Odesláno před 8 hodinami8 hod Ano, zkusit udělat tovární reset modemu, znovu nastavit wi-fi, a na koncových zařízení doporučuji uloženou wi-fi síť nejprve vymazat (zapomenout) a pak sekní znovu přihlásit. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno před 7 hodinami7 hod Autor Vidíte, vypnout heslo, to mě nenapadlo 🙈 též doma vyzkouším a dám vědět, děkuji 😊 před 6 hodinami, dad18 napsal:Tak si v routeru jen pro test vypni heslo a zkus se přihlásit. A taky si přejmenuj obě sítě aby si měla jistotu, že je to fakt tvoje wifi. Třeba maruška zelená 2,4 ghz a maruška modrá 5 ghz - - - Vodafone Station WiFi 6 Brno
Odesláno před 7 hodinami7 hod No vypnout heslo u wifi je jen na pokus, na pár minut, ale určitě ne na trvalo. Jinak by z toho mohl být nepříjemný zážitek a plno příživníků na Vaší wifi, bezpečnostní riziko. Premium+ - Základní Vodafone Station WiFi 6 Praha
Odesláno před 6 hodinami6 hod Já hlavně nemůžu pořád pochopit proč kvůli IOT věcem rozdělovat WiFi ? Mám doma těch legrácek cca 15 a ani s jedním není problém. Jeden název pro 2,4 i 5GHz. Tý žárovce je to jedno, že existuje se stejným názvem i 5GHz síť. Ona ty frekvence "nevidí" tak se k ní nemůže připojit. Koupím "hračku", zapnu, ve SmartLife dám přidat, vyplním údaje a vyřešeno. To upozornění všude na 2,4GHz je snad jen pro ty co by měli zapnutou jen 5GHz WiFi. Super+ Red Basic Lite Základní Vodafone Station WiFi 5, CA modul Praha 10 - Vršovice
Odesláno před 4 hodinami4 hod Přesně tak, jak píše @Sparrow. Jediný důvod, proč mít 2,4 GHz‑only síť, je když máte separátní IoT síť – resp. sítě (já bych si tato zařízení rozhodně na hlavní síť nepustil, ale každý dle svého). Tam skutečně stačí jen 2,4 GHz a na 5 GHz ji není nutné vůbec zapínat. Ale to samozřejmě VF modem neumí. Premium - - - -
Odesláno před 4 hodinami4 hod Tak oddělená síť bez přístupu do intranetu je samozřejmost. Super+ Red Basic Lite Základní Vodafone Station WiFi 5, CA modul Praha 10 - Vršovice
Odesláno před 1 hodinou1 hod Autor Protože ty žárovky se mi nechtějí spárovat a hlásí to, že přijímají pouze 2.4, už jednou jsem to takhle musela dělat, u předchozího poskytovatele internetu a tam mi to fungovalo.před 5 hodinami, Sparrow napsal:Já hlavně nemůžu pořád pochopit proč kvůli IOT věcem rozdělovat WiFi ?Mám doma těch legrácek cca 15 a ani s jedním není problém.Jeden název pro 2,4 i 5GHz.Tý žárovce je to jedno, že existuje se stejným názvem i 5GHz síť. Ona ty frekvence "nevidí" tak se k ní nemůže připojit.Koupím "hračku", zapnu, ve SmartLife dám přidat, vyplním údaje a vyřešeno.To upozornění všude na 2,4GHz je snad jen pro ty co by měli zapnutou jen 5GHz WiFi.Všem děkuji za rady, pomohl tvrdý restart a Wi-Fi zase funguje 😊 jen tedy nevím, jak ten problém vyřešit, ale než si hrát s modemem a dokola ho tvrdě resetovat, radši si koupím kvalitnější žárovky 😁😅 Přeji všem hezký večer 😊 - - - Vodafone Station WiFi 6 Brno
Odesláno před 8 minutami8 min @Rukushi To bude jenom náhoda (resp. tím, že překonfigurujete router, tak se restartuje a tím se to asi rozjelo) – 5 GHz síť ta zařízení nevidí, takže jim nevadí. Co to je za značku? VF modem se svou Wi‑Fi rozhodně není nic moc, ale tohle vypadá jako skutečný problém u těch žárovek.Já osobně mohu doporučit Hue (ale jsou dražší) a ty, které podporují / jsou postavené na firmware Tasmota (fungují zcela lokálně bez cloudu, takže jsou spíše pro techničtější uživatele). Naopak asi nejhorší, co jsem měl tu „čest“ vyzkoušet, byly ty od TP‑Link. Premium - - - -
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.