Jump to content

Náhrada za KAON KCF-B4003HCO HD

Guest Vindobona

Recommended Posts

Guest Vindobona

Po 10 letech mi odešel můj STB Kanon koupený ještě od UPC, kterým mi celkem věrně sloužil a byl jsem s ním spokojený. Na můj dotaz mi z Vodafonu bohužel sdělili, že žádné podobné zařízení s PVR a duálním modemem nemají, což mi ale nevyhovuje, Potřeboval bych proto doporučit nějaký STB náhradou za ten Kaon,  který by měl duální modem DVB-C,  uměl PVR, (ideálně s integrovaným diskem) a bylo by ho možné provozovat s modulem CI+ ZCA1, který mám od Vodafonu a teď  ho dočasně používám v TV.  V problematice set top boxů se nevyznám a proto předem děkuji za vhodné tipy a doporučení.     

No  ale ten se už nedá sehnat 😞 Po proklikání náhrad co web nabízí jsem se dostal na hračku za 25k https://www.omko.cz/technisat-sonata-1-4k-ultra-hd-zvuk-4x15w-elac-cerny/

Možná by bylo lepší najít nějakého, šikovného elektrotechnika co si pohraje s tím mrtvým STB a opraví ho, třeba jen vystřelili kondenzátory ve zdroji, člověk nikdy neví.

Edited by Sparrow
  • Super
  • Red Basic
  • Základní
  • Compal CH7465, CA modul
  • Praha 10
  • Speedtest

Guest Vindobona

Oprava by byla ideální řešení, ale nevím kde někoho sehnat. Na displeji se při startu objeví chyba u746 a nenačte to disk. Ten disk jsem vyndal zkontroloval přes "Linux File Systems for Windows by Paragon Software" a podle všeho je v pořádku. Takže to prý může být například vadný řadič disku, či něco takového. 

Radič by byl problém. Ale zkusil bych jiný disk, myslím že tam je SATA. A i tak to může být i ten zdroj, protože ty 3,5" disky potřebují dvoje napájení 12V pro motor a 5V pro elektroniku. A stačí aby na 12V bylo např 9V a disk už se neroztočí.

Rozebrat a držet uchu u disku při zapnutí, jestli se vůbec roztočí .  Já měl kdysi podobný problém, jen disku odešla mechanika a cvakal tak, že to bylo slyšet metr od něj 😄

• Super
  • Red Basic
  • Základní
  • Compal CH7465, CA modul
  • Praha 10
  • Speedtest

před 3 hodinami, Sparrow napsal:

Radič by byl problém. Ale zkusil bych jiný disk, myslím že tam je SATA. A i tak to může být i ten zdroj, protože ty 3,5" disky potřebují dvoje napájení 12V pro motor a 5V pro elektroniku. A stačí aby na 12V bylo např 9V a disk už se neroztočí.

Rozebrat a držet uchu u disku při zapnutí, jestli se vůbec roztočí .  Já měl kdysi podobný problém, jen disku odešla mechanika a cvakal tak, že to bylo slyšet metr od něj 😄

Měl jsem ho, odešel zdroj. Vidím to jako hodně pravděpodobnou závadu, vůbec bych se nedivil, kdyby to byl jen nějaký nafouknutý kondenzátor. 

• Agree 1
  • Premium Profi
  • -
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV Premium, CA modul
  • Praha 6
  • Speedtest