Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Konec televizní nabídky Start v DVB-T

Doporučené odpovědi

Odesláno

Když VF kupoval UPC, tak klientům UPC sliboval, že všechny funkce zachová. Pak zrušil mailbox, WI-Free. Teď TV Start. Typické chování šmejdů.

• Premium
  • -
  • -
  • Vodafone Station WiFi 5
  • Praha 10
Odesláno

@petrmet Sliboval to, ale ne navždy. Každá technologie je časem nahrazena modernější. Operátoři jsou dnes tlačeni hlavně do rozvoje 5G sítě a do pokrývání takzvaných bílých míst. Když se proto vypínají starší technologie, jako je DVB-T, je podle mě jen otázkou času, kdy dojde i na DVB-C a vše se postupně přesune na internetovou televizi. Vodafone dnes po UPC nabízí jako jediný klasickou DVB-C kabelovku. I tady ale počítám s tím, že se časem nahradí internetovou verzí. Ostatně už minulý rok se ve světě znovu mluvilo o 5G Broadcastu, tedy o využití 5G i pro televizní vysílání, nejen pro internet. Je možné, že do budoucna mají s tímto směrem určité plány. Navíc už dříve se mluvilo o tom, že ani UPC nechtělo starší technologie udržovat donekonečna, ale postupně je modernizovat., Takže i když Vodafone slíbil zachování služeb UPC, mohl zároveň převzít jejich plány na modernizaci a pokračovat v nich. Je také možné, že je technicky i ekonomicky složité spravovat více paralelních sítí s historickými pronájmy infrastruktury, a proto dochází ke sjednocování.

Pokud ale chtějí kabelovou televizi nahrazovat čistě internetovou verzí, je naprosto klíčové, aby byl všude dostupný dostatečně rychlí internet.. Jinak se snadno stane, že spuštěním Vodafone TV obsadíte prakticky celou linku a zbytek domácnosti už na internetu nic pořádně neudělá.

Ještě bych doplnil, že ani UPC by podle mě na koaxiálu dlouhodobě nezůstávalo. Koaxiální síť má své limity, a i když se dá modernizovat pomocí novějších verzí DOCSIS, je to čím dál náročnější a dražší na provoz a údržbu. Už dříve bylo vidět, že směr UPC mířil k většímu využívání IP služeb a postupnému přesunu televize z DVB-C na internet. Reálný scénář by byl spíš hybridní model. Koaxiál by ještě nějakou dobu sloužil hlavně pro internet, ale televize by se postupně přesouvala do IP. V dlouhodobém horizontu by pak dávalo smysl koaxiál nahrazovat optikou (sám UPC stavěl a rozšiřoval optiku, proč by to dělal, kdyby chtěl zachovat 100% koaxiál). Vodafone tak podle mě spíš pokračuje v trendu, který by UPC muselo řešit tak jako tak, než že by šlo o nějaký náhlý nebo nečekaný krok.

• Bez kabelu Naplno 5G
  • Super
  • Základní
  • Vodafone Gigacube
  • Praha
Odesláno

Mě by zajímalo jak si poradí se zpožděním IPTV vs DVB-C. Tohle je u sportu otravné. Když vypnou DVB-C tak by VF měl nasadit technologii která tohle vyřeší.

• Basic
  • -
  • Základní, Family
  • Vodafone TV Standard box, CA modul, Compal CH7465
  • Plzeň
Odesláno

Já v Brně na DVB-T přes koax chytám:

Šláger SD (nekódovaný v DVB-C)

Barrandov Krimi SD (nekódovaný v DVB-C)

Barrandov SD (nekódovaný v DVB-C)

CNN Prima News SD

CS Mystery SD

ČT 1 JM SD i HD (nekódovaný v DVB-C)

ČT 2 SD i HD (nekódovaný v DVB-C)

ČT24 SD i HD (nekódovaný v DVB-C)

ČT D/Art SD i HD (nekódovaný v DVB-C)

ČT Sport SD i HD (nekódovaný v DVB-C)

JOJ Family SD (nekódovaný v DVB-C)

Kino Barrandov SD (nekódovaný v DVB-C)

Noe TV SD (nekódovaný v DVB-C)

Nova SD (nekódovaný v DVB-C)

Nova Action SD

Nova Cinema SD

Nova Fun SD

Nova Krimi SD

Nova Lady SD

Óčko SD

Óčko Black SD

Óčko Star SD

Polar TV SD

Prima SD (nekódovaný v DVB-C)

Prima COOL SD

Prima KRIMA SD

Prima LOVE SD

Prima MAX SD

Prima ZOOM SD

Rebel HD (nekódovaný v DVB-C)

regiony+ SD (nekódovaný v DVB-C)

RELAX SD (nekódovaný v DVB-C)

Retro Music TV SD (nekódovaný v DVB-C)

Seznam TV SD

Šláger 2/Muzika SD (nekódovaný v DVB-C)

Spektrum Home SD (HD je nekódované v DVB-C)

TV Slovácko HD (nekódovaný v DVB-C)

Upraveno uživatelem DiDiDi

• Ultra+
  • -
  • -
  • Commscope Arris CM3500
  • Brno
Odesláno

Eh? Nechápu tvůj příspěvek. Což je teda tak nějak normální, že...

Já jen vypsal, které kanály se (pro lidi, co mají koax zapojený do TV bez jakéhokoliv CA modulu) odstraněním DVB-T ztratí (a které zůstanou, protože jsou nekódované i v DVB-C).

Proč sem kopíruješ link ze začátku vlákna? Cenu za co? DVB-T i nekódované kanály v DVB-C může přijímat každý, ke komu vede koax Vodafone. Bez ohledu na to, jestli si od něj platí nějakou službu nebo ne...

• Ultra+
  • -
  • -
  • Commscope Arris CM3500
  • Brno
Odesláno

Třeba to má na společné anténě.

Ono se toho aktuálně dá hodně chytnout i vzduchem na pokojovou anténu. Bývala doba, kdy běželo snad 15 programů a nedávno mi méně používaná TV našla snad k 50ti TV programů šířených vzduchem.

• Premium+
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app
  • Praha
Odesláno

@DiDiDi Že něco nechápeš není můj problém. Ty nechápeš asi ani svoje příspěvky. Ty si pouze VYPSAL to co chytáš v Brně. Nikde si tam nenapsal, že to jsou kanály které vypnutím zmizí, proto jsem ti napsal, že už dlouho je sledovat nebudeš, jinak bych nereagoval. To jsi až dopsal do dalšího příspěvku.

A cenu za co? No za ty programy co tam jsou, nebo myslíš, že VF to bude provozovat zadarmo?

@Technikus Jak na společné anténě? Do ní to přece někdo musí pustit a to je VF a ten to vypne tak už tam chytat nic nebude, možná jen volně dostupné kanály na které si dá svojí anténu, ale koax s vypnutými kanály od VF jako anténa určitě fungovat nebude.

A už mě to nebaví, uvidíme za pár měsíců kdo měl pravdu.

A ten příspěvek jak tu někdo psal, že jemu už to vypnuli a nehraje mu už nic náhodou někdo nenašel?

• Super
  • Basic
  • Základní, Sport
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV 3 box
  • Teplice
Odesláno

Budovy, např. paneláky musí mít společnou anténu od Vodafone?

Já mám v obýváku (panelák, sídliště Praha) dvě krabičky. Jedna od Vodafone a druhá z baráku. Jestli je však ta od baráku funkční, jsem už několik let nezkoušel.

• Premium+
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app
  • Praha
Odesláno

@Technikus Jasně, protože tenkrát žádný VF nebyl. Taky to tak mám, ale pak přišel VF, natahal si svoje kabely a svojí krabičku do bytu a z té společné antény se odmontovaly zesilovače a další věci co byly v domě a přestala být funkční. Takže jede jen koax od VF ve kterém je zakódovaný signál který rozkóduje set top box. A zbytek toho volného co tam je se vypíná a už tam nic jiného než ten zakódovaný signál nebude, jak tu někdo má problém pochopit.

A jestli má někdo nějakou společnou a funkční anténu na baráku a bude na ní něco ještě chytat tak to nemá s VF nic společného.

EDIT někde vodafone použil staré vedení co bylo v paneláku jako společná anténa, takže byla jen jedna krabička v bytě.Zažil jsem to, když mu družstvo nedovolilo natahoval lišty na kabely.po chodbách.

Upraveno uživatelem dad18

• Super
  • Basic
  • Základní, Sport
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV 3 box
  • Teplice

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 3

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague