Odesláno 31. července31. čvc Prosim dotaz, po konecne dobre nabidce z retencniho budu navysovat z 250/25 na 500/200 takze mi budou menit modem (CH7465VF ED3 WIFI - CP2).Standard je VF Station 3.1 - ma nejaky smysl priplatit si tech par desetikorun za VF Station WiFi 6 (udajne by mel byt min problemovy nez 3.1) pripadne ten novy FritzBox? Diky.Mozna dodam ze vyuzivam kabel i Wifi, vlastni router za tim nemam. Takze i napr. silnejsi signal v ramci bytu bych bral jako benefit. Hlavnim parametrem je ale spolehlivost Upraveno 31. července31. čvc uživatelem PavTie Basic - Základní, Sport CA modul, Compal CH7465 Brno
Odesláno 31. července31. čvc Station s Wi-Fi 6 mám a dosah i rychlost je super. Předtím jsem měl Compal. A to mluvím - chválím dosah v paneláku. Premium+ - Základní Vodafone Station WiFi 6 Praha
Odesláno 31. července31. čvc A pokud vim tak fritze ti daji jen ke gigabit tarifu a vyssimu. Sam mam vfst nizsi verze a nemam problem. Pri prechodu z compalu doporucuji zrevidovat rozvody v byte. Jakekoliv spojky, stare zasuvky a predpotopne kabely jsou jen zdrojem problemu s naslednymi vypadky OFDM kanalu a propadem rychlosti. Super - - Vodafone Station WiFi 5 Ova
Odesláno 31. července31. čvc Ono s každým modemem mohou vzniknout jisté zážitky. Ale tak modem v pronájmu lze vyměnit, stejně tak lze případně přivolat technika.Za kolik bude těch 500/200? Premium+ - Základní Vodafone Station WiFi 6 Praha
Odesláno 31. července31. čvc Frizboxů je prý nedostatek, takže ti ho dají jen k 2 Gb tarifu a rozdíl mezi Vodafone station s wi-fi 5 a 6, je pouze v té wi-fi části, jinak jsou hardwarově totožné. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 31. července31. čvc Autor diky vsem, zkusim tedy 6dotazy k retenci prosim SZ Basic - Základní, Sport CA modul, Compal CH7465 Brno
Odesláno čtvrtek v 17:00 5 dní Jestli Arris TG3442 nebo TG6442 záleží hlavně na tom, jaká zařízení se k WiFi budou připojovat doma, jestli vůbec WiFi 6 umí/mají. Na mobilu je to asi jedno i když podporuje vyšší standard (pokud se na něm nehrají kompetitivní hry). Takže se dá klidně jít do TG3442 a kdykoliv udělat výměnu za ten s lepší WiFi nebo i naopak (výhoda pronájmu). Do Fritz!Boxu bych nešel, pokud nemám nějaké specifické požadavky, které s Arrisem nelze uspokojit. Co se týká připojení přes kabel, tak je to u obou totožné, stejný HW. Čistě teoreticky TG6442 může víc topit, protože novější WiFi standard je náročnější na HW zdroje, ale oproti tomu, jak je náročný DOCSIS 3.1 je to plivnutí do louže. Když byly ty vedra, tak můj procesor v modemu TG6442 měl 90°C a modem fungoval v pohodě. Dokonce jsem pak pustil aktualizaci her na Steamu na soukromém herním NTB připojeným kabelem, na pracovním NTB jsem přes WiFi stahoval pár GB dat a na dvou mobilech jelo také stahování na maximum a v pohodě. Ale i tak jsem do USB na modemu poté prdnul raději větráček 😁 Teď v relativně běžném provozu má 75-80°C. Tím jsem chtěl říci, ať se nelekáte, když bude modem o dost teplejší, než Compal. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno čtvrtek v 18:23 5 dní Jakou mas linku ze tohle utahnes? :D Super - - Vodafone Station WiFi 5 Ova
Odesláno čtvrtek v 21:00 5 dní @Marek-26 Jakým způsobem monitorujete teplotu na modemu? Je to nějaké interní VF rozhraní, nebo je to přístupné všem?Jinak nesouhlasím – na mobilu na tom docela záleží z důvodu lepšího dosahu a vyšší spolehlivosti. WiFi 6 je na tom výrazně lépe než prehistorická 5. A navíc i rychlosti – spousta (pokud ne většina) lidí má nějaké zálohování mobilu nebo fotek do cloudu, stahují se aktualizace aplikací a systému (to má pár GB minimálně), streamovací služby atd.Debata o WiFi 5 vs. 6 se dnes, v době WiFi 6E a WiFi 7, mi zdá být trochu retro... 🤣 Premium - - - -
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.