Jump to content

Problémy s internetem

Guest Jan Hraňo
Go to solution Solved by Guest Jan Hraňo,

Recommended Posts

Guest Jan Hraňo

Dobrý den,

cca od února mám v panelovém bytě na Kladně kabelový internet (přes koaxiál) od Vodafone (rychlost 1 Gbps). Modem mám standardní Vodafone Station (Touchstone TG3442VF). Rád bych se s Vámi poradil, zda jste někdo neřešil obdobný problém, případně pokud by Vás napadlo nějaké řešení. Poté co jsem začal hrát online hry, tak jsem si všimnul, že v průběhu celého dne v nepravidelných intervalech dochází ke krátkodobým výpadkům / nedostupnosti internetu. Dělo se to pravděpodobně již předtím, ale při prohlížení facebooku nebo sledování online videí to není tak znatelné. Výpadky trvají cca 30-40 sekund. K těmto výpadkům dochází i když jsem k modemu připojen přes LAN kabel nebo přes Wi-Fi. Například já hraji hru na PC, které mám připojeno přes LAN kabel a přítelkyně je na Wi-Fi na mobilu a oběma přestane na cca 30-40 sekund fungovat internet. Zkoušel jsem restartovat, vypnout / zapnout i resetovat modem, vytáhnout a znovu zapojit koaxiální kabel, ale beze změny. Paradoxně mám stabilnější internet přes mobilní data.

Zejména ve hrách je to velmi nepříjemné, protože 30-40 sekundový „Lag“ rovná se ve většině případů smrt.

Budu rád za každou radu. 

Předem děkuji.

• Solution
Guest Jan Hraňo

Problém vyřešen, po nahlášení problémů byl do modemu poslán nový firmware, technik ještě další den překontroloval konektory, jeden nevyhovující vyměnil. Dosud v pořádku :).