Odesláno neděle v 17:29 1 den Jojo, je to dvacka. Rozdíl vidím oproti Vodafone Station (starší, bez wifi 6) jen díky portu, že mi gigabit letí 1001 a ne 960. Jinak latence apod. se přiznám, že jestli je lepší, tak jen o málo, za modemem mám ASUS RT-BE58U a stejně vše tahám po WIFI... Dle ostatních vláken se aktuálně pro rezidenčky nedává kvůli stocku, ale na začátku co se o něm objevila zmínka jsem to ještě stihl a to měsíční feečko je super. Super - - Commscope Arris CM3500 Mladá Boleslav
Odesláno neděle v 19:08 1 den Já bych si klidně nechal Compal v bridgi, který možná i žere míň, akorát tam zase nepoběží tarify s vyšším uploadem. Škoda, že neodhadli ten zájem na začátku. Jsem zvědavej, jak dlouho se bude čekat na další várku. - - - - -
Odesláno před 12 hodinami12 hod @janmichaelvincent oni by snad měli mít možnost to switchnout z "statická IP" na "IPv4-only", ale kdo ví, na kolik kliků v tom CRM to je... switch na DS-Lite je asi výchozí pro Compal, VF Station, Fritz!Box, a Hub. Každopádně po switchnutí z DS-Lite na IPv4-only už zase IPv6 nefunguje? - - - Compal, 3xCA modul Praha
Odesláno před 12 hodinami12 hod @zajdee Je to tak. Ještě jsem se dohadoval s podporou a řekli mi, že na domácí lince mi můžou dát vybrat pouze mezi IPv6 DS-Lite a IPv4-only (pokud nechci statickou IPv4 za příplatek). Takže váš případ je pravděpodobně šťastná náhoda. Máte taky ten bridge-only Arris modem, že? U mě s Compalem neprůchodné.Předpokládám, že v případě Arrisu je tam automatizace, která to při zrušení statické adresy přepne do tohohle "nepodporovaného" režimu. :DEDIT: Jenom pro info, ten IPv6 prefix v DS-Lite je také 2a02:8308. - - - - -
Odesláno před 11 hodinami11 hod @janmichaelvincent jojo, je to na Arrisu. Oni tomu rezimu rikaji "IPv4-only", ale sestka tam zahadne zustala funkcni. Prefix se drzi porad stejny, lease time ma 40 dni (IPv4 ma den a pul).(Technicky vzato jsem po nich chtel jen "aktivovat statickou IP adresu" a "deaktivovat statickou IP adresu".) Upraveno před 11 hodinami 11 hod uživatelem zajdee - - - Compal, 3xCA modul Praha
Odesláno před 7 hodinami7 hod @zajdee Jo jo, formuloval jsem ten požadavek stejně opatrně, ale výsledek byl holt jiný.Tak mě napadlo, neřešil už někdo, jestli v případě použití vlastního hloupého modemu lze provozovat DS-Lite v režimu bridge? Kdybych si teoreticky pořídil Arris, řeknou mi, že ho musím provozovat v IPv4-only režimu, nebo by mi "na vlastní riziko" DS-Lite aktivovali, i když nebudu mít ani Station, Ultra Hub nebo Fritz? Nejsem si jistý, jestli právě v těchto případech ISP forcuje svoji konfiguraci na zařízení stejně jako u pronajatých modemů, nebo je to čistě na mně. Navíc u Arrisu by teda nebylo ani co konfigurovat, když umí jenom bridge...Já jsem v podstatě v situaci, že bych se klidně obešel bez veřejné IPv4, když budu mít IPv6 konektivitu a možnost nastavit vlastní DNS servery (na network-wide ad-blocking). - - - - -
Odesláno před 4 hodinami4 hod @janmichaelvincent IMO lidi s vlastnim modemem moc nebude, a malokdo z nich (nikdo?) touzi po DS-Lite. Takze to nejspis po VF nikdo nechtel, a mozna pro tuhle kombinaci nemaji pripraveny konfiguracni soubor. Technicky to samozrejme lze, DHCPv6 server vraci AFTR hostname, a AFTR poslusne NATuje cokoli, co na nej dorazi. Ovsem pokud uz nekdo bude mit Arris, muze zkusit ten trik se statickou IP a nejspis pak bude mit funkcni dual-stack... - - - Compal, 3xCA modul Praha
Odesláno před 3 hodinami3 hod @zajdee No jo, akorát těžko říct, jak moc je to future-proof. Samozřejmě, kdyby se mi podařilo Arris sehnat, určitě tenhle manévr zkusím znovu. :DAle když mi jde primárně o IPv6 konektivitu, zvažuju i jiné možnosti. Třeba Fritz!Box? Ale netuším, jestli ho ještě dávají.V podstatě mi stačí něco, co je DOCSIS 3.1 (kvůli uploadu) a dá se to normálně nastavit (nebo alespoň funguje DHCPv6-PD). - - - - -
Odesláno před 2 hodinami2 hod FRITZ!Boxy jsou prý ještě stále skladem/dostupné. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno před 2 hodinami2 hod @Marek-26 Doufám, že tam zase není nějaká hloupá podmínka, že k tomu musí být nejméně gigabit.Aha... nebo tohle platí stále? Že se dávají jenom k 2 Gbps? - - - - -
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.