Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xiaomi 14T Pro uvolnění HyperOS3

Doporučené odpovědi

Odesláno

Zdravím, kdy prosím uvolníte hyperOs3 na xiaomi 14T pro. Děkuji

• tomus změnil název na Xiaomi 14T Pro uvolnění HyperOS3
Odesláno

Všechny distribuce mají ofiko vydanou, tzn někdo to někde brzdí. Operátor?

image.png

Upraveno uživatelem Technikus

• Premium+
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app
  • Praha
  • Test rychlosti internetu
Odesláno

Jenom pro zajímavost, na 14T (volný prodej) mám někdy od března 3.0.302.0
Mám pocit, že s touto změnou zmizela volba VoLTE a objevila se možnost. "Povolit 2G", která je defaultně zapnuta. Zeptal jsem se Gemini a tohle jsem se dozvěděl, cituji:

"Přepínač „Povolit 2G“ v nastavení Xiaomi 14T určuje, zda se telefon může v případě nouze připojit ke staré mobilní síti druhé generace (2G).

S hovory VoLTE má tento přepínač přímou a velmi důležitou souvislost.

Souvislost s VoLTE a fungování přepínače

• Záložní síť pro volání: VoLTE (Voice over LTE) přenáší hovory přes moderní 4G (LTE) nebo 5G síť. Pokud ztratíte signál 4G/5G, telefon bez VoLTE (nebo při výpadku této technologie) musí pro hovor přepnout na starší síť.

• Konec 3G sítě: V České republice i mnoha dalších zemích již operátoři kompletně vypnuli 3G sítě. Jedinou dostupnou zálohou pro klasické mobilní hovory mimo 4G/5G tak zůstala právě síť 2G.

• Dopad vypnutí 2G: Pokud přepínač „Povolit 2G“ vypnete a současně se ocitnete v místě bez 4G/5G signálu (nebo vám operátor z nějakého důvodu nedeaktivuje VoLTE), nedovoláte se ani na tísňové linky.

Proč přepínač v telefonu vůbec je?

Ačkoliv je 2G síť klíčová jako záchranná síť pro volání, obsahuje staré bezpečnostní standardy. Vypíná se ze dvou hlavních důvodů:

• Kybernetická bezpečnost: Síť 2G je náchylná k útokům pomocí falešných vysílačů (tzv. IMSI-catchers), které mohou odposlouchávat SMS nebo hovory. Vypnutím 2G toto riziko eliminujete.

• Úspora baterie: Telefon v oblastech se slabým signálem neplýtvá energií na neustálé vyhledávání starých 2G frekvencí.

Doporučené nastavení

Pro běžného uživatele v ČR se doporučuje nechat přepínač „Povolit 2G“ zapnutý. Zajistíte si tím maximální pokrytí pro volání v lesích, suterénech nebo na horách, kde moderní 4G/5G sítě nemusí mít dostatečný dosah.

Pokud řešíte konkrétní problém s kvalitou hovorů nebo signálem na svém Xiaomi 14T, dejte mi vědět. Můžeme se podívat na to, u jakého jste operátora, zda vám vypadávají hovory, nebo jestli chcete zlepšit výdrž baterie."
Konec citace.

Ovšem je to matoucí, protože u přepínače 2G v telefonu je napsáno, že na nouzové linky se dá dovolat i s přepínačem vypnutým. Zřejmě to vychází z rozdílných zdrojů, které do rešerše AI zahrnula. A také možná můj dotaz nebyl úplně jednoznačný. Nicméně, není tím nikde potvrzeno to, co bych očekával. Tedy že telefon jede VoLTE a pouze v místech bez signálu 4G, 5G se přepne do režimu 2G.
Ale předpokládám, že to tak je.
Konec sekce "Jenom pro zajímavost" :-)

• Super
  • -
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 5
  • One Net
  • Praha Žižkov
  • Test rychlosti internetu

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 2

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague