Help center Veronika - Vodafone Posted September 23 Help center Share Posted September 23 @chatooooPěkné odpoledne, jakmile je TAC kódu modemu přidaný na Core část sítě, tak se, pokud to podporuje, může modem přihlásit jak do 4G, tak i do 5G. Síť to nijak neomezuje. Doporučím vám zkontrolovat: nastavení SIM karty včetně tarifu s 5G v menu modemu zkontrolovat, že máte nastavenou automatickou volbu sítě včetně 5G u výrobce modemu si zkontrolovat, že modem podporuje v naší síti použité kombinace 4G a 5G pásem (zmíněné 5G NSA) vyžádat si u výrobce podrobnou technickou specifikaci včetně podpory kombinací 4G a 5G pásem, např. n1_B20 a n3_B20 Quote 1000 Mb/s ∞ GB - VF Station Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
chatoooo Posted September 24 Author Share Posted September 24 Děkuji za informaci, s výrobcem jsem v kontaktu a snažíme se modem rozběhnout na 5G. Test s T-Mobile SIM kartou nás přiměl ověřit i možnost blokování ze strany Vodafonu. Quote - Red Basic+ - - Držková Link to comment Share on other sites More sharing options...
kautskym Posted September 24 Share Posted September 24 @chatoooonení náhodou Připojení bez kabelu Naplno na 4G a Připojení bez kabelu Naplno 5G na 4G a 5G síti? 🙂 Quote Premium, Super DSL Basic, Red Basic ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV Standard, Zyxel VMG8623-T50B Praha, Nová Ves Link to comment Share on other sites More sharing options...
chatoooo Posted September 24 Author Share Posted September 24 @kautskym Já mám "Připojení bez kabelu - Naplno 5G". Ale modem nefunguje na 5G ani se SIM z telefonu ve kterém 5G normálně funguje. Vypadá to prostě na problém mezi modemem a sítí. S T-Mobile SIM se chytíl okamžitě na 5G. Ještě k těm bodům doplním Nemohu vyloučit, že SIM k internetu je vadná, ale v tuto chvíli to nehraje roli a tarif je 5G, alespoň to jsem objednával a i je to vidět v samoobsluze. Modem je nastaven do režimu Auto: 4G/NR5G-NSA Podporované kombinace 4G a 5G bandů řeším s výrobcem. V současné lokalitě je to B1 nebo B3 a n1. B1 a B3 se teď používají pro LTE-A. Na chalupě to nejspíš bude kombinace B20 a n28. Výrobce plánuje vzdálenou diagnostiku. Quote - Red Basic+ - - Držková Link to comment Share on other sites More sharing options...
kautskym Posted September 24 Share Posted September 24 rozumím 🙂 zkusil bych výměnu sim Quote Premium, Super DSL Basic, Red Basic ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV Standard, Zyxel VMG8623-T50B Praha, Nová Ves Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts