společně jsme to protáhli k ústředně.Asi to bude o lidech.... Super - ALLinONE Compal CH7465, CA modul Liberec
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.