Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Odesláno

Díky za info. Já čekal hned v tom e-mailu podrobnější info, ale to tam nebylo, jen toto:

Citovat

Modernizujeme naši síť pevného internetu

Na vaší adrese Mečislavova PRAHA bude údržba probíhat v období od 21.10.2024 08:00 do 25.10.2024 18:00

Veškeré práce proběhnou zcela mimo vaši domácnost. V průběhu uvedeného období ale může dojít ke krátkodobému omezení kvality internetového připojení a souvisejících služeb (např. Vodafone TV).

A to bylo vše, bez odkazu. A datum už je taky jiný, ale asi zase další modernizace, o které jsem už žádný e-mail nedostal, jen to výše.

Aktuální je jen info o výpadku od 9.12.: (překvapilo mne, jak dlouho ten výpadek plánují řešit, pakliže to je "jen" výpadek)

Citovat

Začátek výpadku: 09. 12. 2024 08:00
Konec výpadku: 13. 12. 2024 18:00

Výpadek se týká těchto služeb: Televize, Internet, Pevná linka, VTV WWW

Desítky techniků se nekonají, to ne, ale stačil by jen jeden, který to za den v pohodičce dá a jede se dál 2000/2000 ... sen ... 😊

• -
  • -
  • -
  • Vodafone Station WiFi 5
  • Praha 4 Nusle
Odesláno

u mě již modernizace proběhla a nyní mám možnost mít 1000/100 Mb/s tak jsem to hned objednal a cena zůstala stejná

• Premium+, Super DSL
  • Super, Red Basic Lite
  • Základní, ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app, Vodafone TV Standard box, Zyxel VMG8623-T50B
  • Praha, Nová Ves
Odesláno

Já tam volal a nabídli mi zvýšení uploadu za... 150 Kč měsíčně navíc. Navíc jsem zjistil, že mi účtují 100 Kč za pronájem Vodafone Station, který nepodporuje Wifi 6.

Upraveno uživatelem DiDiDi

• 1000 Mb/s
  • -
  • Start
  • Vodafone Station / TG3442DE
  • Brno
Odesláno

To tak mám úplně stejně, taky 100 Kč za VF Station s WiFi 5. Ale neřešil jsem to, neměl jsem na to ani čas, ani náladu a stejně předpokládám, že jediné řešení bude, že mi vymění modem za ten novější (a to je mi k ničemu, když ho mám jen jako hloupý bridge).

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Hmm, tak dnes další mail:

Citovat

Modernizujeme naši síť pevného internetu

Vážený zákazníku, 

ve vaší lokalitě budeme provádět plánovanou revizi a údržbu sítě pevného internetu. Údržba je nutná, abychom i do budoucna zachovali optimální výkon a stabilitu naší sítě.

Co to znamená pro vás 

Na vaší adrese Mečislavova PRAHA bude údržba probíhat v období od 16.12.2024 08:00 do 20.12.2024 18:00. 

Veškeré práce proběhnou zcela mimo vaši domácnost. V průběhu uvedeného období ale může dojít ke krátkodobému omezení kvality internetového připojení a souvisejících služeb (např. Vodafone TV).

Výpadek se týká těchto služeb: Televize, Internet, Pevná linka, VTV WWW

... takže do 13.12. by měli opravit padající net (zatím mi SMS o dokončené opravě nedorazila) a od 16.12. do 20.12. by to mělo být totéž - výpadky a nefunkční služby... 

Snad to bude stát za to, ale tipuji, že výsledek bude jako výše popsaný - chcete místo 1000/50 mít 1000/100, tak připlaťte měsíčně těch alespoň 150 Kč ... hmm, ne, díky, plus výměna modemu, protože i když mám nedávno vyměněný nový, tak je to starý typ.

Za to tohle fakt nestálo, i když chápu, že to je možná příprava sítě na další protokoly a rychlosti a co já vím do budoucna.

Tak hlavně ať už to mají, jinde ve světě se postaví i kilometry dálnic za pár dní, naběhne tisíc dělníků a je to a u nás škoda slov, ale neviním ty techniky, spíš Vodafone a jeho přístup, samozřejmě jsem rád za to co je, protože by to mohlo být horší, ale tím se fakt vždycky utěšovat nedá.

• -
  • -
  • -
  • Praha 4 Nusle
Odesláno

Výměna modemu není nutná, Vodafone Station WiFi 5, tedy Arris TG3442 je již DOCSIS 3.1

A zvýšení rychlosti v uploadu na 100 je jen začátek. 

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno

co se to děje s Vodafone ?

Ted jsem koukál a nabídky připojení  a nabízí to jenom 

Stahování 250 Mb/s

Odesílání dat 25 Mb/s

.  

T-Mobil to nenabízí vůbec a to před měsícem normárně nabízelo.

• Premium
  • -
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 6, CA modul
  • -Most
Odesláno

Tak do 13.12. to asi u nás neopraví (Nusle), změnili to na od 9.12. do 16.12. a k tomu další oprava od 16.12. do 20.12., zajímavé, proč to rovnou nedali jako jednu opravu od 9.12. - 16.12.? No snad to do toho 16.12. stihnou.

Ostatní operátoři mi nabízí jen max 250/25 za akční cenu 299,-- cca a když se jich ptám proč nenabízí vyšší rychlosti, když je tu před časem měli (a zase nejsou), tak neví, jen se rozčilují, že Vodafonu ty kabely nejsou, že prý jsou T-Mobilu a že páteř je CesNet, nebo kdo, ale od nich už to jsou "jejich" kabely a rozhodně žádný Vodafone a o žádné modernizaci oni prý neví ... hmm, jakoby to něco měnilo na aktuální dostupnosti služeb a nabídce. No nic, uvidím co bude příští rok za nabídku, zatím se to jen zhoršuje.

• -
  • -
  • -
  • Praha 4 Nusle
Odesláno
V 12. 12. 2024 v 22:10, DiDiDi napsal:

Já tam volal a nabídli mi zvýšení uploadu za... 150 Kč měsíčně navíc. Navíc jsem zjistil, že mi účtují 100 Kč za pronájem Vodafone Station, který nepodporuje Wifi 6.

Bum! A najednou mám 100Mbit upload a navíc platím o 200 Kč měsíčně míň. Tzv. retenční kouzlení. 😄 Měl jsem to udělat už před rokem... Jen mi teda paní z retenčního volala V NEDĚLI PŘED OSMOU RÁNO (WTF?😴). To bolelo, ale stálo to za to.

Upraveno uživatelem DiDiDi

• 1000 Mb/s
  • -
  • Start
  • Vodafone Station / TG3442DE
  • Brno
Odesláno
před 8 hodinami, Pavel m napsal:

co se to děje s Vodafone ?

Ted jsem koukál a nabídky připojení  a nabízí to jenom 

Stahování 250 Mb/s

Odesílání dat 25 Mb/s

Tmobil to nenabízí vůbec a to před měsícem normárně nabízelo.

Možná vyčerpaná volná kapacita sítě ve tvé lokalitě, 

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague