Odesláno sobota v 17:41 1 den Tak po třech dnech využívání TV3 boxu také pár postřehů a stížností.Začnu u Netflixu. Ten byl přímo předinstalovaný a šel i spustit. A v menu O zařízení jsem našel i Netflix ESN. Což, pokud chápu správně, by mělo znamenat, že zařízení je pro Netflix certifikované. Takže to znamená, že TV3 boxy už certifikaci dostaly, ale je také možné, že se to týká jen nových boxů? Netuším. Ale co vidím, to předávám.Také se přidávám k požadavku na skrytí kanálů. Hodilo by se to nejen na neobjednané kanály, ale i na kanály, které nechci, aby viděly děti. Ano, dají se zablokovat přes rodičovskou kontrolu, ale lepší by bylo, kdyby k nim děti vůbec neměly přístup. Přitom se nabízí elegantní řešení, mít někde v nastavení možnost zaškrtnout, že se budou v přehledu kanálů zobrazovat jen ty, co jsou označené jako oblíbené. Snad by neměl být takový problém toto naprogramovat.A když už jsme u rodičovské kontroly, podle mě není ideální, že všechny boxy na jednu smlouvu mají sdílený PIN. Bylo by lepší, kdyby každé zařízení mělo svůj PIN.A souhlasím i s tím, že je dost komplikované se dostat k nahrávkám. Myslím, že naprogramovat nějakou zkratku k nim by neměl být takový problém.A co se týká nahrávek (a také zpětného sledování), tak ještě jedna stížnost. Náhled je fajn při přetáčení. Ale při pauze je naopak na škodu a bylo vhodné mít při pauze mít i možnost zrušit zobrazení časové osy. Někdy si totiž člověk chce jen přečíst, co je na obrazovce. Na toto ale vaši programátoři zjevně nemysleli.A je pěkné, že na boxu funguje teletext pro těch pár kanálů, které ho ještě mají. Ale v roce 2025 by mnohem užitečnější funkcí bylo Hbb TV. Snad není takový problém toto přidat do Android boxu.Tak to jen pár postřehů a stížností týkajících se tohoto boxu. Super - Základní, Family, Sport Compal CH7465, Vodafone TV Standard, CA modul Hodonín
Odesláno sobota v 18:00 1 den Takže šlo spustit i přehrávání nějakého videa v aplikaci Netflix, nebo si jen na zkoušku spustil samotnou aplikaci ?A co se týká nemožnosti skrýt kanály které nemám předplacené, je důvod proč nad tímto boxem zatím vůbec neuvažuju, protože to by mě rodiče sežrali, kdyby se jim tam motalo X dalších kanálů které nemůžou sledovat, zatímco na starších boxech to jde.Vzhledem k tomu že Vodafone má v budoucnu přejít na novou platformu 3ready, tak mám trochu obavy zda tady ještě bude docházet k nějakým aktualizacím nových funkcí. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno sobota v 18:42 1 den Tak jsem se zkusil do toho Netflixu přihlásit a ono to fakt nefunguje. Píše to, že Netflix nelze používat s tímto účtem. Což netuším, co znamená. Překročený počet zařízení na Netflixu nemám. Takže to možná znamená, že nelze využít účty s českou registrací, ale třeba s německými účty by to fungovalo? Netuším. Ale Netflix ESN nejspíš znamená, že to certifikaci má, jen někdo nechce ten Netflix v Česku povolit. Což je smutné. Super - Základní, Family, Sport Compal CH7465, Vodafone TV Standard, CA modul Hodonín
Odesláno sobota v 20:07 1 den No jasně, že ten Netflix tam nefunguje. Tváří se že tam je, vlastně i je, ale nejde se tam přihlásit. Přesně jak jsem psal jinde, VF už nechce platit Netflixu tak v těch nových boxech to už nefunguje a ty starý boxy stahují dřív než budou lidi nadávat že jim najednou nejde Netflix. Kdy to nevím, tipuji do konce roku.No a jinak co píše @Peno tak na to jsem si stěžoval už dávno jak má ten VTV3 špatný a nelogický funkce ale to jsem dostal zde ujištění, že to předají dál. Ale nezměnilo se a ani nic nezmění. Super Basic Základní, Sport Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV 3 box Teplice
Odesláno před 22 hodinami22 hod Pokud to chápu správně, tak zařízení, které má Netflix ESN je certifikováno a tudíž poplatky byly zaplaceny. Takže o penězích to podle mě nebude. Navíc, pokud by zařízení nebylo certifikováno, nešel by ten Netflix ani spustit. To, že spustit jde a dá se i přihlásit naznačuje, že blokace přehrávání má jiný důvod. Navíc, na stejných boxech v jiných zemích, kde je Vodafone nabízí, Netflix bez problémů funguje. Tedy blokace je čistě ze strany českého VF, nebo Netflixu. A moc nechápu proč tam ta blokace je. Nedává to žádný rozumný smysl. Super - Základní, Family, Sport Compal CH7465, Vodafone TV Standard, CA modul Hodonín
Odesláno před 20 hodinami20 hod @Peno Zas až o tom tolik nevím takže bez záruky. Na každý typ stb musí platit nějakou licenci, proto ty první dva placaté stb to zaplacené mají tak tam netflix ještě jde (asi je poplatek na celý rok) (a asi i proto je stahují a už si ho nemůžeš pronajmout) a na ty nové dva které už mají v nabídce tak tam licenci nekoupili a nešel ten netflix od začátku. To bylo taky co jsem řešil, mám účet na netflix, na tom prémiovém to šlo a druhý den když jsem dostal VTV3 už nešlo a na lince mi řekli že to tam nefuguje i když je tam ta možnost se přihlásit. Tak na to koukám přímo přes Netflix aplikaci.Vyjadřuji pouze svůj názor, který nic neznamená a není to oficiální VF zdělení. Super Basic Základní, Sport Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV 3 box Teplice
Odesláno před 18 hodinami18 hod No. jelikož poplatky Netflixu za certifikaci zařízení jsou tajné, tak pravdu nám určitě nikdo neřekne. Ale pochybuji, že ty poplatky jsou jiné, než jednorázové, protože firmy vyrábějící televize, například, by je určitě neplatili na roční bázi za každý prodaný televizor. Teď samozřejmě jen hádám, ale jsem si celkem jistý, že poplatky budou jednorázové, buď za každý vyrobený certifikovaný kus, nebo za každý certifikovaný typ. Roční poplatky Netflixu jsou hloupost a pokud by to tak bylo, tak věřím, že nenajdete na světě jediné zařízení certifikované pro Netflix. A to není ani v zájmu Netflixu samotného.A jak píšu, Netflix ESN znamení, že zařízení certifikaci má. Tudíž poplatky za něj zaplaceny byly. A pak je otázkou, proč je tam Netflix i přes certifikaci blokován. Ale pokud by Vofadone nezaplatil poplatky, Netflix ESN by nedostal. Tak to chápu já. Super - Základní, Family, Sport Compal CH7465, Vodafone TV Standard, CA modul Hodonín
Odesláno před 17 hodinami17 hod @Peno To je přece fuk jak a za co je to placený. Ty první dva nové staré boxy tu možnost netflixu mají a hraje (hrálo) to tam. A další dva nové tak tam už na ně VF nekoupil licenci. Protože netflix dává licence na konkrétní přístroje. Proč je to tam a nejde to použít? Protože je to stejný systém jako u těch starších stb tak ho do těch nových jen nahráli a neodstranili z toho už nainstalovanou aplikaci netflixu.Vem si, že velikost toho premium boxu a TV3 boxu je jen o pár milimetrů rozdílná. Proč museli dělat novou plastovou formu když to ani nepoznáš? To je divné šetření. No a třeba i konektor trafa je jiný, taky nechápu proč ho museli změnit. Asi se šetří. A na všem. Jak jsem psal jinde, kabel trafa u Compalu měl 150 cm měl jsem to tak akorát k zásuvce. Dostal jsem novýho stationa a tam je kabel jen 120 cm tak jsem byl v ... Super Basic Základní, Sport Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV 3 box Teplice
Odesláno před 16 hodinami16 hod Tak znovu, protože to zjevně nechcete pochopit. Certifikace a tedy i licence na Netflix v tom boxu je. Kdyby nebyla, tak by tam nebylo Netflix ESN. Čili poplatky zaplacené jsou. O nich to není. A v zahraničí tam ten Netflix funguje. Proto tam taky asi ta aplikace je. Protože firmware je dělaný mezinárodně pro všechny trhy a tvůrce toho FW nenapadlo, že vedení českého Vodafonu tam ten Netflix nebude chtít. To je celé. Otázka tedy nezní proč to není certifikované, ale proč i přes certifikaci v tom ten Netflix nefunguje a proč nefunguje jen a zrovna v Česku, ale jinde ano. A to je otázka, kterou dokáže zodpovědět jen český Vodafone. Super - Základní, Family, Sport Compal CH7465, Vodafone TV Standard, CA modul Hodonín
Odesláno před 16 hodinami16 hod Tak víš co? Zavolej na Vodafone linku a dej nám vědět co ti na to řekli. Já napsal co si mysím, ty si napsal co si myslíš a nemusíš mě dál přesvěčovat že je to jinak. Mě je to putna. 🙋♂️ Super Basic Základní, Sport Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV 3 box Teplice
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.