Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Odesláno

Dobrý den,

vím, že sem chodí i lidé od Vodafone, například @Ondra - Vodafone, takže bych byl rád, kdyby se můj návrh mohl případně dostat dál, třeba až k vývojovému týmu.

V poslední době nás čím dál častěji obtěžují tzv. kyberšmejdi, podvodníci, kteří volají nebo posílají SMS. Některé konkurenční společnosti už reagovaly různými způsoby (např. „AI babičkou“) a operátoři spolupracují na firewallu, který má tyto pokusy zastavit. I přes to ale občas něco projde.

Napadlo mě, zda by Vodafone nemohl být prvním operátorem, který nabídne vlastní aplikaci pro ochranu uživatelů, třeba s názvem Vodafone Shield.

Aplikace by byla dostupná pro iOS i Android, a pracovala by s databází podvodných čísel, kterou by spravoval přímo operátor. Tím by se zajistila důvěryhodnost i vyšší bezpečnost, protože Vodafone má možnost ověřit, zda číslo skutečně patří serióznímu subjektu.

Aplikace by mohla:

• automaticky blokovat známá podvodná čísla,

• filtrovat SMS (na iOS to už možné je),

• označovat důvěryhodná čísla Vodafone Call Center, aby zákazník hned věděl, že volá skutečný Vodafone,

• umožnit uživatelům nahlásit podezřelá čísla k ověření,

• nabídnout volbu, zda blokovat pouze podvodníky nebo i reklamní/spam hovory.

Do budoucna by mohlo dojít i ke spolupráci mezi operátory, podobně jako u zmíněného firewallu, a vznikla by tak společná databáze chránící všechny uživatele v ČR.

Myslím, že by to byla užitečná a důvěryhodná alternativa k aplikacím třetích stran.

Co si o tom myslíte?

@Ondra - Vodafonemyslíte, že byste mohl tento návrh předat dál, aby se na něj podíval někdo z vývojového týmu?

Update: Pokud má někdo z komunity návrh na další funkce nebo zlepšení, které by taková aplikace mohla obsahovat, určitě se podělte. Domnívám se, že by bylo velmi přínosné, kdyby Vodafone nabízel vlastní aplikaci na ochranu před podvodnými hovory a zprávami.

Upraveno uživatelem bobis

• Bez kabelu Naplno 5G
  • Super
  • Základní
  • Vodafone Gigacube
  • Praha
Odesláno

Jak má Vodafone v době vishingu a smishingu poznat seriózní subjekt?

P.S.- mě nikdo nevolá ani nepíše- čím to asi bude?

• Super
  • -
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, CA modul
  • Liberec
Odesláno

Takové aplikace už tu ale máme, např. komunitní Můžu to zvednout, který automaticky blokuje podezřelá čísla.

• Basic
  • -
  • -
  • Compal CH7465
  • Brno-Ponava
Odesláno

Třeba tím, že tě nikdo nemá rád? 😀

Ale vážně, ne každý má víc telefonních čísel takže pak stačí ho jen zadat v nějakém ešopu nebo zásilkovně a už se může dostat ven. A taky tyhle šmejdi co volají vytáčí náhodné telefonní čísla. Pak ale stačí to zvednout, poděkovat a zas zavěsit. No a jestli je někdo tak hloupý, že zavolá na zpět, objedná si tam hrnce nebo elektriku a pak by to chtěl házet na VF tak mu to patří.

Jinak si nedokážu představit jak by to mohl VF zarazit, když nepodvodní, ale otravné telefonáty používají normální tel. čísla třeba hromadně nakoupená u VF.

• Super
  • Basic
  • Základní, Sport
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV 3 box
  • Teplice
Odesláno
  • Autor

Nene já mám na iPhone nastaveno, ze neznámá čísla se mi nedovolají, ty co prostě nemám v kontaktech. A pokud je to důležité, tak napíšou zprávu. Ale štve mě že to tlumí i Vodafone čísla. Kdyby Vodafone používal alespoň neustále stejné číslo nějaké pevné, tak by to bylo lepší. Nebo kdyby napsal SMS, dnes vás budeme kontaktovat s čísla, tak si ho uložím. Protože když jsem měl aplikaci třetí strany, tak jsou tam i čísla z Vodafone, a nedovolají se. Proto to řeším.

• Bez kabelu Naplno 5G
  • Super
  • Základní
  • Vodafone Gigacube
  • Praha

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague