Odesláno před 8 hodinami8 hod Ahoj, už spoustu let mám internet přes kabelovou tv, už ani nevím jak se to zmenovalo na začátku, pak Karneval, UPC a teď je to od Vodafonu, ale ten kabel ve zdi je pořád ten původní.Poslední dny mě to ale začíná nějak zlobit, stránka se načte pomalu, pokud vůbec, pak se to srovná a chvilku to něhá normálně. Nejsem žádný síťový guru, tak jsem zkoušel ping na seznam, idnes a podobně - obvykle je vše v pořádku, ale čas od času přijde chvilka, kdy se odpověď prostě nevrátí, nebo až s velkým zpožděním.Jaký doporučíte sw na pořádné ověření? Super - - Compal CH7465 Plzeň
Odesláno před 6 hodinami6 hod Možná by i stačilo zavolat na Vodafone linku, sdělit jim tvůj problém a obměnit ten Compal za něco z aktuální nabídky. Premium+ - Základní Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Praha
Odesláno před 6 hodinami6 hod Pokud si chceš vyzkoušet nějakou vlastní samodiagnostiku, tak přímo zdejší admin vyvíjí svůj vlastní nástroj na otestování kvality připojení https://www.techforum.cz/topic/64201-openmtr-traceroute-a-ping-v-jednom-%F0%9F%96%A7/Pak určitě zkus test rychlosti na speedtest.netNo a nejprůkaznější je jít přímo do administrace modemu a v záložce Pokročilá nastavení/Nástroje/Stav sítě/ Downstream , a Upstream jsou tabulky s jednotlivými kanály a signály, pokud by byl nějaký problém tak by tam měl být vidět.A taky bych měl zmínit že Vodafone má přímo vlastní diagnostiku dostupnou přes Můj Vodafone v sekci Internet je to v apce trochu hloupě schované v Balíčky/Nabítka balíčků.Nicméně když jsem to naposled zkoušel tak mi to hlásilo nějaký problém s internetem i přesto že já jsem na žádný problém nepřišel, takže to není asi úplně spolehlivé. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.