Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Odesláno

Jojo, je to dvacka. Rozdíl vidím oproti Vodafone Station (starší, bez wifi 6) jen díky portu, že mi gigabit letí 1001 a ne 960. Jinak latence apod. se přiznám, že jestli je lepší, tak jen o málo, za modemem mám ASUS RT-BE58U a stejně vše tahám po WIFI... Dle ostatních vláken se aktuálně pro rezidenčky nedává kvůli stocku, ale na začátku co se o něm objevila zmínka jsem to ještě stihl a to měsíční feečko je super.

• Super
  • -
  • -
  • Commscope Arris CM3500
  • Mladá Boleslav
Odesláno

Já bych si klidně nechal Compal v bridgi, který možná i žere míň, akorát tam zase nepoběží tarify s vyšším uploadem. Škoda, že neodhadli ten zájem na začátku. Jsem zvědavej, jak dlouho se bude čekat na další várku.

• -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

@janmichaelvincent oni by snad měli mít možnost to switchnout z "statická IP" na "IPv4-only", ale kdo ví, na kolik kliků v tom CRM to je... switch na DS-Lite je asi výchozí pro Compal, VF Station, Fritz!Box, a Hub. Každopádně po switchnutí z DS-Lite na IPv4-only už zase IPv6 nefunguje?

• -
  • -
  • -
  • Compal, 3xCA modul
  • Praha
Odesláno

@zajdee Je to tak. Ještě jsem se dohadoval s podporou a řekli mi, že na domácí lince mi můžou dát vybrat pouze mezi IPv6 DS-Lite a IPv4-only (pokud nechci statickou IPv4 za příplatek). Takže váš případ je pravděpodobně šťastná náhoda. Máte taky ten bridge-only Arris modem, že? U mě s Compalem neprůchodné.

Předpokládám, že v případě Arrisu je tam automatizace, která to při zrušení statické adresy přepne do tohohle "nepodporovaného" režimu. :D

EDIT: Jenom pro info, ten IPv6 prefix v DS-Lite je také 2a02:8308.

• -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

@janmichaelvincent jojo, je to na Arrisu. Oni tomu rezimu rikaji "IPv4-only", ale sestka tam zahadne zustala funkcni. Prefix se drzi porad stejny, lease time ma 40 dni (IPv4 ma den a pul).

(Technicky vzato jsem po nich chtel jen "aktivovat statickou IP adresu" a "deaktivovat statickou IP adresu".)

Upraveno uživatelem zajdee

• -
  • -
  • -
  • Compal, 3xCA modul
  • Praha
Odesláno

@zajdee Jo jo, formuloval jsem ten požadavek stejně opatrně, ale výsledek byl holt jiný.

Tak mě napadlo, neřešil už někdo, jestli v případě použití vlastního hloupého modemu lze provozovat DS-Lite v režimu bridge? Kdybych si teoreticky pořídil Arris, řeknou mi, že ho musím provozovat v IPv4-only režimu, nebo by mi "na vlastní riziko" DS-Lite aktivovali, i když nebudu mít ani Station, Ultra Hub nebo Fritz? Nejsem si jistý, jestli právě v těchto případech ISP forcuje svoji konfiguraci na zařízení stejně jako u pronajatých modemů, nebo je to čistě na mně. Navíc u Arrisu by teda nebylo ani co konfigurovat, když umí jenom bridge...

Já jsem v podstatě v situaci, že bych se klidně obešel bez veřejné IPv4, když budu mít IPv6 konektivitu a možnost nastavit vlastní DNS servery (na network-wide ad-blocking).

• -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

@janmichaelvincent IMO lidi s vlastnim modemem moc nebude, a malokdo z nich (nikdo?) touzi po DS-Lite. Takze to nejspis po VF nikdo nechtel, a mozna pro tuhle kombinaci nemaji pripraveny konfiguracni soubor. Technicky to samozrejme lze, DHCPv6 server vraci AFTR hostname, a AFTR poslusne NATuje cokoli, co na nej dorazi. Ovsem pokud uz nekdo bude mit Arris, muze zkusit ten trik se statickou IP a nejspis pak bude mit funkcni dual-stack...

• -
  • -
  • -
  • Compal, 3xCA modul
  • Praha
Odesláno

@zajdee No jo, akorát těžko říct, jak moc je to future-proof. Samozřejmě, kdyby se mi podařilo Arris sehnat, určitě tenhle manévr zkusím znovu. :D

Ale když mi jde primárně o IPv6 konektivitu, zvažuju i jiné možnosti. Třeba Fritz!Box? Ale netuším, jestli ho ještě dávají.

V podstatě mi stačí něco, co je DOCSIS 3.1 (kvůli uploadu) a dá se to normálně nastavit (nebo alespoň funguje DHCPv6-PD).

• -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

FRITZ!Boxy jsou prý ještě stále skladem/dostupné.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno

@Marek-26 Doufám, že tam zase není nějaká hloupá podmínka, že k tomu musí být nejméně gigabit.

Aha... nebo tohle platí stále? Že se dávají jenom k 2 Gbps?

• -
  • -
  • -
  • -
  • -

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague