Daviddvbc Posted July 16, 2023 Share Posted July 16, 2023 Jenom @cvancarak zamyšlení. Ne že bych ti to vyčítal, to ne. Teď jsi objevil, že jsi měl mnoho let u sebe poškozený kabel. Představ si, kdyby všechny ty problémy se signálem u UPC které jsi v průběhu let měl, byly způsobeny touto vadou. A celou tu dobu bylo UPC nevinné. 2 Quote Basic 250 Mb/s - Komfort Compal CH7465VF, 1x CAM Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivo2003 Posted August 3, 2023 Share Posted August 3, 2023 Tu spojku na kabelu udělal technik sám od sebe nebo na žádost? To bych nechtěl, zdroj útlumu a případné další poruchy. Když nový kabel tak celý v kuse. 1 Quote Start - Základní Compal CH7465 Opava Link to comment Share on other sites More sharing options...
cvancara Posted August 3, 2023 Share Posted August 3, 2023 (edited) Spojku dělal technik, protože byl problém v tom natažení nového kabelu z té krabice z chodby. Funguje? Funguje, signál 100% všude. Pokud by byl zase někdy problém, tak se bude zase řešit. Chyba byla, že jsem ten kabel nevzal do ruky, ale jenom zkontroloval vizuálně. Mohlo být jasno dříve. Edited August 3, 2023 by cvancara Quote - - - CA modul OVA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Standa Posted August 3, 2023 Share Posted August 3, 2023 Oprava kabelu spojkou byla asi zadarmo. Výměna kabelu by byla pravděpodobně za peníze, protože ten kabel se sám "nerozbil" a výměna je časově náročná. Jinak spojka má minimální útlum, v horším případě se projeví odraz nebo přechodové jevy jako PCD ... Quote 300 Mb/s ∞ GB 10 Mb/s Komplet modem, VTV box Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
cvancara Posted August 3, 2023 Share Posted August 3, 2023 (edited) Kábel původně chtěl měnit celý, tak byla ostatně i nahlášena oprava technikem. Problém byl ale ten, ze na chodbě to z té krabice vede takovým plechovým obložením, ve kterém jsou zároveň i trubku ze střechy pro odvod vody. No a to nešlo nijak rozebrat. Nabídnul jedině provrtat zeď někde u stropu a tama tahat kabel, což se mi ani v nejmenším nezamlouvalo. Nakonec ho tedy napadlo zkontrolovat ještě ten kabel a našel (prostě jsem to přehlídl). No a dopadlo to napojením pomocí té spojky. Kdyby nebylo to poškození, tak to jede dodnes, tipuji. Edited August 3, 2023 by cvancara Quote - - - CA modul OVA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tube Posted August 3, 2023 Share Posted August 3, 2023 Jo to jsou ty panelaky typu OP 1.11 a 1.13 Sousedovi tahali z Pody optiku a taky jim ty plechy nesly nekde sundat. Quote Super 500 Mb/s - - Compal CH7465 černý Ostrava - Zábřeh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivo2003 Posted August 4, 2023 Share Posted August 4, 2023 Op1.11, tady asi někdo navštěvuje web panelaky 😏 Quote Start - Základní Compal CH7465 Opava Link to comment Share on other sites More sharing options...
cvancara Posted August 5, 2023 Share Posted August 5, 2023 S optikou problém nebyl, ta se táhla "zespod". TV kabel by musel jít od "shora" dolů a to problém už byl. Quote - - - CA modul OVA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tube Posted August 6, 2023 Share Posted August 6, 2023 @Ivo2003to ani ne, ale jsem z OV. Z Hrabuvky a kdyz se Dubina stavela, rak ji mam skrz na skrz prolezlou jako dite po stavenisti. Vim jak vypadaly kde ktere domy a v jednom OP 1.11 bydlim na Piskovych Dolech. Kdyz clovek neco resi kolem panrlaku, zjistil jsem co je to za konstrukcni soustavu a navic mamka s tetou delaly stavebku a ve Stavoptojektu Quote Super 500 Mb/s - - Compal CH7465 černý Ostrava - Zábřeh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts