Odesláno před 11 hodinami11 hod Zdravím a prosím o radu.Sousedka, seniorka, používala televizi UPC, nyní Vodafone. Před měsícem jí přestal fungovat starý STB, ještě s logem UPC, domluvil jsem jeho výměnu za nový. V dohodnutém termínu přijel technik (nebyl jsem u toho), nainstaloval jí ho, ale špatně, protože šel jen obraz, ne zvuk. Řekl jí, že STB je zřejmé špatný a že nahlásí nutnost výměny. Ve skutečnosti ho jen špatně nastavil, spravil jsem to a funguje, takže znovu nepřijel.Ve vyúčtování za minulý měsíc teď paní má kromě obvyklých služeb navíc položku "Výjezd technika" za 404 Kč.Je výjezd technika zpoplatněný, když jde o výměnu nefunkčního a zároveň starého UPC zařízení a zákazník je zastižen (a technik ani nedokáže zařízení správně nainstalovat🙂)? Super - ALLinONE Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV Play box Brno
Odesláno před 11 hodinami11 hod Centrum péče Řešení @rebo Dobré odpoledne, obecně výměna set-top boxu za nový není zpoplatněná. Tady ale neznám žádné podrobnosti, takže pokud neznáte důvod poplatku, rádi se na to podíváme podrobněji. Je možné se na nás obrátit telefonicky na 800777777, osobně v prodejně nebo přes https://tam.je/forum (je potřeba se přihlásit údaji jako do samoobsluhy Můj Vodafone). Super Fibre Extra ALLinONE Vodafone TV app Samsung Pardubice
Odesláno před 11 hodinami11 hod Poplatek se účtuje v případě, že závada nebyla nalezena na zařízení poskytovatele nebo zákazník nebyl zastižen v jím odsouhlaseném termínu, aniž by na tuto skutečnost upozornil nejpozději 15 minut před začátkem odsouhlaseného termínu nebo zákazník odmítl realizaci práce na místě nebo zákazník nedoložil potřebné dokumenty či nepřipravil potřebné přístupy, ačkoliv byl na to upozorněn. Poplatek se vztahuje jak na službu Pevný internet, tak i na služby Vodafone TV nebo Pevná linka. Poplatek může být také použit pro dodatečnou asistovanou instalaci služeb Pevný internet, Vodafone TV či Pevná linkaA není to v tomhle případě ten poslední odstavec? Nenahlašuje se ta placená pomoc od technika předem při objednávce?Jinak jsem měl vícekrát výměnu, někdy jen před barákem, někdy šel do bytu, zapojil to, dal si kafe, aktivoval net, ale pokaždé zdarma. Určitě tam zavolej proč jí to účtovali a kdo to objednal. Super Basic Základní, Sport Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV 3 box Teplice
Odesláno před 7 hodinami7 hod No nevím, jak u STB ale u internetu platí, že to, co popisujete je zpoplatněno nebo ne? Zdarma je samoinstalace a v takovém případě vám předá nový kus do ruky mezi dveřmi a vyzvedne si starý. Pokud jej zapojuje tak už je to za poplatek nebo ne?Navíc jak upozorňuje dad18 - tohle by se mělo nahlašovat předem. Když mi naposledy vezli modem tak mi pán řekl, že je jenom poslíček a pokud bych chtěl řešit cokoliv technického nebo s tím měl problém tak to bude řešit někdo jiný. Nebude to u STB podobné?Chápu, že postupy se mezi službami liší ale hádám, že ty principy budou zachované. Super Super+ Základní Compal CH7465 Praha
Odesláno před 7 hodinami7 hod Autor Děkuji za odpovědi. Výjezd skutečně neměl být zpoplatněný, vyřešilo se to telefonicky.@krobotak Paní má od Vodafone i internet, když je na dobu určitou, je instalaci zdarma, Nebo možná byla objednaná samoinstalace a technik se jí ho pokusil zapojit ze své iniciativy (pokud ano, tak se za tu poznámku v závorce v původním dotazu omlouvám). Výměnu jsem objednával já, ale už je to skoro dva měsíce a přesně si to nepamatuji, dnes jsem se na důvod neptal. Super - ALLinONE Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV Play box Brno
Odesláno před 7 hodinami7 hod Minulý rok na podzim mě měnili Compal za Station (ten "jednoduchý"). Nebyla to samoinstalace, technik odpojil černý Compal, zapojil Station, provedl administraci/papírování (přes mobil) a pak jsme se rozloučili. Neplatí se nic. Toto je bezplatné.Tento týden (v pondělí) mě technik přivezl nový Station (ten WiFi6), protože jsem přecházel z rychlosti 500 na 1000. Dopředu byla dohodnutá samoinstalace. Ale není to tak, že přijede, a z ručky do ručky si předáte staré zařízení za nové zařízení. Technik musel ke mě, a musel provést administrativu / papírování přes mobil. Takže napsat číslo zařízení a to zrušit, napsat číslo nového modemu a to přes mobil uvést v život (data do Vodafone). A já to v závěru musel všechno podepsat.Pikantní bylo, že starý modem i zdroj jsem už měl demontována uložen v původní krabici od toho modemu. Technik ho stejně musel z krabice vyndat kvůli tomu číslu atd.Toto bylo také zdarma. Super Red Basic ALLinONE Compal CH7465, Vodafone TV Premium Jirkov
Odesláno před 6 hodinami6 hod I ten stávající Station by tu rychlost zvládnul, takže zajímavé postupy mají. Start - Základní Compal CH7465 Opava
Odesláno před 6 hodinami6 hod @dad18 myslel si toto? ceník strana č. 40 https://www.vodafone.cz/_sys_/FileStorage/download/1/794/prehled-tarifu-a-sluzeb.pdf Premium+, DSL 100 sLimitem S Extra, BezLimitu XL Extra ALLinONE Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app, Vodafone TV Play box, Zyxel VMG8623 Telefon 30, Apple TV Praha, Nová Ves
Odesláno před 6 hodinami6 hod @rebo v prvním dotazu si psal jen o STB ve druhém zas o netu, tak hlavně že je to vyřešeno a paní vátí ty peníze, jen jí to ohlídej, někdy se jim nechce vracet.@Ivo Mašek no ano, tohle je u modemu, tam musí do bytu a volá přímo na VF aby to tam nějak aktivovali ( tedy v mém případě) to z ručky do ručky je u boxů.( tedy v mém případě)@kautskym jo, jen jsem byl línej dělat obrázek a odkaz. 😀Vidíte jak jsme tu jedna velká rodina a možná i tím, že jsme do toho začali vrtat se to tak rychle vyřešilo.🥰 Super Basic Základní, Sport Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV 3 box Teplice
Odesláno před 5 hodinami5 hod Před hodinou, Ivo2003 napsal:I ten stávající Station by tu rychlost zvládnul, takže zajímavé postupy mají.Ano, i ten obyčejný Station (TG3442DE) umí rychlost 1000. Jenže . . . měsíční pronájem toho obyčejného je 70 peněz. Ten WiFi6 je za 100 peněz a ten Ultra je za 120 peněz. Já když jsem poprvé chtěl zvýšení z 500 na 1000, tak mě řekli, že musím mít modem Ultra., který tenkrát nabízeli pro 1000 a 2000. Pro 250 nabízeli ještě v té době ten obyčejný Station za 70 peněz. Pak asi začli docházet skladové zásoby toho Ultra, tak najednou pro rychlost 1000 už mohl být modem Station WiFi6 za 100 peněz. Ten obyčejný (který tu rychlost samozřejmě také zvládne) už ne. A v současné době i na rychlost 250 už dávají StaionWiFi6 za 100 peněz. Ten levnější, obyčejný, úplně vypadl. Je to prostě o penězích. Tam se to všechno motá.Celkem by bylo zajímavé vědět, kolik platí za modem ten uživat z jiného vlákna, kterému "nakukali", že má Station WiFi6. Což podle typového čísla (TG3442DE) nemá a má ten obyčejný. A jestli platí 100 peněz místo 70 peněz . . . no radši v tom dál nevrtat. Super Red Basic ALLinONE Compal CH7465, Vodafone TV Premium Jirkov
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.