Přejít na obsah

Doporučené odpovědi

Odesláno

S Arisem se na WiFi 6 běžně dostávám přes 1Gbps přenosové rychlosti. O 8 metrů dále v pracovně, za jednou železobetonovou nosnou zdí a jednou z Ytongu, mírným rušením od souseda, se při použití 80MHz šířky dostávám na mobilu u 5GHz na max. 70 (dokud někdo nezapne mikrovlnku, co je v cestě).

Za mě tedy spokojenost veliká.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno

Vodafone Station na wifi 6 u mňa dával v pohode vyše 900mbit/s cez iPerf (v tej istej miestnosti). Pokrytie v 3 izbovom byte lepšie ako na TP-Link routeri.

• Ultra+
  • -
  • -
  • AVM FRITZ!Box 6690
  • Praha 3
Odesláno
10 hours ago, Marek-26 said:

S Arisem se na WiFi 6 běžně dostávám přes 1Gbps přenosové rychlosti.

Tak to musí být úplně zázračná WiFi, když na 1Gbps portu a tarifu zvládne přes 1Gbps 🤣

Upraveno uživatelem r2d2

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

A co má WiFi společného s fyzickým 1Gbps RJ45 portem? 🤔

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Brüx
Odesláno

@Marek-26Nic, jen by mě zajímala metodika takového měření, kde by vyšla vyšší rychlost než 1 Gbps, když to zařízení má port s maximální rychlostí 1 Gbps (tzn. na LAN se vyšší rychlost dosáhnout nedá) a na Internetu také ne (vím, že tam může být malý overcommit rychlosti, ale to se sotva dá označit za rychlost přes 1 Gbps).

Nebo se bavíme o data rate u té Wifi? Protože to je jen teoretické číslo.

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Bavíme se o reálném přenosu v rámci vnitřní sítě. Tedy mezi PC na dané WiFi. LAN port do toho tedy vůbec nevstupuje a "WAN" (tedy koax) do toho také nevstupuje. Bylo by zajímavé vidět, kolik toho zvládne ten modem přes WiFi při tarifu 2000/400, ale taková kombinace je asi možná jen v rámci testování v rámci Vodafone, v reálu taková varianta nelze nasimulovat, protože k rychlosti vyšší, jak 1Gbps, nejde napárovat Arris TG6442.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Brüx
Odesláno

pokud jsem spravne hledal tak tg6442 ma jen gigove LAN porty takze davat jej k tarifu vyssimu nez 1GBps je nesmysl :)

• Super
  • -
  • -
  • Vodafone Station WiFi 5
  • Ova
Odesláno

Aj tarif 1GBps je realne 1100 Mbit (overprovisioning), nehovoriac o tom, ze na vacsine Arris modemov/routerov funguje ethernet teaming (aj ked nie je oficialne podporovany).. samozrejme najlepsie riesenie je zariadenie s 2,5 Gbit portom.

• Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
Odesláno

Podařilo se někomu rozjet teaming/agregaci portů na VF Station? Kdysi jsem to zkoušel (v bridge mode), byl tady odkaz na nějaká německá fóra, ale nikdy se mi to nepodařilo. Ani 802.3ad, ani LACP, ani prosté střídání packetů skrz dva porty...

Jediné, co funguje, je mít separátní MAC/IP na každém portu. Ale abych jedním spojením v downloadu překonal limitaci 1GbE, to ne.

Upraveno uživatelem DiDiDi

• 1000 Mb/s
  • -
  • Start
  • Vodafone Station / TG3442DE
  • Brno

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague